Για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “Eco Life Scandinavia and Nordic Organic Food Fair 2019”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μάλμο της ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για δεύτερη χρονιά η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετείχε δυναμικά στη διεθνή έκθεση τροφίμων και ποτών “Eco Life Scandinavia and Nordic Organic Food Fair 2019”, η οποία πραγματοποιήθηκε στο Μάλμο της Σουηδίας (13-14 Νοεμβρίου 2019), στο εκθεσιακό κέντρο MälmoMässan.

Advertisement
 

 

 

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας φιλοξένησε εννέα επιχειρήσεις από την Κεντρική Μακεδονία, οι οποίες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα μοναδικά και εκλεκτά αγροτικά προϊόντα που παράγονται στην Κεντρική Μακεδονία και να τα προωθήσουν σε επαγγελματίες και επιχειρήσεις από όλη την Σκανδιναβία μέσα από επαγγελματικές συναντήσεις.

Το περίπτερο της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τίμησαν με την παρουσία τους οι Πρέσβεις της Ελλάδας στη Σουηδία Ανδρέας Φρυγανάς και στη Δανία Νικόλαος Κοτροκόης, αντίστοιχα, ο Γραμματέας Α’ του Προξενικού Γραφείου Κοπεγχάγης Θεοδόσιος Θέος, ο επίτιμος Πρόξενος της Ελλάδας στο Μάλμε Σωτήριος Δίκος και ο Σύμβουλος Α’ Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων Παντελής Γιαννούλης.

Η διοργάνωση “Eco Life Scandinavia and Nordic Organic Food Fair 2019” πραγματοποιήθηκε φέτος σε διπλή μορφή, καθώς περιλάμβανε βιολογικά προϊόντα διατροφής και περιποίησης, όπως βιταμίνες, μπάρες, συμπληρώματα διατροφής, καλλυντικά, οικολογικά προϊόντα και ρούχα, αλλά και προϊόντα ΠΟΠ και ΠΓΕ (φρέσκα φρούτα και λαχανικά, βότανα, τυροκομικά και γαλακτοκομικά προϊόντα, μαρμελάδες, ροφήματα, μέλι, όσπρια, ελαιόλαδο κ.α.). Παράλληλα, για πρώτη φορά, λειτούργησε ειδικός χώρος, Naked Drinks, για τα φυσικά και βιολογικά και αλκοολούχα ποτά (craft μπύρες, κρασιά, λικέρ, αποστάγματα).

Advertisement

«Η εξωστρέφεια των μακεδονικών προϊόντων του πρωτογενή τομέα αποτελεί κυρίαρχο στόχο για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Με τη συμμετοχή της Περιφέρειάς μας σε εξειδικευμένες εκθέσεις, όπως η συγκεκριμένη, εντείνουμε τις προσπάθειές μας για τη διείσδυση των επιχειρήσεων της Κεντρικής Μακεδονίας σε δυναμικές αγορές του εξωτερικού», τόνισε ο Αντιπεριφερειάρχης Αγροτικής Οικονομίας Σωτήρης Μπάτος.

Πηγή thestival.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Με Βιλένα ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες

22/11/25 2:43 μμ

Με Βιλένα ο Παναθηναϊκός στις Σέρρες

Μυτιλήνη: Ο τελευταίος τσουρχανάς της Αγιάσου

22/11/25 2:08 μμ

Μυτιλήνη: Ο τελευταίος τσουρχανάς της Αγιάσου

Τον επόμενο μήνα θα απολογηθούν στην ανακρίτρια οι Χρ. Τριαντόπουλος και Κ. Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

22/11/25 1:57 μμ

Τον Δεκέμβριο θα απολογηθούν Τριαντόπουλος και Αγοραστός για το «μπάζωμα» στα Τέμπη

Ιδέες για να αποφύγετε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

22/11/25 1:48 μμ

Ιδέες για να αποφύγετε το στόλισμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Χιονούλα

22/11/25 1:46 μμ

Χριστουγεννιάτικη τούρτα Χιονούλα

Παύλος Μαρινάκης: Η πετυχημένη οικονομική πολιτική μειώνει φόρους και αυξάνει τα έσοδα του κράτους

22/11/25 1:22 μμ

Παύλος Μαρινάκης: Η πετυχημένη οικονομική πολιτική μειώνει φόρους και αυξάνει τα έσοδα του κράτους

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες τραυματίστηκαν όταν βρέθηκαν στο κενό από μπαλκόνι 6 μέτρων

22/11/25 1:18 μμ

Θεσσαλονίκη: Διαρρήκτες τραυματίστηκαν όταν βρέθηκαν στο κενό από μπαλκόνι 6 μέτρων

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 42χρονης Βίκυς που αγνοείται από τον Ιούλιο – “Έψαξα παντού” λέει ο πρώην της

22/11/25 1:13 μμ

Θεσσαλονίκη: Θρίλερ με την εξαφάνιση της 42χρονης Βίκυς που αγνοείται από τον Ιούλιο

Σέρρες: "Τα τρακτέρ στους δρόμους" - Κάλεσμα για κινητοποιήσεις - video

22/11/25 11:38 πμ

Σέρρες: “Τα τρακτέρ στους δρόμους” – Κάλεσμα για κινητοποιήσεις – video

Τσιάρας: Η έγκριση του Αction Plan 2 για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει τον δρόμο για πληρωμές

22/11/25 11:29 πμ

Τσιάρας: Η έγκριση του Αction Plan 2 για τον ΟΠΕΚΕΠΕ ανοίγει τον δρόμο για πληρωμές

Τ.Χατζηβασιλείου: "Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την Ουκρανία στο τραπέζι"

22/11/25 11:24 πμ

Τ.Χατζηβασιλείου: “Οποιαδήποτε συμφωνία πρέπει να περιλαμβάνει την Ουκρανία στο τραπέζι”

Νέες εργασίες σε σχολικά κτήρια του δήμου Σερρών - video

22/11/25 11:17 πμ

Νέες εργασίες σε σχολικά κτήρια του δήμου Σερρών – video