Αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα της ανάλυσης δεδομένων μισού αιώνα για τη θνησιμότητα των Αμερικανών. Σύμφωνα με την έρευνα, το προσδόκιμο ζωής των μεσήλικων Αμερικανών μειώθηκε μέσα σε περίοδο τριών ετών. ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Αποκαρδιωτικά είναι τα αποτελέσματα της ανάλυσης δεδομένων μισού αιώνα για τη θνησιμότητα των Αμερικανών. Σύμφωνα με την έρευνα, το προσδόκιμο ζωής των μεσήλικων Αμερικανών μειώθηκε μέσα σε περίοδο τριών ετών. Μάλιστα, αυτή η αύξηση της θνησιμότητας αφορά όλες τις εθνοτικές και φυλετικές ομάδες, τόσο στα προάστια όσο και στις πόλεις.

 

 

Η βασική αιτία των θανάτων νέων ανθρώπων, φαίνεται να είναι η υπερβολική δόση ναρκωτικών και αλκοολισμός, άλλες ιατρικές αιτίες όπως καρδιοπάθειες, εγκεφαλικά και χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια έπαιξαν τον ρόλο τους, ανέφεραν οι συγγραφείς της μελέτης.

«Ολη η χώρα βρίσκεται σε μειονεκτική θέση στην Υγεία σε σύγκριση με άλλα πλούσια κράτη», δήλωσε ο κύριος συγγραφέας της μελέτης, Δρ Στίλβεν Γουλφ (Steven Woolf), του Πανεπιστημίου της Virginia Commonwealth. «Χάνουμε ανθρώπους στην πιο παραγωγική περίοδο της ζωής τους. Τα παιδιά χάνουν τους γονείς. Οι εργοδότες έχουν μια ασθενέστερη εργατική δύναμη».

Αυτή η μείωση της διάρκειας ζωής των Αμερικανών είχε από καιρό εδραιωθεί. Αλλά αυτό που είναι νέο είναι οι λεπτομέρειες των αιτίων που περιγράφονται στη μελέτη, όπως νέα ήταν και η πλούσια ανάλυση της γεωγραφίας, δηλαδή των περιοχών που συναντάται περισσότερο η μείωση του προσδόκιμου ζωής. Ειδικοί της Υγείας λένε ότι η επίδραση είναι εκπληκτική.

Η αύξηση των θανάτων στους ανθρώπους μέσης ηλικίας έδειξε το κενό προληπτικής περίθαλψης και υγειονομικών μέτρων στις Ηνωμένες Πολιτείες σε σύγκριση με άλλα πλούσια κράτη, παρά το γεγονός ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν τις υψηλότερες κατά κεφαλήν δαπάνες Υγείας στον Κόσμο, αναφέρεται σε άρθρο που ήταν συνημμένο στη μελέτη.

«Η θνησιμότητα βελτιώθηκε από έτος σε έτος κατά τη διάρκεια του 20ού αιώνα», δήλωσε ο Δρ Σάμουελ Πρέστον (Samuel Preston), δημογράφος στο Πανεπιστήμιο της Πενσυλβάνιας. «Ο 21ος αιώνας είναι μια σημαντική εξαίρεση. Από το 2010 δεν έχει σημειωθεί βελτίωση στη θνησιμότητα μεταξύ της εργατικής τάξης».

Ενώ ο συνολικός αριθμός των υπερβολικών θανάτων -δηλαδή ο αριθμός των θανάτων που δεν θα είχαν συμβεί εάν το ποσοστό θνησιμότητας συνέχιζε να βελτιώνεται- είναι μικρός, στους 33.000, οι θάνατοι στους νεότερους ανθρώπους έχουν πολύ μεγαλύτερη επίδραση στις εθνικές εκτιμήσεις προσδόκιμου ζωής από τους θανάτους των ανθρώπων στη δεκαετία του ‘80 ή του ‘90.

Τα ποσοστά θανάτου βελτιώνονται πραγματικά μεταξύ των παιδιών και των ηλικιωμένων Αμερικανών, σύμφωνα με τον Δρα Γουλφ, ίσως επειδή μπορεί να έχουν πιο αξιόπιστη υγειονομική περίθαλψη – το Medicaid για πολλά παιδιά και το Medicare για τους ηλικιωμένους.

Advertisement
Family Kitchen

Σύμφωνα με τη νέα μελέτη, το ποσοστό θνησιμότητας από το 2010 έως το 2017, από όλες τις αιτίες στις ηλικίες 25 έως 64 χρόνων, αυξήθηκε από 328,5 θανάτους ανά 100.000 ανθρώπους σε 348,2. Ηταν φανερό στατιστικά από το 2014 ότι δεν επηρεάζονταν μόνο λευκοί, αλλά όλες οι φυλές και οι εθνότητες και όπως ειπώθηκε οι κύριες αιτίες ήταν η υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο αλκοολισμός και οι αυτοκτονίες.

«Το γεγονός ότι είναι τόσο εκτεταμένο και περιλαμβάνει τόσες πολλές αιτίες θανάτου, υποδηλώνει πως συμβαίνει κάτι ευρύτερο στη χώρα μας», δήλωσε η Ελεν Ρ. Μεάρα (Ellen R. Meara), καθηγήτρια της Πολιτικής Υγείας στο Dartmouth College. «Αυτό δεν περιορίζεται πλέον στους λευκούς μέσης ηλικίας».

Οι Πολιτείες με τη μεγαλύτερη σχετική αύξηση των ποσοστών θνησιμότητας μεταξύ των ενηλίκων νέων και των μεσήλικων ήταν το Νιου Χάμσαϊρ, το Μέιν, το Βερμόντ, η Δυτική Βιρτζίνια και το Οχάιο.

Ο Δρ Γουλφ δήλωσε ότι ένα από τα ευρήματα έδειξε πως οι υπερβολικοί θάνατοι ήταν πολύ συγκεντρωμένοι γεωγραφικά, με το ένα τρίτο σχεδόν σε τέσσερες Πολιτείες: Οχάιο, Πενσιλβάνια, Κεντάκι και Ιντιάνα.

Πηγή aftodioikisi.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

04/02/26 5:00 μμ

Ξεκίνησαν οι εργασίες αναβάθμισης στον οδικό άξονα Χαλάστρας – Ευζώνων

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

04/02/26 4:47 μμ

ΔΟΕ Η σύνθεση των 107 μελών με 48 γυναίκες και 43 Ολυμπιονίκες

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

04/02/26 4:43 μμ

Εθνικό Θέατρο: Ταξιδεύει στις Σέρρες με την παράσταση «Σταθμός Ω»

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

04/02/26 4:41 μμ

Δ. Κουτσούμπας: «Υποκρύπτει πολιτική σκοπιμότητα και προκαλεί ερωτηματικά η μήνυση του Κ. Πλεύρη εις βάρος μου»

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

04/02/26 4:38 μμ

Εθελοντικοί καθαρισμοί σε 4 σημαντικούς υγροτόπους

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

04/02/26 4:30 μμ

Σε εξέλιξη ΕΔΕ για το ναυάγιο στη Χίο

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

04/02/26 4:29 μμ

Σέρρες: Η Περιφερειακή Ενότητα βράβευσε τους αθλητές της 27ης Διεθνούς Ολυμπιάδας Ρομποτικής

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

04/02/26 4:48 μμ

Επιτροπή Διαχείρισης & Ελέγχου Ευλογιάς: Το επόμενο τρίμηνο είναι το πλέον κρίσιμο

Πορτοκαλί συναγερμός για επιδείνωση του καιρού - video

04/02/26 4:21 μμ

Πορτοκαλί συναγερμός για επιδείνωση του καιρού – video

Η κωμική όπερα «Viva la mamma!» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

04/02/26 4:46 μμ

Η κωμική όπερα «Viva la mamma!» στην Εναλλακτική Σκηνή της ΕΛΣ

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών - video

04/02/26 4:12 μμ

Δεκάδες τα κλειστά καταστήματα στο κέντρο των Σερρών – video

Ν. Κεραμέως: Έχουμε την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας που υπερβαίνει τα κόμματα - Είναι η συμφωνία όλων των εθνικών κοινωνικών εταίρων

04/02/26 4:46 μμ

Ν. Κεραμέως: Έχουμε την επίτευξη μιας ιστορικής συμφωνίας που υπερβαίνει τα κόμματα – Είναι η συμφωνία όλων των εθνικών κοινωνικών εταίρων