Μητσοτάκης: Δέχεται εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές -Πιθανές ημερομηνίες

Αποκλειστικό ρεπορτάζ του ΣΚΑΪ παρουσίασε τις εισηγήσεις που δέχεται ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης για χρόνο επρόωρων κλογών.

 

Τρεις είναι οι εισηγήσεις και τα σενάρια που υπάρχουν αυτή τη στιγμή πάνω στο τραπέζι.

To πρώτο αφορά το φθινόπωρο του 2020 με τα υπερ να είναι ο αιφνιδιασμός του ΣΥΡΙΖΑ, η καλή δημοσκοπική εικόνα, ψηφοδέλτια με λίστα και το κάψιμο της απλή αναλογικής.

Ωστόσο έχει και κατά καθώς υπάρχει το ρίσκο της απλή αναλογικής, η αιτιολογία πρόωρης προσφυγής στις κάλπες και το προσφυγικό που δεν είναι σίγουρο πως θα εξελιχθεί μέσα στο καλοκαίρι

Το δεύτερο αφορά το 2021 με τα υπέρ να είναι η οικονομία καθώς θεωρείται ότι θα έχουμε πάρει τα πλεονάσματα και η μικρή κυβερνητική φθορά. Τα κατά αυτού του σεναρίου είναι οι διπλές κάλπες και η μη έγκαιρη απόδοση των μεταρρυθμίσεων.




Babis

Το τρίτο σενάριο, το οποίο επιθυμεί και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός, είναι να κλειστεί τετραετία και να γίνουν εκλογές το 2023 ώστε να δείξει συνέπεια σε αυτό που έχει πει, να υπάρξει ολοκλήρωση του κυβερνητικού προγράμματος. Ωστόσο, τα κατά αυτού του σεναρίου είναι η κυβερνητική φθορά και οι απρόβλεπτες εξελίξεις.

 

πηγή aftodioikisi.gr

ΠολιτικήΜητσοτάκης: Δέχεται εισηγήσεις για πρόωρες εκλογές -Πιθανές ημερομηνίες

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Π. Μαρινάκης: Αυτό που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι στη ΔΕΘ θα δούμε μειώσεις φόρων

«Ο στόχος μας είναι κάθε μέρα ο σιδηρόδρομος, όπως...

Διευκρινίσεις από το Υπουργείο Τουρισμού για τα τροχόσπιτα: Nομοθετoύμε το αυτονόητο

"Βάζουμε τέλος στην καταχρηστική κατάληψη δασών, αιγιαλών, αρχαιολογικών χώρων...

Αυστηρές συνέπειες σε ποινικό, πειθαρχικό, αστικό επίπεδο για παραβάτες νόμων στα ΑΕΙ

Άτυπη προπαρασκευαστική σύσκεψη για το θέμα της ασφάλειας στα...

Τελευταία Νέα