Επιστρέφει το επίδομα των 500 ευρώ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες. Το σχέδιο της κυβέρνησης για την επαναφορά της διάταξης για το ειδικό επίδομα

 

 

Advertisement

Μέσα στα άμεσα σχέδια της κυβέρνησης αποτελεί η επαναφορά των επιδομάτων για τις τρίτεκνες και τις πολύτεκνες οικογένειες στο επίπεδο πριν από τις μειώσεις του 2018.

Ειδικότερα η κυβέρνηση στο πλαίσιο λήψης μέτρων για την επίλυση του δημογραφικού θα επαναφέρει τα 500 ευρώ σε τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες μόλις το επιτρέψουν τα οικονομικά, σύμφωνα λοιπόν με τον προγραμματισμό του υπουργείου Οικονομικών.

 

Η Υφυπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Δόμνα Μιχαηλίδου υπογράμμισε στην Βουλή ότι η κυβέρνηση κοιτά, σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών να δει πότε θα υπάρχει δημοσιονομικός χώρος για την επαναφορά του. “Δεν ξεχνούμε τη σχετική δέσμευσή μας καθώς είναι σημαντικό βήμα για την επίλυση του δημογραφικού” είπε η κ. Μιχαηλίδου. Εξάλλου αυτό περιλαμβάνεται στο προεκλογικό πρόγραμμα της κυβέρνησης ενώ έχει δεσμευθεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ότι θα επαναφέρει τα ποσά που η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ έκοψε για τις τρίτεκνες και πολύτεκνες οικογένειες.

Ειδικότερα θα καταβάλλεται επίδομα 500 ευρώ για κάθε παιδί εάν έχουν οικογενειακό εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ και θα καταβάλλεται κατόπιν αίτησης σε τρείς δόσεις.

 

Advertisement

Σήμερα με τις νέες ρυθμίσεις που ισχύουν για το επίδομα παιδιού του ΟΠΕΚΑ, ο πολύτεκνος με τα 4 προστατευόμενα τέκνα και εισόδημα πραγματικό ή τεκμαρτό 22.900, λαμβάνει επίδομα 2.016 ευρώ, ενώ πριν την περικοπή του ειδικού επιδόματος έπαιρνε 3.280 ευρώ ενώ από τα 37.501 εισόδημα και πάνω δεν παίρνει πλέον τίποτα, ενώ έπαιρνε μέχρι τα 48.000 ευρώ εισόδημα!!

Σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης το ειδικό επίδομα θα καταβάλλεται στις οικογένειες με τρία και άνω εξαρτώμενα τέκνα. Ορίζεται σε 500 ευρώ κατ’ έτος για κάθε τέκνο, για οικογενειακό φορολογητέο εισόδημα μέχρι 45.000 ευρώ για τις τρίτεκνες οικογένειες. Το όριο αυτό θα προσαυξάνεται κατά 3.000 ευρώ για τις τετράτεκνες οικογένειες και κατά 4.000 ευρώ για κάθε επιπλέον τέκνο για τις οικογένειες με περισσότερα των τεσσάρων τέκνα.

Ως εξαρτώμενα θεωρούνται τα τέκνα που προέρχονται από γάμο, φυσικά, θετά ή αναγνωρισθέντα, εφόσον είναι άγαμα και δεν υπερβαίνουν το 18ο έτος της ηλικίας του ή το 19ο έτος, εφόσον φοιτούν στη μέση εκπαίδευση. Ειδικά, για τα τέκνα που φοιτούν στην ανώτερη ή ανώτατη εκπαίδευση καθώς και σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.), το επίδομα θα καταβάλλεται μόνο κατά το χρόνο φοίτησής τους που προβλέπεται από τον οργανισμό της κάθε σχολής και σε καμία περίπτωση πέρα από τη συμπλήρωση του 24ου έτους της ηλικίας τους.

Επιπλέον, ως εξαρτώμενα τέκνα για θεμελίωση του δικαιώματος λήψης του επιδόματος, θα λαμβάνονται υπόψη τα τέκνα με ποσοστό αναπηρίας 67% και άνω καθώς και το απορφανισθέν τέκνο ή τα απορφανισθέντα τέκνα που αποτελούν ιδία οικογένεια και επήλθε θάνατος και των δύο γονέων.

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου