Ένας Βρετανός έφηβος παραδέχθηκε σήμερα ότι έσπρωξε έναν 6χρονο Γάλλο από την εξέδρα παρατήρησης, στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο, με πρόθεση να τον σκοτώσει.     ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ένας Βρετανός έφηβος παραδέχθηκε σήμερα ότι έσπρωξε έναν 6χρονο Γάλλο από την εξέδρα παρατήρησης, στον 10ο όροφο της πινακοθήκης Tate Modern στο Λονδίνο, με πρόθεση να τον σκοτώσει.

Advertisement
 

 

 

Ο Τζόντι Μπρέιβερι, ο οποίος ήταν 17 ετών όταν συνέβη το περιστατικό, είπε ότι διέπραξε αυτήν την ενέργεια διότι ήθελε να τον δείξουν στις ειδήσεις, στην τηλεόραση.

Ο ίδιος δήλωσε ένοχος στην κατηγορία απόπειρας ανθρωποκτονίας ενώπιον του δικαστηρίου του Λονδίνου, έγινε γνωστό από τις εισαγγελικές αρχές.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ – ΜΠΕ το θύμα, το οποίο επισκεπτόταν τη Βρετανία με την οικογένειά του, έπεσε από ύψος πέντε ορόφων και κατέληξε στη στέγη του πέμπτου ορόφου του μουσείου. Σύμφωνα με όσα κατέθεσαν αυτόπτες μάρτυρες, η μητέρα του ούρλιαζε: «Πού είναι ο γιος μου; Πού είναι ο γιος μου;».

Το παιδί επέζησε έχοντας υποστεί εγκεφαλικό αιμάτωμα και κατάγματα σε διάφορα σημεία του σώματός του, σύμφωνα με την εισαγγελία.

Ο Μπρέιβερι, ο οποίος συνελήφθη λίγο μετά, είπε στην αστυνομία ότι σχεδίαζε να βλάψει κάποιον στο μουσείο προκειμένου να «παίξει» στα τηλεοπτικά δελτία, εξηγούν οι αρχές. Το όνομά του ανακοινώθηκε στα ΜΜΕ τον Οκτώβριο, μόλις έκλεισε τα 18.

Advertisement

«Αυτό το συγκλονιστικό και σοκαριστικό περιστατικό στο Tate Modern την 4η Αυγούστου, φέτος, άλλαξε τη ζωή του πολύ νεαρού θύματος του Μπρέιβερι και της οικογένειάς του για πάντα» είπε η εισαγγελέας Έμα Τζόουνς. «Ο Μπρέιβερι επέλεξε το αγόρι, το οποίο έσπρωξε από την εξέδρα παρατήρησης με στόχο να το σκοτώσει. Το γεγονός ότι επέζησε πέφτοντας από ύψος 5 ορόφων είναι απίστευτο».

Η απόφαση του δικαστηρίου θα ανακοινωθεί την 17η Φεβρουαρίου.

Όπως μεταδίδει το BBC, o 18χρονος σήμερα Μπρέιβερι, ο οποίος πάσχει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή, διαταραχή αυτιστικού φάσματος και πιθανόν διαταραχή της προσωπικότητας, κρατείται στο νοσοκομείο Broamoor από τα μέσα Οκτωβρίου.

Η οικογένεια του θύματος γνωστοποίησε ότι το παιδί δεν έχει ανακτήσει πλήρως την κινητικότητά του σε όλα τα μέλη του σώματός του ούτε τις γνωστικές ικανότητές του. Ξυπνάει συνεχώς από τον πόνο, δεν μπορεί όμως να το εκφράσει, σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας.

«Η ζωή σταμάτησε για εμάς πριν από 4 μήνες. Δεν γνωρίζουμε πότε ούτε εάν ποτέ θα μπορέσουμε να επιστρέψουμε στις δουλειές μας ή στο σπίτι μας», το οποίο δεν μπορεί να υποδεχθεί ένα παιδί σε αναπηρικό αμαξίδιο», σημειώνει η οικογένεια. «Είμαστε εξουθενωμένοι, δεν γνωρίζουμε πού θα πάει όλο αυτό, όμως, συνεχίζουμε».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Hellenic Train: Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με δίκυκλο όχημα στην οδό Λένορμαν

11/11/25 12:15 πμ

Hellenic Train: Σύγκρουση αμαξοστοιχίας με δίκυκλο όχημα στην οδό Λένορμαν

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων στη Μοναστηρίου με 7 τραυματίες

11/11/25 12:11 πμ

Θεσσαλονίκη: Καραμπόλα πέντε οχημάτων στη Μοναστηρίου με 7 τραυματίες

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Νοεμβρίου

11/11/25 12:06 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα 11 Νοεμβρίου

Βουλή - Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και των ΜΜΕ

11/11/25 12:02 πμ

Βουλή – Κατατέθηκε το νομοσχέδιο για τον εκσυγχρονισμό της ΕΡΤ και των ΜΜΕ

Πεντακόσιοι φοιτητές- ερευνητές, ΕΚΕΤΑ ,τρία πανεπιστήμια και μια αντιπεριφέρεια στα σεμινάρια ΑΙ με την Google Cloud

10/11/25 11:59 μμ

Πεντακόσιοι φοιτητές- ερευνητές, ΕΚΕΤΑ, τρία πανεπιστήμια και μια αντιπεριφέρεια στα σεμινάρια ΑΙ με την Google Cloud

ΕΠΟ: Αποβλήθηκε η Ρόδος από το πρωτάθλημα της Γ' Εθνικής

10/11/25 11:58 μμ

ΕΠΟ: Αποβλήθηκε η Ρόδος από το πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής

Τα συμπληρώματα διατροφής θέλουν προσοχή και...γιατρό τονίστηκε σε εκδήλωση του ΑΠΘ

10/11/25 11:55 μμ

Τα συμπληρώματα διατροφής θέλουν προσοχή και…γιατρό τονίστηκε σε εκδήλωση του ΑΠΘ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Ντάνιελ θα στοιχίσει στην ελληνική πολιτεία πάνω από 3 δισ. ευρώ - Έχουν γίνει πολλά για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των υποδομών

10/11/25 11:54 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης: Ο Ντάνιελ θα στοιχίσει στην ελληνική πολιτεία πάνω από 3 δισ. ευρώ – Έχουν γίνει πολλά για τη στήριξη των πληγέντων και την αποκατάσταση των υποδομών

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Προσωρινή κράτηση για 6 διαιτητές

10/11/25 11:53 μμ

Σκάνδαλο στην Τουρκία: Προσωρινή κράτηση για 6 διαιτητές

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το αίτημα της Euronext για αναθεώρηση του ορίου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για την ΕΧΑΕ

10/11/25 11:52 μμ

Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς: Ενέκρινε το αίτημα της Euronext για αναθεώρηση του ορίου αποδοχής της Δημόσιας Πρότασης για την ΕΧΑΕ

«Τα νέα παιδιά μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική» (video)

10/11/25 11:49 μμ

Γιοβάνοβιτς: «Τα νέα παιδιά μπορούν να στελεχώσουν την Εθνική» (video)

Κοζάνη: Στα εγκαίνια του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων ο αναπλ. υπουργός Εθνικής οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης

10/11/25 11:47 μμ

Κοζάνη: Στα εγκαίνια του Μηχανισμού Στήριξης Επιχειρήσεων ο αναπλ. υπουργός Εθνικής οικονομίας Νίκος Παπαθανάσης