Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
23.7 C
Serres

Πτώχευση και για τα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση – Πώς θα διακανονίζουν τα χρέη τους

Ριζικές αλλαγές από το ερχόμενο καλοκαίρι. Θα προβλέπεται εκποίηση περιουσιακών στοιχείων για διαγραφή των οφειλών

 

 

Νέα… λαιμητόμος έρχεται να πέσει στα κεφάλια των ήδη υπερχρεωμένων νοικοκυριών της μεσαίας τάξης, καθώς η κυβέρνηση που εναρμονίζεται με τα όσα επιτάσσει η Ευρωπαϊκή Οδηγία αναφορικά με το πτωχευτικό Δίκαιο, που έχει άμεση συνάρτηση με την προστασία της πρώτης κατοικίας, φέρνει νέο θεσμικό πλαίσιο σύμφωνα με το οποίο θα πτωχεύουν και τα νοικοκυριά.

Κύκλοι του υπουργείου Οικονομίας τονίζουν ότι το νέο πλαίσιο βρίσκεται στα σκαριά ώστε να τεθεί σε ισχύ έως το ερχόμενο καλοκαίρι. Οι ρυθμίσεις του θα προσομοιάζουν στο αμερικανικό πτωχευτικό Δίκαιο για τα νοικοκυριά και θα βασίζονται στην Ευρωπαϊκή Οδηγία που ψηφίστηκε τον περασμένο Ιούνιο για την αφερεγγυότητα των φυσικών προσώπων.



Babis

Με τα σημερινά δεδομένα, στη χώρα μας δεν υπάρχει ένα ενιαίο πτωχευτικό Δίκαιο για φυσικά πρόσωπα και νοικοκυριά, όπως σε άλλες χώρες της ΕΕ και τις ΗΠΑ, εκτός από τις διατάξεις για την προστασία της πρώτης κατοικίας (νόμος Κατσέλη), που αναμένεται να καταργηθούν στις 30/4/2020.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η κυβέρνηση θα προσπαθήσει να δημιουργήσει ένα νέο θεσμικό πλαίσιο, μέσα από το οποίο θα παραπέμπει τα νοικοκυριά να μιλούν απευθείας με τα πιστωτικά ιδρύματα και να διακανονίζουν το χρέος τους.

 

Πηγή ethnos.gr

ΟικονομίαΠτώχευση και για τα νοικοκυριά ετοιμάζει η κυβέρνηση - Πώς θα διακανονίζουν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Κατάργηση κλιμακίων στις χρεώσεις ρεύματος εισηγείται η ΡΑΑΕΥ

Μια τιμή ανά κιλοβατώρα για όλη την κατανάλωση ρεύματος,...

Μπούμερανγκ οι δασμοί Τραμπ στο εμπόριο και την ανάπτυξη πριν καν τεθούν σε ισχύ

Η επιθετική πολιτική δασμών που προωθεί ο Αμερικανός πρόεδρος,...

Στο δίχτυ της εφορίας όλα τα ακίνητα της χώρας

Στο ηλεκτρονικό «δίχτυ» της εφορίας θα βρεθούν από το...

Τελευταία Νέα