Το περιστατικό διαδραματίστηκε τα ξημερώματα της 3-7-2011, στην Κυψέλη και συγκεκριμένα στην συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης.

 

Advertisement

 

Το Ποινικό Τμήμα του Αρείου Πάγου επικύρωσε την απόφαση του Μικτού Ορκωτού Εφετείου Αθηνών με την οποία δύο Γεωργιανοί ένας 19χρόνος και ένας 20χρόνος, αλλά και ένας τρίτος που διαφεύγει της σύλληψης, καταδικάσθηκαν, σε ισόβια κάθειρξη και κάθειρξη 6 ετών, για την ανθρωποκτονία οδηγού ταξί με πρόθεση από κοινού και ληστεία από κοινού.

Οι δράστες, αφού έφυγαν από το Γκάζι όπου διασκέδαζαν επιβιβάστηκαν σε ταξί που οδηγούσε το θύμα και ζήτησαν να τους μεταφέρει στον περιφερειακό της Κυψέλης.

Όταν έφθασαν στη συμβολή των οδών Δράκου και Δοϊράνης επιτέθηκαν στον οδηγό του ταξί, ο οποίος όταν προέβαλε αντίσταση οι Γεωργιανοί τον κτύπησαν με αιχμηρό αντικείμενο και σφοδρότητα σε διάφορα σημεία του σώματός του.

Advertisement
Family Kitchen

Οι δράστες αφαίρεσαν τον κερματοδέκτη με τα χρήματα, τις εισπράξεις, το κινητό και τα κλειδιά του αυτοκινήτου του και διέφυγαν με τα πόδια προς άγνωστη κατεύθυνση.

Ο οδηγός του ταξί, αν και σοβαρά τραυματισμένος, έκανε κάποια βήματα στο δρόμο, προκειμένου να τον δουν περαστικοί, έχοντας αίματα στο πρόσωπο και σχισμένα τα ενδύματα του. Δυο διερχόμενοι από το σημείο αντιλήφθηκαν τον οδηγό και ειδοποίησαν ασθενοφόρο.

Ο οδηγός διεκομίσθη την 5,36 ώρα στο νοσοκομείο όπου διαπιστώθηκε ο θάνατος του από «εγκεφαλική βλάβη (υπαραχνοειδή αιμορραγία και εγκεφαλικές θλάσεις) τραυματικής αιτιολογίας».

Μετά την καταδίκη του οι δύο γεωργιανοί άσκησαν αναίρεση κατά της εφετειακής απόφασης, αλλά ο Άρειος Πάγος απέρριψε ως αβάσιμους όλους του ισχυρισμούς τους, κρίνοντας ότι η εφετειακή απόφαση δεν στερείται ειδικής και εμπεριστατωμένης αιτιολογίας, αλλά δεν έχει υποπέσει ούτε σε εσφαλμένη ερμηνεία και εφαρμογή ουσιαστικής ποινικής διάταξης.

Παράλληλα, ο Άρειος Πάγος δεν αναγνώρισε στους δύο καταδικασθέντες το ελαφρυντικό της μετεφηβικής ηλικίας, με το σκεπτικό ότι «από κανένα στοιχείο δεν προέκυψε ότι οι κατηγορούμενοι επηρεάστηκαν από την τυχόν ανωριμότητα της μετεφηβικής ηλικίας ούτε τα εγκλήματα αυτά ανάγονται σε παραβατική συμπεριφορά που χαρακτηρίζει νέους μετεφηβικής ηλικίας».

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα