Ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους -και μάλιστα, από τους πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους- χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Ως πυλώνα του κοινωνικού κράτους -και μάλιστα, από τους πιο αποτελεσματικούς και ευέλικτους- χαρακτήρισε ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι» κατά τη συνάντηση που είχε με εργαζόμενους του προγράμματος στον Δήμο Καλαμπάκας, προχωρώντας σε δεσμεύσεις για χιλιάδες προσλήψεις μόνιμων υπαλλήλων και τη διασφάλιση των συμβασιούχων του θεσμού.

Advertisement
 

 

 

Αμέσως μετά την επίσκεψή του στα Μετέωρα, ο πρωθυπουργός -σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων- είχε την ευκαιρία να ακούσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι, τους ευχαρίστησε για την προσφορά τους, και υπογράμμισε ότι το πρόγραμμα αποτελεί αποδεδειγμένα έναν πολύτιμο θεσμό. Και αυτό, όπως σημείωσε, όχι μόνο γιατί μεταφέρει τη φροντίδα της Πολιτείας στον τόπο όπου ζουν πολλοί ευπαθείς συμπολίτες μας, αλλά και γιατί διαθέτει κι ένα πρόσθετο προσόν: «τη ζεστασιά της προσωπικής επαφής. Γι’ αυτό και η “Βοήθεια στο Σπίτι” αποτελεί προτεραιότητά μας».

Ο κ. Μητσοτάκης ανέφερε στους εργαζομένους του προγράμματος ότι το υπουργείο Εσωτερικών έχει επεξεργαστεί όλα τα αιτήματα που κατέθεσαν οι δήμοι και πλέον οι προτάσεις τους βρίσκονται στο ΑΣΕΠ. Αυτό σημαίνει ότι, με δεδομένη την πρόθεση της κυβέρνησης να στηρίξει τον θεσμό, κατά τους πρώτους μήνες του 2020 θα προσληφθούν 2.858 μόνιμοι υπάλληλοι. Παράλληλα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε ότι εξασφαλίζονται και όσοι απασχολούνται ήδη στο πρόγραμμα καθώς οι υπάρχουσες συμβάσεις παρατάθηκαν μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου 2020.

Για την περίπτωση του Δήμου Μετεώρων, ο πρωθυπουργός τόνισε πως αυτή αποτυπώνει ανάγλυφα τη σημασία και το έργο που επιτελεί ο θεσμός. «Οι 20 εργαζόμενοι στον Δήμο Μετεώρων παρέχουν βοήθεια σε 500 ηλικιωμένους δημότες και άτομα με ειδικές ανάγκες. Φροντίζουν τους ίδιους, ανακουφίζουν και τις οικογένειές τους. Και κάνουν καλύτερη την καθημερινότητα συνανθρώπων μας. Όχι μόνο βελτιώνοντας την υγεία τους. Αλλά και αποτρέποντας την απομόνωση ή την ιδρυματοποίησή τους», σημείωσε ο πρωθυπουργός.

Advertisement
Babis

«Με την καλή συνεργασία της τοπικής αυτοδιοίκησης και της κεντρικής εξουσίας, μπορούμε να κάνουμε τις ζωές των πολιτών καλύτερες» ανέφερε ο κ. Μητσοτάκης κατά τον χαιρετισμό του στους εργαζόμενους στο Δήμο Καλαμπάκας. «Θέλω να ξέρετε πόσο σημαντικό θεωρώ το έργο το οποίο επιτελείτε, πόσο πιστεύω στο πρόγραμμα αυτό και γνωρίζετε πολύ καλά ότι έχουμε προχωρήσει και έχουμε δρομολογήσει διαδικασίες που είχαν ξεκινήσει εδώ και κάποιο διάστημα για τη μονιμοποίηση ενός σημαντικού αριθμού των εργαζομένων στο πρόγραμμα “Βοήθεια στο Σπίτι” και βέβαια την παράταση των συμβάσεων, σε πρώτη φάση όλων των υπολοίπων έως τα τέλη Σεπτεμβρίου του 2020», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

25/10/25 12:03 μμ

26 Οκτωβρίου: Ο Άγιος Δημήτριος ο Μυροβλύτης- Ο βίος και το μαρτύριό του

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

25/10/25 9:11 μμ

Κολοκύθια γεμιστά με σάλτσα αυγολέμονο

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει ξανά το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

25/10/25 9:10 μμ

Τι να κάνετε για να μην κολλήσει το ρύζι και να γίνει αφράτο και σπυρωτό

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

25/10/25 9:08 μμ

Φυτά: 2 σημεία στο σπίτι που είναι λάθος να τα βάλεις

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις... αλλιώς

25/10/25 9:05 μμ

Μαξιλαροθήκες για πέταμα; Όχι αν ξέρεις πώς θα τις χρησιμοποιήσεις… αλλιώς

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

25/10/25 9:03 μμ

Πώς ξεμυρίζουν τα χέρια από κρεμμύδια και σκόρδα;

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

25/10/25 9:02 μμ

Οι τροφές που αυξάνουν την απορρόφηση σιδήρου στον οργανισμό

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

25/10/25 8:54 μμ

Παναθηναϊκός: Νοκ άουτ με θλάση ο Μπακασέτας

Από τα Μαθηματικά στο Φως - Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

25/10/25 8:51 μμ

Από τα Μαθηματικά στο Φως – Ο Αλέκος Παππίας και η τέχνη της ξύλινης γεωμετρίας

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

25/10/25 8:42 μμ

Κ. Κυρανάκης: Για το SMS του υπ. Μεταφορών δεν έγινε καμία ανάθεση και δεν δαπανήθηκε από το κράτος ούτε ένα ευρώ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

25/10/25 8:24 μμ

Στη Θεσσαλονίκη ο Σ. Φάμελλος για την επέτειο της απελευθέρωσης της πόλης

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”

25/10/25 8:21 μμ

Γιώργος Τσαλίκης: “Ήμουν άρρωστος και δυσκολεύτηκα πολύ – Έκανα μια προσευχή”