Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως: «Μέσα σε μερικούς μήνες κάνουμε για τη ΔΕΗ αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια.Advertisement     Κι ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Κωστής Χατζηδάκης, τόνισε πως: «Μέσα σε μερικούς μήνες κάνουμε για τη ΔΕΗ αυτά που έπρεπε να έχουν γίνει εδώ και πολλά χρόνια.

Advertisement
 

 

Κι έχουμε ήσυχη τη συνείδησή μας και απέναντι σε αυτούς που μας ψήφισαν και σε αυτούς που δεν μας ψήφισαν. Με αυτή την πολιτική κάνουμε το καθήκον μας απέναντι στην οικονομία και πρωτίστως απέναντι στην πατρίδα μας»

 

Ο κ. Χατζηδάκης απάντησε στις αιτιάσεις της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι η κυβέρνηση απαξιώνει τη ΔΕΗ και αντέστρεψε τα βέλη λέγοντας πως πολιτική απαξίωσης της ΔΕΗ άσκησε στην πραγματικότητα ο ΣΥΡΙΖΑ για την οποία μάλιστα «πρέπει επιτέλους να απολογηθεί στον ελληνικό λαό».

Χαρακτήρισε δε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ότι εμφανίζονται σήμερα σαν εισαγγελείς όταν ήταν εκείνοι που: πήραν τον Δεκέμβριο του 2014 την ΔΕΗ με 7.388.624 ενεργούς πελάτες και την άφησαν με 6.755.916 πελάτες, δηλαδή 640.000 λιγότερους πελάτες, παρέλαβαν μια ΔΕΗ με μερίδιο αγοράς 96% και την παρέδωσαν με μερίδιο αγοράς 74%, παρέλαβαν την τιμή της μετοχής της ΔΕΗ στα 7,2 ευρώ και την παρέδωσαν στο 1,3 ευρώ.

«Κι αυτό στο λεξιλόγιο του ΣΥΡΙΖΑ προφανώς χαρακτηρίζεται στήριξη γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ έχει προσχωρήσει σε μια οργουελιανή αντίληψη για τα πράγματα, βαφτίζοντας το κρέας ψάρι», είπε.

Ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, αναφέρθηκε επίσης σε αντιφάσεις του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης όταν από την μία καταλογίζει στην κυβέρνηση ότι αυξάνει το κόστος της ΔΕΗ και από την άλλη θα δίνει μισθούς πείνας στους νεοπροσλαμβανόμενους. Σημείωσε πως «αυξημένο κόστος με μισθούς πείνας δεν υπάρχει» και κάλεσε τον ΣΥΡΙΖΑ να αποφασίσει από ποια πλευρά θα ασκεί κριτική.

Advertisement
Babis

Ο κ. Χατζηδάκης, κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι ενώ στον τομέα των ιδιωτικοποιήσεων, έπραξε όσα η ΝΔ πρεσβεύει, την κατηγορεί σήμερα γι αυτό ακριβώς. Μάλιστα σε σκωπτικό τόνο διερωτήθηκε: «Ποιος ιδιωτικοποίησε το 49% του ΑΔΜΗΕ ; Μήπως ένα κόμμα που ξεκινά από Σ και τελειώνει σε ΥΡΙΖΑ ; Ποιος ιδιωτικοποίησε το 66% του ΔΕΣΦΑ ; Μήπως ένα κόμμα με αρχηγό το όνομα του οποίου αρχίζει με Τ και τελειώνει σε σίπρας ; Ποιο κόμμα αποφάσισε να πουλήσει τις λιγνιτικές μονάδες της ΔΕΗ; Μήπως ένα κόμμα που κάθεται τώρα στα έδρανα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και παριστάνει τον εισαγγελέα;».

Αναφορικώς με την κριτική περί της διαδικασίας των προσλήψεων στη ΔΕΗ και την συμμετοχή του ΑΣΕΠ, ο αρμόδιος υπουργός είπε «για όσους επιμένουν να μην καταλαβαίνουν” ότι την διαδικασία αυτή, που σήμερα κατηγορεί ως αντιπολίτευση ο ΣΥΡΙΖΑ, ακολούθησε με τις προσλήψεις στην ΡΑΕ, ως κυβέρνηση στις 10 Ιουνίου του τρέχοντος έτους. «Το θράσος του ΣΥΡΙΖΑ κάπου πρέπει να έχει και όρια», είπε.

Τέλος, ο κ. Χατζηδάκης αναφέρθηκε στην διάταξη για την άρση της μονιμότητας για τους νεοπροσλαμβανόμενους στη ΔΕΗ όπως και στην κατάργηση της μονιμότητας για τα Διευθυντικά Στελέχη που θα έχουν τριετή θητεία και θα κρίνονται για το έργο τους, υπογραμμίζοντας: «Γι αυτή μας την πολιτική είμαστε υπερήφανοι. Εμείς, κοιτάμε το αύριο, ενώ εσείς είστε κολλημένοι στο χθες».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χόμπι – Μήπως να ξεφύγουμε λίγο από τις τηλεοπτικές σειρές και τις οθόνες;

28/10/25 10:31 μμ

Χόμπι – Μήπως να ξεφύγουμε λίγο από τις τηλεοπτικές σειρές και τις οθόνες;

Μελάνωση και ανομβρία σκοτώνουν την παραγωγή καστάνου στο Πήλιο μετά τον Daniel

28/10/25 10:17 μμ

Μελάνωση και ανομβρία σκοτώνουν την παραγωγή καστάνου στο Πήλιο μετά τον Daniel

Ιταλία: Δολοφόνησε με «αδιευκρίνιστο αριθμό μαχαιριών» την πρώην σύντροφό του

28/10/25 10:03 μμ

Ιταλία: Δολοφόνησε με «αδιευκρίνιστο αριθμό μαχαιριών» την πρώην σύντροφό του

Θεατρική αναβίωση της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Δήμο Χαλκηδόνος

28/10/25 9:57 μμ

Θεατρική αναβίωση της Απελευθέρωσης της Θεσσαλονίκης από τον Δήμο Χαλκηδόνος

ΗΠΑ - Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η δημοτικότητα του Τραμπ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του

28/10/25 9:42 μμ

ΗΠΑ – Δημοσκόπηση Reuters/Ipsos: Η δημοτικότητα του Τραμπ μειώθηκε στο χαμηλότερο επίπεδο της θητείας του

Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί της αστυνομικής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο

28/10/25 9:39 μμ

Βραζιλία: Τουλάχιστον 64 οι νεκροί της αστυνομικής επιχείρησης κατά του οργανωμένου εγκλήματος στο Ρίο ντε Τζανέιρο

Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα

28/10/25 9:33 μμ

Ο κυκλώνας Μελίσσα έφθασε στη Τζαμάικα

Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη.

28/10/25 9:31 μμ

Αύριο στις 12:00 θα συνεδριάσει το υπουργικό συμβούλιο υπό την προεδρία του Κυρ. Μητσοτάκη

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας

28/10/25 9:27 μμ

Ισραηλινά αεροσκάφη βομβάρδισαν την πόλη της Γάζας

Τρία μετάλλια με ρεκόρ Ευρώπης Νεανίδων για την Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

28/10/25 9:24 μμ

Τρία μετάλλια με ρεκόρ Ευρώπης Νεανίδων για την Μαρία Στρατουδάκη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Άρσης Βαρών

Βουλγαρία και Rheinmetall υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής πυρίτιδας και πυρομαχικών

28/10/25 9:20 μμ

Βουλγαρία και Rheinmetall υπογράφουν συμφωνία για την κατασκευή εργοστασίου παραγωγής πυρίτιδας και πυρομαχικών

Euroleague: Πρόστιμο 8.000 ευρώ στον Εργκίν Αταμάν

28/10/25 7:46 μμ

Euroleague: Πρόστιμο 8.000 ευρώ στον Εργκίν Αταμάν