Η Ελληνίδα συγγραφέας που κέρδισε βαλκανικό λογοτεχνικό βραβείο

Στη Ρέα Γαλανάκη απoνεμήθηκε το φετινό βραβείο Balkanika για το μυθιστόρημά της «Η άκρα ταπείνωση». Το βραβείο Balkanika καθιερώθηκε το 1995 και απονέμεται ετησίως. Αποτελεί θεσμό ιδιαίτερου κύρους στις χώρες των Βαλκανίων. Αποβλέπει στην προσέγγιση των χωρών της χερσονήσου διαμέσου του πολιτισμού, στη γνωριμία με τη λογοτεχνία τους, στην ανταλλαγή εμπειριών και σκέψεων, καθώς και στη διαμόρφωση ενός πεδίου κοινής δράσης. Προϋπόθεση για να είναι υποψήφιο ένα βιβλίο για το βραβείο, είναι να έχει εκδοθεί στη χώρα του έως πέντε χρόνια νωρίτερα και να έχει μεταφραστεί στα αγγλικά ή τα γαλλικά. Κάθε συμμετέχουσα χώρα εκπροσωπείται από έναν εκδοτικό οίκο. Την Ελλάδα εκπροσωπούν από τη θέσπιση του βραβείου, οι εκδόσεις Κέδρος, που προτείνουν την ελληνική συμμετοχή στον διαγωνισμό, όπως αναφέρει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

 

 



Babis

Στο θεσμό συμμετέχουν επτά χώρες: Αλβανία, Βουλγαρία, Ελλάδα, Βόρεια Μακεδονία, Ρουμανία, Σερβία, Τουρκία. Η φετινή διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στις 23 και 24 Νοεμβρίου 2019 στα Τίρανα. Στη διαβαλκανική κριτική επιτροπή συμμετείχε ως κριτής ο Σπύρος Γιανναράς, συγγραφέας και μεταφραστής. Tο βιβλίο της Γαλανάκη «L’Ultime Humilation», κυκλοφορεί στα γαλλικά από τις εκδόσεις Cabourakis σε μετάφραση Loïc Marcou.

Πηγή newsbeast.gr

ΠολιτισμόςΗ Ελληνίδα συγγραφέας που κέρδισε βαλκανικό λογοτεχνικό βραβείο

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Σκιές και ψυχή: Η τέχνη του αυτοδίδακτου Καραγκιοζοπαίχτη

Από ταπετσιέρης στη Βουλή, ένας από τους πιο πετυχημένους...

«Η Βεγγέρα»: Μια σαρκαστική κωμωδία ηθών γεμάτη ανατροπές και παρεξηγήσεις στο Θέατρο Χώρος από 3 Μαΐου

Η Βεγγέρα του Ηλία Καπετανάκη, ένα έργο «οδοστρωτήρ» όπως...

Αντιπυρική και αντικεραυνική θωράκιση του αρχαιολογικού χώρου της Κνωσού

Με δίκτυο πυροπροστασίας και αντικεραυνική εγκατάσταση θωρακίζει το υπουργείο...

Έθιμα του Μάη: Ο Ζαφείρης, τα μαγικά ξόρκια & το αμίλητο νερό

 Η Πρωτομαγιά έχει τις ρίζες της στην αρχαιότητα και είναι από τις ελάχιστες γιορτές χωρίς θρησκευτικό περιεχόμενο που έχουν διατηρηθεί ως τις μέρες μας. Στην αρχαιότητα οι εκδηλώσεις γίνονταν είτε για τη Θεά Δήμητρα, είτε για τον Διόνυσο και

Τελευταία Νέα