Την πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υποψήφια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχολίασε σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της ... Περισσότερα

Ο Κακλαμάνης έκανε τα αποκαλυπτήρια της τιμητικής σήμανσης για τη λειτουργία του ΣτΕ σε αίθουσα της Βουλής

Epiloges Press

Epiloges Press

Την πρόταση της Αικατερίνης Σακελλαροπούλου από τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, ως υποψήφια για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, σχολίασε σε συνέντευξή του στον Realfm 97,8, ο βουλευτής της ΝΔ και αντιπρόεδρος της Βουλής, Νικήτας Κακλαμάνης.

 

 

Ο κ. Κακλαμάνης είχε τοποθετηθεί τον Σεπτέμβριο του 2019, στον Realfm 97,8, υπέρ της ανανέωσης της θητείας του Προκόπη Παυλόπουλου.

Μιλώντας στον Νίκο Χατζηνικολάου και στον Αντώνη Δελλατόλα ανέφερε ότι “Εγώ πάντοτε πίστευα ότι ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας πρέπει να είναι πολιτικό πρόσωπο. Ιδιαίτερα αυτές τις στιγμές που ζούμε. Πολιτικό πρόσωπο με πολιτική εμπειρία, με γνώση των διεθνών θεμάτων και του διεθνούς δικαίου και με αναγνώριση και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό. Το δεύτερο να είναι πρόσωπο κοινής αποδοχής από όποια κυβέρνηση, και το τρίτον αν ήταν εν ενεργεία πρόεδρος να κριθεί η θητεία του. Εγώ εκτιμώ ότι η θητεία του κ. Παυλόπουλου ήταν εξαιρετικά επιτυχημένη, άρα είχε και τις τρεις παραμέτρους και γι’αυτό στήριζα την επανεκλογή του”.

“Δεν ήταν συναισθηματική η στήριξή μου, επειδή ο κ. Παυλόπουλος είναι φίλος μου, ήταν καθαρά πολιτική. Ο Πρωθυπουργός επέλεξε μιαν άλλη λύση με το σκεπτικό που ακούσαμε. Όσον αφορά αυτό που είπατε, ναι εκτιμώ ότι θα μπορούσε να είχε γίνει πιο κομψά. Διότι το ίδιο βράδυ ο κ. Παυλόπουλος έφευγε σε επίσημο ταξίδι στην Ιρλανδία. Το να γινόταν την Παρασκευή που γύριζε δεν νομίζω να ήταν κακό γιατί πήγε ένας Πρόεδρος στην Ιρλανδία και μόλις προσγειώθηκε το αεροπλάνο ο ομόλογός του ήξερε ότι μετά από 10 ημέρες δεν θα ήταν πρόεδρος” πρόσθεσε.

“Η κυβέρνηση πρέπει να νιώθει και να είναι ισχυρή και μια βασική παράμετρος για αυτό το πράγμα είναι το κόμμα που τη στηρίζει να είναι ένα κόμμα ενωμένο και ισχυρό. Με αυτό το σκεπτικό και επειδή εγώ μαθητής γυμνασίου οργανώθηκα στη νεολαία της ΕΡΕ, άρα είμαι παραταξιακός, με αυτό και μόνο το σκεπτικό και με το σκεπτικό του σεβασμού στον θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας, θα δώσω θετική ψήφο. Και θέλω να είμαι ξεκάθαρος, και όχι γιατί έχω πειστεί ότι η υποψήφια πρόεδρος ήταν το ό,τι καλύτερο. Βεβαίως της εύχομαι μια ειρηνική και πετυχημένη θητεία, όλοι οι Έλληνες το θέλουμε αυτό και από εκεί και πέρα δεν μπορώ να πω τίποτε παραπάνω” τόνισε.

Advertisement
Babis

“Δεν βγήκε απόφαση λύση για το Λιβυκό, αλλά σχέδιο απόφασης προκειμένου να φτάσουμε σε κάποια λύση. Ας περιμένουμε να δούμε που θα καταλήξει η ιστορία. Δεν νομίζω πάντως ότι το αποτέλεσμα ήταν το αναμενόμενο, αυτό βεβαίως δεν σημαίνει, δεν μασάω τα λόγια μου, ότι ήταν απαράδεκτο ότι η Ευρώπη απέκλεισε ένα κράτος μέλος του οποίου τα κυριαρχικά δικαιώματα πλήττονται από την γνωστή συμφωνία, επειδή το ζήτησε ο κ. Ερντογάν. Η λέξη αλληλεγγύη που ήταν βασική παράμετρος στην ιδρυτική συνθήκη της ένωσης, έχει φύγει από τη μέση”.

“Σήμερα θα αποτολμήσω μια δική μου κρίση, την χρεώνομαι εγώ, όχι το κόμμα ούτε η κυβέρνηση και ο Πρωθυπουργός. Δεν πιστεύω ότι αυτός ο τύπος (σ.σ. Ερντογάν) λέει και πράττει ότι λέει και ότι πράττει, χωρίς να έχει ενθάρρυνση από πίσω μεγάλης υπερδύναμης. Εκτιμώ ότι η Αμερική θέλει να μας βάλει στο τραπέζι για συνεκμετάλλευση των ενεργειακών πηγών του Αιγαίου, γιατί αυτό την συμφέρει οικονομικά. Για δώστε μου μια εξήγηση, πάνω από το γεωτρύπανο της Exxon Mobil δεν πετάει ούτε πουλί” σχολίασε.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα