Σκληραίνει κατακόρυφα την πολιτική της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.     Φρένο και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σκληραίνει κατακόρυφα την πολιτική της απέναντι στην τουρκική προκλητικότητα η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας στο Αιγαίο.

 

 

Φρένο και μάλιστα με αποφασιστικό τρόπο απέναντι στη τουρκική προκλητικότητα στο Αιγαίο, που ειδικά το τελευταίο μήνα έφτασε σε ιστορικά υψηλά επίπεδα αποφάσισε να βάλει η ηγεσία της Πολεμικής Αεροπορίας, κατόπιν σύσκεψης υπό τον υπουργό Εθνικής Άμυνας, Νίκο Παναγιωτόπουλο.

Η εντολή που δόθηκε είναι σαφής: «Δεν θα μένει τίποτα αναπάντητο». Μετά τις δηλώσεις – προ εβδομάδων – του υπουργού Εθνικής Άμυνας από βήματος Βουλής για τις παραβιάσεις των τουρκικών μαχητικών στο Αιγαίο «4.500 παραβιάσεις αυτοί, 4.500 αναχαιτίσεις εμείς», η ηγεσία σφίγγει ακόμα περισσότερο την στάση της. Πλέον σχεδόν όλες οι παραβιάσεις αντιμετωπίζονται με αερομαχίες και εμπλοκές από τα ελληνικά οπλισμένα μαχητικά.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο λόγος που πάρθηκε αυτή η απόφαση ήταν γιατί παρατηρήθηκε ότι οι Τούρκοι πιλότοι επιχειρούσαν όχι απλά να δημιουργήσουν «στατιστικές εντυπώσεις» κάνοντας απλές παραβιάσεις, αλλά προσπαθούσαν διακαώς να δημιουργήσουν τα δεδομένα πρόκλησης ενός ατυχήματος ενδεχομένως και δυστυχήματος στον αέρα του Αιγαίου, που θα δημιουργούσε τις προϋποθέσεις – αφορμή ακόμη και για θερμό επεισόδιο.

 

Η Ελληνική πλευρά δείχνει ιώβεια υπομονή, όμως ο τομέας πληροφοριών έχει δώσει στοιχεία που επέβαλλαν την άμεση αλλαγή στάσης.

Advertisement
Family Kitchen

Επί του πρακτέου, αυτό φαίνεται από τα στατιστικά στοιχεία των τελευταίων ημερών. Την Δευτέρα, με το που εμφανίστηκαν 10 τουρκικά F-16, η Ελλάδα απάντησε με 10 οπλισμένα μαχητικά, που μπήκαν κατευθείαν σε αερομαχίες με τους Τούρκους πιλότους. Στις οκτώ τουρκικές παραβιάσεις, τα γαλάζια γεράκια απάντησαν με δύο εμπλοκές!

Αλλά και χθες, Τρίτη, τα έξι τουρκικά μαχητικά μόλις προχώρησαν σε οκτώ παραβιάσεις βρήκαν απέναντί τους οκτώ ελληνικά οπλισμένα μαχητικά, τα οποία ενεπλάκησαν σε αερομαχίες μαζί τους, οι δύο εκ των οποίων κατέληξαν σε εμπλοκές.

Πλέον, η εντολή που έχουν λάβει οι Έλληνες πιλότοι είναι να παίρνουν «την ουρά» των τουρκικών μαχητικών και να οδηγούνται άμεσα σε εμπλοκή μαζί τους, δηλαδή να τους «κλειδώσουν» στα σκοπευτικά τους, δηλώνοντας την πρόθεση ότι είναι έτοιμοι να εξαπολύσουν πύραυλο κατάρριψης.

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Η METLEN συνάπτει συμφωνία με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

04/02/26 10:28 πμ

Η METLEN συνάπτει συμφωνία με τη Schroders Greencoat για τη πώληση χαρτοφυλακίου φωτοβολταϊκών 283 MW στο Ηνωμένο Βασίλειο

Επίσκεψη του Διαμαντή Γκολιδάκη στο 3ο Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης

04/02/26 10:24 πμ

Επίσκεψη του Διαμαντή Γκολιδάκη στο 3ο Πυροσβεστικό Σώμα Θεσσαλονίκης

Αποκριάτικο πάρτυ του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σερρών

04/02/26 10:20 πμ

Αποκριάτικο πάρτι του Σώματος Ελληνικού Οδηγισμού Τ.Τ. Σερρών

Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

04/02/26 10:01 πμ

Θ. Δημόπουλος: 14 συστάσεις για την πρόληψη του καρκίνου 

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

04/02/26 9:48 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεκρός 17χρονος σε σύγκρουση φορτηγού με αυτοκίνητο στη Σίνδο

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

04/02/26 9:42 πμ

Χίος: 15 νεκροί από τη σύγκρουση σκάφους του Λιμενικού με πλεούμενο που μετέφερε μετανάστες

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου - Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες υπάρχουν νεκροί, τραυματίες και αγνοούμενοι

04/02/26 9:55 πμ

Σύγκρουση λέμβου στην οποία επέβαιναν μετανάστες με περιπολικό σκάφος του Λιμενικού, ανοικτά της Χίου

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

04/02/26 9:52 πμ

Βρέθηκαν στην Αλίαρτο τα δύο ανήλικα κορίτσια που είχαν εξαφανιστεί από τον Κορυδαλλό

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

04/02/26 9:51 πμ

Συνταγή για σούπα με κόκκινες φακές

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης - Νίκη Κεραμέως: Συνεχίζουμε με πολιτικές για ακόμα περισσότερες και καλύτερα αμειβόμενες δουλειές για όλους

04/02/26 9:44 πμ

Έσπασε το «φράγμα» των 1.500 ευρώ ο μέσος μισθός πλήρους απασχόλησης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

03/02/26 10:47 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 4 Φεβρουαρίου

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής

03/02/26 10:49 μμ

Η ΠΕΔ-ΚΜ στηρίζει τον Δήμο Θερμαϊκού για το θέμα της αμμοληψίας από το Φανάρι Επανομής