Αρκετά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου, του 46χρονου δασκάλου, Νίκου Μέντζου, ο οποίος είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στο Αγρίνιο το 2011.     ... Περισσότερα

Όταν η ύλη ξεχειλίζει: Μαθητές και δάσκαλοι στην κινούμενη άμμο της σχολικής πίεσης

Epiloges Press

Epiloges Press

Αρκετά είναι τα αναπάντητα ερωτήματα γύρω από τις συνθήκες θανάτου, του 46χρονου δασκάλου, Νίκου Μέντζου, ο οποίος είχε βρεθεί απανθρακωμένος μέσα στο αυτοκίνητό του στο Αγρίνιο το 2011.

Advertisement
 

 

 

Ένα από αυτά είναι για πιο λόγο, το πρωί του θανάτου του ζήτησε από τον χρηματιστή του να ρευστοποιήσει όλες του τις μετοχές.

Η εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» έφερε στο φως τον διάλογο που είχε ο άτυχος δάσκαλος και από τον οποίο γίνεται αντιληπτό πως βιαζόταν να κλείσει τις εκκρεμότητες που είχε.

Στη συνομιλία αυτή ο 46χρονος ζητά από τον υπάλληλο της χρηματιστηριακής να πουλήσει όλες τις μετοχές του. Ακόμα κι όταν εκείνος του λέει πως τα χρήματα που θα πα΄ρει είναι πολύ λίγα, ο Μέντζος φαίνεται αποφασισμένος, λέγοντάς του ότι θα τις πουλούσε ακόμα κι αν έπαιρνε μόνο ένα εύρω.

Όλα αυτά γίνονται το πρωινό της 29ης Απριλίου 2011, λίγες ώρες πριν βρεθεί νεκρός σε χωράφι ιδιοκτησίας του.

Γιατί ήθελε με τόση βιάση να κλείσει τις εκκρεμότητές του; Δεχόταν απειλές από κάποιους; Κάποιοι του ζητούσαν χρήματα; Όλα αυτά τα ερωτήματα δεν έχουν βρει ακόμα απάντηση.

Αυτό που έχει αποκλειστεί πλέον είναι το ενδεχόμενο της αυτοκτονίας. Και αυτό γιατί μετά από την εκταφή του διαπιστώθηκε πως λείπει ολόκληρο κομμάτι από το κρανίο του, ενώ βρέθηκαν διάφορα ευρήματα που οδηγούν στο συμπέρασμα της εγκληματικής ενέργειας.

Στο εδώλιο η σύζυγός του

Στις 2 Δεκεμβρίου στο εδώλιο του κατηγορουμένου στο Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Μεσολογγίου θα κάτσει η σύζυγος του δασκάλου, η οποία κατηγορείται για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ωστόσο, ο δικηγόρος της, μιλώντας στην εκπομπή «Αλήθειες με τη Ζήνα» ισχυρίστηκε πως δεν υπάρχουν αποδείξεις για να στηριχθεί η κατηγορία, αλλά ούτε καν επαρκείς ενδείξεις.

Το χρονικό του θανάτου του δασκάλου

Στις 29 Απριλίου 2011, ο Νίκο Μέντζος βρέθηκε απανθρακωμένος και δεμένος στο κάθισμα του αυτοκινήτου του σε χωράφι, ιδιοκτησίας του στο Αγρίνιο.

Advertisement
Family Kitchen

Αρχικά ο θάνατός του είχε θεωρηθεί αυτοκτονία και ο φάκελος είχε κλείσει. Όμως μετά από την επιμονή των αδελφών του, έγινε εκταφή και ακτινογράφηση της σορού, κατά την οποία βρέθηκαν τμήματα από σύρμα, πλεγμένα με τους ιστούς και τα κόκαλά του, απόδειξη ότι ήταν δεμένος. Επίσης έλειπε από το κρανίο του ολόκληρο κομμάτι, αλλά και τα δόντια του.

Μετά την εκταφή και την έκθεση των πραγματογνωμόνων ασκήθηκε δίωξη για ανθρωποκτονία κατ’ αγνώστων.

Η υπόθεση είχε χαρακτηριστεί τότε ως μία εκρηκτική κατάσταση καθώς αποκαλύφθηκαν ερωτικά πάθη και εξωσυζυγικές σχέσεις.

Ο 46χρονος διατηρούσε εξωσυζυγική σχέση και η γυναίκα αυτή μαζί με συγγενικό της πρόσωπο είχαν κληθεί για απολογία, αλλά αφέθηκαν ελεύθεροι χωρίς περιοριστικούς όρους.

Αυτόπτης μάρτυρας έχει δηλώσει για το μοιραίο πρωινό ότι την ώρα της φωτιάς στο αυτοκίνητο του δάσκαλου, στο σημείο βρίσκονταν ένας άνδρας και μία γυναίκα που παρατηρούσαν ψύχραιμα την εξέλιξη της πυρκαγιάς και αποχώρησαν μόνο όταν έφτασαν η Πυροσβεστική. Η μαρτυρία επιβεβαιώθηκε και από τον ιερέα της περιοχής.

 

Πηγή madata.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Στους δρόμους ξανά οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

12/11/25 8:14 μμ

Σέρρες: Στους δρόμους οι συνταξιούχοι την Παρασκευή 14 Νοεμβρίου

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών - "Διαχρονική η αδράνεια"

12/11/25 8:05 μμ

Στο ίδιο έργο θεατές: Παραμένουν τα προβλήματα στο Μουσικό Σχολείο Σερρών – “Διαχρονική η αδράνεια”

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

12/11/25 7:35 μμ

Δήμος Σερρών: Βανδάλισαν το πάρκο «Αντισυνταγματάρχη Γεωργίου Κατσάνη»

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

12/11/25 7:32 μμ

40 χρόνια ΤΕΦΑΑ Σερρών: ΣΥΝαγωνίΖΩμαι με επίσημο προσκεκλημένο τον χρυσό Παραολυμπιονίκη Νάσο Γκαβέλα

Σέρρες: "Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του" - Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του - video

12/11/25 7:26 μμ

Σέρρες: “Ο θάνατος περνάει έξω από το μαντρί του” – Σε απόγνωση χωρίς βοήθεια ο κτηνοτρόφος παλεύει μόνος του – video

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

12/11/25 8:07 μμ

Σέρρες: Εξέγερση στο Κλειδί Σιντικής

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων του 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

12/11/25 7:10 μμ

Οι μεγάλες αλλαγές στο πρόγραμμα των Ολυμπιακών Αγώνων 2028: Τελικός των 100μ. γυναικών την 1η ημέρα, κολύμβηση τη δεύτερη εβδομάδα (pics)

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας και της Επιστολής Προσφοράς για τη διαχείριση από τον OCCAR του Προγράμματος της Eυρω-Κορβέτας

12/11/25 7:09 μμ

Κατά πλειοψηφία ψηφίσθηκαν τα νομοσχέδια του ΥΠΕΘΑ για τις Κυρώσεις Μνημονίου για Συνεργασία Επίγειας Αεράμυνας

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

12/11/25 7:05 μμ

ΥΠΕΞ: Απόφαση ιστορικής σημασίας η ανακήρυξη της 9ης Φεβρουαρίου ως Παγκόσμιας Ημέρας Ελληνικής Γλώσσας από την UNESCO

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

12/11/25 7:04 μμ

Περίπου 3.000 αγελάδες παραμένουν πάνω σε ένα πλοίο, στα ανοιχτά των τουρκικών ακτών, από τις 21 Οκτωβρίου

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

12/11/25 7:00 μμ

ΒΕΑ, ΒΕΘ και ΒΕΠ ενώνουν τις δυνάμεις τους και δρομολογούν Πανελλαδικό Βιοτεχνικό Συνέδριο

Η SKY express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντίσελντορφ

12/11/25 6:58 μμ

Η SKY express συνδέει τη Θεσσαλονίκη με το Ντίσελντορφ