Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Κομοτηνή, καταγγέλλουν οι φοιτητές, όταν κομμάτι από την οροφή του αμφιθεάτρου αποκολλήθηκε εν ώρα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Από τύχη δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός στο αμφιθέατρο της παλιάς Νομικής του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης στη Κομοτηνή, καταγγέλλουν οι φοιτητές, όταν κομμάτι από την οροφή του αμφιθεάτρου αποκολλήθηκε εν ώρα μαθήματος και έπεσε, ευτυχώς, στα πόδια φοιτητών που βρίσκονταν εκείνη την ώρα στην αίθουσα.

 

 

Σύμφωνα με το Foititikanea.gr, ο Σύλλογος Φοιτητών του Τμήματος Κοινωνικής Διοίκησης καταγγέλλει τις άθλιες συνθήκες που επικρατούν τονίζοντας μεταξύ άλλων πως γίνονται μαθήματα σε κοντέινερ που πλημμυρίζουν, προκάτ φαγητό αμφιβόλου ποιότητας αλλά και εστίες που μένουν ορισμένες φορές μέρες χωρίς νερό και ρεύμα.

 

«Είναι τραγικό το γεγονός ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε με ασφάλεια να μπούμε στα μαθήματά μας και να παρακολουθήσουμε, έχοντας ως φόβο μην τυχόν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας», αναφέρουν.

 

«Tην Τετάρτη 6/11/19 στο μάθημα της Ανθρώπινης Ανάπτυξης, στις 3.00 το μεσημέρι, στο αμφιθέατρο της Παλιάς Νομικής και ενώ το μάθημα ήταν σε εξέλιξη με περίπου 30-40 φοιτητές έπεσε κομμάτι από το ταβάνι του κτιρίου και προσγειώθηκε στα πόδια (ευτυχώς!) συμφοιτητών μας και έγινε κομμάτια. Αυτό σημαίνει ότι από τύχη δεν έπεσε σε κάποιο κεφάλι και από τύχη αυτή τη στιγμή δεν έχουμε κάποιο σοβαρό τραυματισμό» τονίζουν επίσης οι φοιτητές.

Και συνεχίζουν: «Είναι τραγικό το γεγονός ότι εν έτει 2019 δεν μπορούμε με ασφάλεια να μπούμε στα μαθήματά μας και να παρακολουθήσουμε, έχοντας ως φόβο μην τυχόν πέσει το ταβάνι στο κεφάλι μας! Το περιστατικό αυτό δεν είναι το μοναδικό, το πρώτο ή το τελευταίο, έρχεται σαν κερασάκι στην τούρτα φέτος που για άλλη μια χρονιά ξεκινήσαμε με τις χειρότερες προοπτικές. Συνεχίζουν να γίνονται τα μαθήματά μας σε κοντέινερ, που με την πρώτη βροχή πλημμυρίζουν και με το πρώτο κρύο γινόμαστε παγοκολόνες, συνεχίζουν σε ένα αμφιθέατρο που θα χάσουμε το μέτρημα αν δούμε πότε συντηρήθηκε τελευταία φορά!».

Advertisement
Babis

Ακόμη καταγγέλλουν: «Ταυτόχρονα, συνεχίζουν τα γυμνάσια ορθοστασίας στη λέσχη για να φάμε προκάτ φαγητό αμφιβόλου ποιότητας, συμφοιτητές μας στις εστίες ορισμένες φορές περνούν μέρες χωρίς νερό και ρεύμα, συνάδελφοι που κάνουν την υποχρεωτική πρακτική τους άσκηση στέλνονται από το Πανεπιστήμιο και εκτός Κομοτηνής με μόνο το 50% των εξόδων μεταφοράς καλυμμένο, γεγονός που οδηγεί στο να πληρώνουν ακόμα και πάνω από 120 ευρώ το μήνα από την τσέπη τους, προφανώς για μια πρακτική που όπως έχει ξεκαθαρίσει το Πανεπιστήμιο δεν θα πάρουν φράγκο».

 

 

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φοιτητικά Νέα» μετά το περιστατικό ξεκίνησε σήμερα για λόγους ασφάλειας η αποξήλωση της παλιάς ψευδοροφής του αμφιθεάτρου και αντικατάσταση της με νέα.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Προβλήματα από τη βροχόπτωση σε Έβρο και Ροδόπη

29/01/26 11:58 μμ

Προβλήματα από τη βροχόπτωση σε Έβρο και Ροδόπη

Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα

29/01/26 11:47 μμ

Προσωρινά κρατούμενος ο 46χρονος που σκότωσε τον πατέρα του στη Γλυφάδα

Στο γήπεδο της Τούμπας οι σοροί των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ

29/01/26 11:45 μμ

Στο γήπεδο της Τούμπας οι σοροί των επτά φιλάθλων του ΠΑΟΚ – Video

Γιορτάζουν 30 Ιανουαρίου: Οι Τρεις Ιεράρχες - Η ζωή και το έργο τους

29/01/26 11:41 μμ

Γιορτάζουν 30 Ιανουαρίου: Οι Τρεις Ιεράρχες – Η ζωή και το έργο τους

Συναγερμός για την εξαφάνιση 38χρονου από το Χαϊδάρι

29/01/26 11:40 μμ

Συναγερμός για την εξαφάνιση 38χρονου από το Χαϊδάρι

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα στη Μινεάπολη με νέο τραγούδι του

29/01/26 11:38 μμ

Ο Μπρους Σπρίνγκστιν αποτίνει φόρο τιμής στα θύματα στη Μινεάπολη με νέο τραγούδι του

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έχουμε οικοδομήσει με τη Γαλλία μια διμερή στρατηγική εταιρική σχέση πολύ βαθιά»

29/01/26 8:52 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: «Στον τομέα της άμυνας και της ασφάλειας έχουμε οικοδομήσει με τη Γαλλία μια διμερή στρατηγική εταιρική σχέση πολύ βαθιά»

Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα από φωταγωγό πολυκατοικίας στο κέντρο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

29/01/26 11:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Πτώση άνδρα από φωταγωγό πολυκατοικίας στο κέντρο – Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Έρχεται ανανεωμένο το Μαθητών Επιχειρείν- Ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση

29/01/26 8:48 μμ

Έρχεται ανανεωμένο το Μαθητών Επιχειρείν – Ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση

Συνταγή για το viral cheescake που γίνεται με μόλις δύο συστατικά

29/01/26 11:36 μμ

Συνταγή για το viral cheesecake που γίνεται με μόλις δύο συστατικά

Σέρρες: Στην τελική ευθεία η επαναλειτουργία της πίστας ΚΑΡΤ - video

29/01/26 7:59 μμ

Σέρρες: Στην τελική ευθεία η επαναλειτουργία της πίστας ΚΑΡΤ – video

Τρόφιμα πολυτελείας για τους καταναλωτές - Οι αυξήσεις καταπίνουν μισθούς και συντάξεις - video

29/01/26 7:51 μμ

Τρόφιμα πολυτελείας για τους καταναλωτές – Οι αυξήσεις καταπίνουν μισθούς και συντάξεις – video