Το γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά της υποδοχής 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα

«Όχι» από 495 βουλευτές

 

Oι Πράσινοι πρότειναν να δεχτεί η Γερμανία 5.000 πρόσφυγες από τους ελληνικούς καταυλισμούς, αλλά μειοψήφισαν στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο το οποίο καταψήφισε.

Καταψήφισε, εκτός από τα συντηρητικά κόμματα (CDU/CSU) και το Σοσιαλδημοκρατικό κόμμα (SPD), αν και πολλοί Σοσιαλδημοκράτες ήταν κατά βάσιν υπέρ της πρότασης των Πρασίνων.

Η αναπληρώτρια κοινοβουλευτική εκπρόσωπος του SPD Εύα Χεγκλ είπε στην ομιλία της ότι «στην πρόταση των Πρασίνων υπάρχουν πολλά θετικά, δεν βοηθά όμως περαιτέρω στην παρούσα φάση. Αναγκαία είναι μια ευρωπαϊκή λύση».

 

Ωστόσο, πολλοί βουλευτές του SPD έκαναν προσωπική δήλωση στην οποία τονίζουν ότι είναι υπέρ της υποδοχής προσφύγων στο πλαίσιο μιας ευρωπαϊκής συμμαχίας της λογικής διότι μόνο με αυτόν τον τρόπο μπορούν να βοηθηθούν πλήρως οι πρόσφυγες υπογραμμίζοντας όμως ότι η αποδοχή της πρότασης των Πρασίνων δεν θα το επιτύχει αυτό.

Με αυτόν τον τρόπο οι Σοσιαλδημοκράτες απέφυγαν μια πιθανή κρίση στον μεγάλο συνασπισμό, δεδομένου ότι στην συμφωνία τους περιλαμβάνεται η ενιαία συμπεριφορά ψήφου στο ομοσπονδιακό κοινοβούλιο με τους Χριστιανοδημοκράτες (CDU) και τους Xριστιανοκοινωνιστές (CSU).




Babis

Οι Φιλελεύθεροι (FDP) τάχθηκαν επίσης κατά της πρότασης των Πρασίνων, όπως και το κόμμα Εναλλακτική για την Γερμανία (AfD).

Τελικά ψήφισαν κατά 495 βουλευτές, ενώ υπέρ ψήφισαν 117.

 

Πηγή newsbeast.gr

ΚόσμοςΤο γερμανικό κοινοβούλιο ψήφισε κατά της υποδοχής 5.000 προσφύγων από την Ελλάδα

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

N. Χριστοδουλίδης: Οι πραγματικότητες είναι ότι υπάρχει μια παράνομη κατοχή για 50 χρόνια

«Οι πραγματικότητες είναι ότι υπάρχει μια παράνομη κατοχή στην...

Β. Ζελένσκι: Τι συζήτησα με τον Ντ. Τραμπ στο Βατικανό

Ο Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι δήλωσε ότι συζήτησε θέματα...

Δηλώσεις Ερντογάν από την κατεχόμενη Κύπρο

Στην κατεχόμενη Λευκωσία έφτασε σήμερα, 3 Μαΐου, στις 13:45,...

Τελευταία Νέα