Epiloges.tv
Ειδήσεις για τις Σέρρες, την Ελλάδα και όλο τον κόσμο!
8.7 C
Serres

Αχτσιόγλου: Χειρουργικά χτυπήματα στους εργαζομένους από τη Νέα Δημοκρατία

Για «χειρουργικά χτυπήματα» στον κόσμο της εργασίας και επιβάρυνση των ελεύθερων επαγγελματιών, κατηγόρησε την κυβέρνηση η τομεάρχης Εργασίας του ΣΥΡΙΖΑ, Έφη Αχτσιόγλου.

 

 

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της στον ΑΝΤ1, μίλησε για «πολύ μεγάλη υποβάθμιση» του Σ.ΕΠ.Ε., για «συντριπτικό χτύπημα στις συλλογικές συμβάσεις εργασίας, που σημαίνει μειώσεις μισθών για δεκάδες χιλιάδες εργαζόμενους». Μίλησε, επίσης, για μείωση των προστίμων για τις αδήλωτες υπερωρίες σε τέτοιο βαθμό «ώστε πια να συμφέρει κάποιον εργοδότη να μην δηλώνει τις υπερωρίες και να περιμένει αν τον πιάσει κάποιος έλεγχος να δώσει 1.000 ευρώ και να ξεπεράσει το πρόβλημα».


Babis


Για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο είπε ότι «επιβαρύνει με αύξηση 20% τις εισφορές για το 90% των ελευθέρων επαγγελματιών και αυτοαπασχολούμενων», κάτι που «συνιστά επιβάρυνση όχι μόνο των χαμηλών εισοδημάτων αλλά και της λεγόμενης μεσαίας τάξης». Πρόσθεσε ότι δημιουργείται ένα άδικο σύστημα διότι π.χ «ένας δικηγόρος στην Ηγουμενίτσα, που μπορεί να έχει δύο υποθέσεις τον μήνα, θα πληρώνει τα ίδια με έναν μεγαλοδικηγόρο στο Κολωνάκι». «Το 90% θα επιβαρυνθεί σοβαρά και ταυτόχρονα θα ευνοηθούν τα πολύ υψηλά εισοδήματα», συμπλήρωσε.

Χαρακτήρισε, δε, «προκλητικότατη» τη «ρύθμιση που αφορά τους μετακλητούς συνταξιούχους και είδε το φως της δημοσιότητας», καλώντας τον υπουργό Εργασίας «να το μαζέψει».

ΠολιτικήΑχτσιόγλου: Χειρουργικά χτυπήματα στους εργαζομένους από τη Νέα Δημοκρατία

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Συνέντευξη του Προέδρου του Κινήματος Δημοκρατίας Στέφανου Κασσελάκη στην εκπομπή «Συνδέσεις» της ΕΡΤ1

Ο Πρόεδρος του Κινήματος Δημοκρατίας, Στέφανος Κασσελάκης, παραχώρησε συνέντευξη...

ΝΔ: Η εκλογή του Κ. Χατζηδάκη στο ΕΛΚ αποτελεί μεγάλη τιμή για την Ελλάδα

Καλή επιτυχία στο νέο Αντιπρόεδρο του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος,...

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών με αναστολή στον Παύλο Πολάκη για συκοφαντική δυσφήμιση στελέχους της ΝΔ

Ερήμην καταδίκασε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο τον βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ...

Αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εξελέγη ο Κωστής Χατζηδάκης

Ο Κωστής Χατζηδάκης εξελέγη αντιπρόεδρος στο συνέδριο του Ευρωπαϊκού...

Τελευταία Νέα