Να πάρει θέση «για τις σημερινές αποκαλύψεις» καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών»   σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα για ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Να πάρει θέση «για τις σημερινές αποκαλύψεις» καλεί τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη ο ΣΥΡΙΖΑ, σε ανακοίνωσή του για δημοσίευμα της «Εφημερίδα των Συντακτών»

Advertisement
 

 

σχετικά με το εισαγγελικό πόρισμα για την αρχειοθέτηση του σκέλους της υπόθεσης Novartis που αφορά τον πρώην πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

 

Όπως σχολιάζει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης, «όσα έχουν καταθέσει οι δήθεν ψευδομάρτυρες, από τα αλλεπάλληλα ραντεβού του επικεφαλής της Novartis με όλους τους κυβερνητικούς αξιωματούχους συμπεριλαμβανομένου του τότε Πρωθυπουργού μέχρι και τη βαλίτσα γεμάτη χρήματα στο Μέγαρο Μαξίμου, είναι εξόχως αποκαλυπτικά.

 

Σύμφωνα με το πόρισμα, ο κ. Φρουζής όντως πήγε στο Μέγαρο Μαξίμου με μία βαλίτσα γεμάτη χρήματα, ωστόσο η υπόθεση αρχειοθετήθηκε γιατί η έρευνα δεν μπόρεσε να διαπιστώσει ‘αν, σε ποιον και για ποια αίτια παραδόθηκαν τα χρήματα’».

Με λίγα λόγια, σημειώνει ο ΣΥΡΙΖΑ, «το πόρισμα επιβεβαιώνει πως η υπόθεση δεν αρχειοθετήθηκε γιατί είναι ‘σκευωρία’, όπως γραφικά επαναλαμβάνει η Ν.Δ., αλλά επειδή δεν κατέστη εφικτό να βρεθεί πού πήγαν τα χρήματα».

 

Σημειώνεται ότι στο δημοσίευμά της η εφημερίδα επικαλείται έγγραφο σύμφωνα με το οποίο, όπως αναφέρει, τέθηκε στο αρχείο η δικογραφία στην οποία ενεπλάκη και το όνομα του πρώην πρωθυπουργού.

Advertisement
ΔΕΗ

 

Το έγγραφο αυτό αναφέρει σύμφωνα με το δημοσίευμα της «Εφ.Συν»: «Πιο συγκεκριμένα από τις καταθέσεις της μάρτυρος Κελέση προέκυψαν ενδείξεις περί του ότι κλείστηκε ραντεβού του Κωνσταντίνου Φρουζή με τον τότε Πρωθυπουργό μέσω της γραμματείας του πρωθυπουργικού γραφείου, ότι ο Κωνσταντίνος Φρουζής εισήλθε στο Μέγαρο Μαξίμου με το αυτοκίνητό του και ότι έφυγε από τα γραφεία της εταιρείας στη Μεταμόρφωση Αττικής, προκειμένου να μεταβεί στο ραντεβού, έχοντας τοποθετήσει μια τσάντα με χρήματα στον χώρο αποσκευών του αυτοκινήτου του. Ωστόσο, επειδή η άμεση αντίληψη της μάρτυρος δεν καλύπτει χρονικά τυχόν συμφωνία παράδοσης χρημάτων ή άλλου ανταλλάγματος ή και τυχόν τέτοια παράδοση, δεδομένου ότι η μάρτυρας κατέθεσε ότι δεν ήταν παρούσα στο ραντεβού, καθώς και με το δεδομένο ότι από τα στοιχεία της δικογραφίας δεν προέκυψε με ποιον συναντήθηκε τελικά ο Φρουζής στο Μέγαρο Μαξίμου, ούτε προέκυψε η τελική τύχη των χρημάτων, δηλαδή αν τελικά παραδόθηκαν, σε ποιον και για ποια ακριβώς αιτία, καθόσον, μάλιστα, ο Φρουζής δεν έδωσε καμία σχετικά ενημέρωση σε κανέναν για το ραντεβού αυτό, πριν ή μετά, δεν δύναται να θεμελιωθούν ενδείξεις περί του ότι ο Α. Σαμαράς συμφώνησε, ζήτησε ή έλαβε χρήματα ή οποιοδήποτε άλλο οικονομικό αντάλλαγμα προκειμένου με συγκεκριμένες υπηρεσιακές ενέργειές του να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα της Novartis».

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

06/10/25 9:20 πμ

Χειροτονία νέου πρεσβυτέρου στην Εκκλησία των Σερρών

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει - Γιατί κερδίζει έδαφος η χώρα μας

06/10/25 9:09 πμ

Ψηφιακοί νομάδες στην Ελλάδα: Πού ζουν, πώς δουλεύουν, τι αλλάζει

Ανθρωποκυνηγητό για τον δράστη του διπλού φονικού στο κάμπινγκ της Φοινικούντας - Το χρονικό του εγκλήματος

06/10/25 9:00 πμ

Διπλή δολοφονία σε κάμπινγκ στη Μεσσηνία-Αναζητείται ο δράστης

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές - μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

06/10/25 8:54 πμ

Επέστρεψαν στην Ισπανία 21 ακτιβιστές – μέλη του διεθνούς στολίσκου για τη Γάζα

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

06/10/25 8:46 πμ

Με απόλυτη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο 5ος ΚΡΙ ΚΡΙ Super Spoon Ημιμαραθώνιος Σερρών

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

06/10/25 12:14 πμ

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός

06/10/25 12:12 πμ

Τέταρτος με νέο… σόου ο Λεβαδειακός

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

06/10/25 12:11 πμ

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

06/10/25 12:10 πμ

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

06/10/25 12:07 πμ

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

06/10/25 12:06 πμ

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ