Κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι στιγμής το κίνητρο του ατόμου που ξυλοκόπησε τον Γιάννη ΑναστασάκοAdvertisement     Στην «επιτροπή καθοδήγησης» (steering committee), συμβουλευτικού ποδοσφαιρικού οργάνου ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι στιγμής το κίνητρο του ατόμου που ξυλοκόπησε τον Γιάννη Αναστασάκο

Advertisement
 

 

Στην «επιτροπή καθοδήγησης» (steering committee), συμβουλευτικού ποδοσφαιρικού οργάνου για ζητήματα ασφάλειας, αντιμετώπισης της βίας και των προσυνεννοημένων αγώνων, συμμετείχε ο σύμβουλος του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που έγινε στόχος μαφιόζικης επίθεσης το βράδυ της Τετάρτης στο Χαλάνδρι.

Η επιτροπή είχε συσταθεί με τη συμμετοχή του υφυπουργείου Αθλητισμού, των υπουργείων Δικαιοσύνης και Προστασίας του Πολίτη και τη συνδρομή της UEFA. Από την πλευρά του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συμμετείχαν στην επιτροπή ο σύμβουλος του Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, που δέχθηκε επίθεση στο Χαλάνδρι, και ο προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Αθλητικής Βίας της Ασφάλειας Αττικής.

Εντύπωση προκαλεί ότι η επίθεση σε βάρος του Γιάννη Αναστασάκου έγινε μόλις λίγα 24ωρα πριν από την πρώτη συνεδρίαση της «επιτροπής καθοδήγησης», η οποία θα λάβει χώρα την ερχόμενη Δευτέρα, στις 2 Δεκεμβρίου, στο κτίριο του υφυπουργείου Αθλητισμού.

Στις εργασίες της «Steering Committee», πέραν του υφυπουργού Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη, θα συμμετάσχουν οι εξής: Χέρμπερτ Χούμπελ (Εντεταλμένος εκπρόσωπος FIFA/UEFA), Λούκας Νικόλα (Διακυβέρνηση Ομοσπονδιών-μελών FIFA), Μάριος Γεωργίου (Διεύθυνση Εθνικών Ομοσπονδιών UEFA), Μαρκ Τίμερ (Σύμβουλος Ασφάλειας και Προστασίας Αγώνων UEFA), Νίκολας Ραουντένσκι (Αξιωματούχος Ακεραιότητας Διοργανώσεων UEFA), Χαράλαμπος Τσιανάκας (Νομικός Σύμβουλος υπουργείου Δικαιοσύνης), Ιωάννης Αναστασάκος (Σύμβουλος υπουργού Προστασίας του Πολίτη), Κωνσταντίνος Σιμιτζόγλου (Αθλητικός Εισαγγελέας), Νικόλαος Πετρόπουλος (Υποδιεύθυνση Αθλητικής Βίας), Αχιλλέας Τσιχτής (Πρόεδρος ΔΕΑΒ), Αλέξης Δέδες (Εκτελεστικός Γραμματέας ΕΠΟ), Μηνάς Λυσάνδρου (Πρόεδρος SL1), Λεωνίδας Λεουτσάκος (Πρόεδρος SL2 και FL).

Ψάχνουν το κίνητρο
Κανείς στην ΕΛ.ΑΣ. δεν είναι σε θέση να γνωρίζει μέχρι στιγμής το κίνητρο του ατόμου που ξυλοκόπησε τον Γιάννη Αναστασάκο, ωστόσο έμφαση δίνεται στη σύνδεση της επίθεσης με θέματα που «τρέχουν» στο μέτωπο της εξυγίανσης του ελληνικού ποδοσφαίρου.

Μεταξύ άλλων, θα εξεταστεί και εάν η ενέδρα σε βάρος του συμβούλου του Χρυσοχοΐδη σχετίζεται με την έναρξη των εργασιών της επιτροπής, η οποία στοχεύει κυρίως στην εξυγίανση του επαγγελματικού αθλητισμού και στην αντιμετώπιση της αθλητικής βίας.

Advertisement
Family Kitchen

Όσον αφορά στις έρευνες για τη σύλληψη των δραστών, η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Βορειοανατολικής Αττικής έχει εντοπίσει στο σημείο της επίθεσης ένα γκλομπ, το οποίο είναι το αντικείμενο που χρησιμοποίησε ο εύσωμος άντρας που έστησε ενέδρα στον σύμβουλο του υπουργού.

Το γκλομπ έχει μεταφερθεί στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για να βρεθεί γενετικό υλικό και δακτυλικά αποτυπώματα. Σε περίπτωση που βρεθεί dna ή αποτυπώματα θα ταυτοποιηθούν με εκείνα του δράστη, εάν ο τελευταίος έχει σημανθεί στο παρελθόν από τις Αρχές για κάποιο άλλο αδίκημα. Πλέον οι έρευνες εστιάζονται στη συλλογή οπτικού υλικού από κάμερες ασφαλείας της περιοχής.

Πηγή ethnos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16/12/25 12:04 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:05 πμ

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:01 πμ

Κλειστός ο Δήμος Σερρών την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 λόγω συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

16/12/25 12:00 πμ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

15/12/25 11:37 μμ

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - Αφιέρωμα στον Elvis Presley

15/12/25 11:30 μμ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ – Αφιέρωμα στον Elvis Presley

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

15/12/25 11:58 μμ

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης

15/12/25 11:57 μμ

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο «Χωριό των Μαγεμένων»

15/12/25 11:57 μμ

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο «Χωριό των Μαγεμένων»

Κορυφαία τενίστρια για το 2025 η Σαμπαλένκα

15/12/25 11:54 μμ

Κορυφαία τενίστρια για το 2025 η Σαμπαλένκα

ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη - video

15/12/25 8:39 μμ

ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη – video

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών

15/12/25 8:31 μμ

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών