Για τις διεθνείς εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Για τις διεθνείς εξελίξεις μετά τη δολοφονία του Κασέμ Σουλεϊμανί μίλησε ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Άδωνις Γεωργιάδης, σημειώνοντας ότι «όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης».

Advertisement
 

 

 

«Κάθε λογικός άνθρωπος ανησυχεί για τις εξελίξεις στο Ιράν, ένας υπουργός Ανάπτυξης ακόμη περισσότερο διότι, αν έχουμε παρατεταμένη κρίση εκεί και το πετρέλαιο αυξηθεί πάνω από τα 100 δολάρια για μακρό χρονικό διάστημα, αυτό επιβαρύνει συνολικά την οικονομία μας στο μέτρο που αυτή εξαρτάται από τα ορυκτά καύσιμα», τόνισε σε συνέντευξη του στο OPEN ο κ. Γεωργιάδης και πρόσθεσε:

«Σήμερα δε νοείται καμία αύξηση στην τιμή των καυσίμων λόγω της επίθεσης των Αμερικανών στο Ιράν προχθές». «Όποιος πρατηριούχος τυχόν ανέβασε τις τιμές εξ αυτού του λόγου είναι κλέφτης. Ως υπουργείο Ανάπτυξης έχουμε βγάλει συνεργεία και κάνουμε ελέγχους στα πρατήρια καυσίμων».

«Ο αποθανών στρατηγός του Ιράν ήταν κεντρικό πρόσωπο στις επιχειρήσεις του Ιράν εκτός Ιράν. Το Ιράν ακολουθεί πολιτική πάρα πολύ παρεμβατική στις γειτονικές της χώρες κι είναι χώρα εξαιρετικά επιθετική στην περιοχή της. Προφανώς, αυτό έφθασε σε ένα σημείο που έκριναν οι ΗΠΑ ότι έπρεπε να αντιδράσουν. Καλώς ή κακώς, αυτό θα το κρίνει η Ιστορία. Πρόκειται πάντως για το σοβαρότερο γεγονός των τελευταίων ετών», εκτίμησε ο υπουργός και προσέθεσε: «Εμείς ως Ελλάδα επιθυμούμε ηρεμία, ησυχία, να κυλούν όλα σε μια παγκόσμια κανονικότητα ώστε να δράσουμε προσελκύοντας επενδύσεις».

Advertisement
Family Kitchen

Σχετικά με την επίσκεψη στις ΗΠΑ, ο κ. Γεωργιάδης ανέφερε:

«Μετέχω στην αποστολή που συνοδεύει τον κ. πρωθυπουργό στη συνάντησή του με τον Πρόεδρο Τραμπ στο Λευκό Οίκο. Παράλληλα, θα έχω συνάντηση με τον ομόλογό μου για μια σειρά θεμάτων που αφορούν αμερικανικές επενδύσεις, είτε εκκρεμών είτε σχεδιαζομένων για το μέλλον, στην Ελλάδα προκειμένου να δούμε πώς μπορούν να υλοποιηθούν ταχύτερα. Οι Αμερικανοί έχουν δείξει μεγάλο ενδιαφέρον για επενδύσεις στην Ελλάδα. Τον Φεβρουάριο προγραμματίζεται μεγάλη αποστολή Αμερικανών επιχειρηματιών του τομέα της πληροφορικής και του IT, από τη Silicon Valley και αλλού, με την ενθάρρυνση της αμερικανικής κυβέρνησης προκειμένου να συναντηθούν με Έλληνες επιχειρηματίες του ίδιου τομέα για να σχεδιάσουν κοινές δράσεις και κοινά επιχειρηματικά σχέδια».

«Ως προς τις επενδύσεις», συνέχισε ο υπουργός,

«εστιάζουμε στο αμερικανικό ενδιαφέρον στα ναυπηγεία. Η εταιρεία ΟΝΕΧ έχει πάρει τα ναυπηγεία Νεωρίου Σύρου. Εμείς προσδοκούμε αυτό να επεκταθεί και στα ναυπηγεία Ελευσίνας, που είναι πιο σύνθετο επιχειρηματικό πρότζεκτ. Άρα, πρέπει να δούμε σε ποιο βαθμό η αμερικανική κυβέρνηση σχεδιάζει να βοηθήσει αυτού του είδους την επένδυση στην Ελευσίνα, που την έχουμε ψηλά στην ατζέντα μας».

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης υπογράμμισε:

«Αμερικανικό ενδιαφέρον υπάρχει και για τις μεγάλες ιδιωτικοποιήσεις που προωθεί η κυβέρνησή μας και ειδικά για τη ΔΕΠΑ, που αποτελεί στρατηγική επένδυση. Οι ΗΠΑ ενδιαφέρονται έντονα για την αγορά φυσικού αερίου καθώς είναι πλέον εξαγωγική χώρα φυσικού αερίου εξ ου και η επένδυση στην Αλεξανδρούπολη για το LNG. Περιμένουμε να δούμε πώς αυτό το ρητορικό ενδιαφέρον θα μετουσιωθεί σε πράξη».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Μπαπέ στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για το αποψινό ματς με τη Σίτι (p)

10/12/25 5:02 μμ

Ο Μπαπέ στην αποστολή της Ρεάλ Μαδρίτης για το αποψινό ματς με τη Σίτι (p)

Λαμία: Νέος αποκλεισμός στον Μπράλο για μία ώρα

10/12/25 4:56 μμ

Λαμία: Νέος αποκλεισμός στον Μπράλο για μία ώρα

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με αμερικανικές εταιρείες και φορείς της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ

10/12/25 4:54 μμ

Συναντήσεις Όλγας Κεφαλογιάννη με αμερικανικές εταιρείες και φορείς της τουριστικής αγοράς των ΗΠΑ

Σ. Φάμελλος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο προϋπολογισμός του 2026 δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση επιμένει στην άδικη και επικίνδυνη πολιτική της»

10/12/25 4:51 μμ

Σ. Φάμελλος στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: «Ο προϋπολογισμός του 2026 δείχνει ξεκάθαρα ότι η κυβέρνηση επιμένει στην άδικη και επικίνδυνη πολιτική της»

Μαρόκο: Στους 22 οι νεκροί από την κατάρρευση δύο κτιρίων στην πόλη Φεζ -- Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ρωγμές στα κτίρια αρκετό καιρό πριν σημειωθεί το δυστύχημα

10/12/25 4:47 μμ

Μαρόκο: Στους 22 οι νεκροί από την κατάρρευση δύο κτιρίων στην πόλη Φεζ — Αυτόπτες μάρτυρες κάνουν λόγο για ρωγμές στα κτίρια αρκετό καιρό πριν σημειωθεί το δυστύχημα

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 12/12 από τους αγροτοκτηνοτρόφους

10/12/25 4:43 μμ

Πανελλαδικό συλλαλητήριο στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης την Παρασκευή 12/12 από τους αγροτοκτηνοτρόφους

Δ. Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών – Κριτήριο της δράσης του ΚΚΕ είναι να βγει ο λαός στο προσκήνιο με τους αγώνες του

10/12/25 6:42 μμ

Δ. Κουτσούμπας: Μεγαλειώδης ο πανελλαδικός ξεσηκωμός των αγροτών – Κριτήριο της δράσης του ΚΚΕ είναι να βγει ο λαός στο προσκήνιο με τους αγώνες του

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

10/12/25 6:41 μμ

Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις

David Lynch - “Truths Be Told” στο Half Note Jazz Club

10/12/25 3:17 μμ

David Lynch – “Truths Be Told” στο Half Note Jazz Club

Κ.Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο με περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη εξωστρέφεια

10/12/25 2:56 μμ

Κ.Πιερρακάκης: Στόχος μας είναι να αλλάξουμε το παραγωγικό μοντέλο με περισσότερες επενδύσεις και μεγαλύτερη εξωστρέφεια

Δ. Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα εφέτος τα Χριστούγεννα - Μόνιμη η δυνατότητα προπληρωμής το Πάσχα και τα Χριστούγεννα από το 2026

10/12/25 3:16 μμ

Δ. Μιχαηλίδου: Νωρίτερα θα καταβληθούν τα επιδόματα εφέτος τα Χριστούγεννα – Μόνιμη η δυνατότητα προπληρωμής το Πάσχα και τα Χριστούγεννα από το 2026

Β. Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη

10/12/25 3:13 μμ

Β. Κικίλιας: Οι αμερικανικές επενδύσεις σε ναυτιλία και ναυτιλιακές υποδομές θα φέρουν δυναμική ανάπτυξη