Κορονοϊός: Επιβεβαιωμένο νέο κρούσμα στη Β. Εύβοια

Advertisement

Τελευταία Νέα

Επιβεβαιώθηκε το πρώτο κρούσμα κορονοϊού στην Περιφέρεια Στερεάς σύμφωνα με τα επίσημα αποτελέσματα του Ειδικού Εργαστηρίου Παστέρ και τη σχετική ανακοίνωση που έβγαλε στη 1:30’ μετά τα μεσάνυχτα της Παρασκευής η Περιφέρεια.

 

Advertisement

Πρόκειται για άνδρα 48 ετών από την Ιστιαία, που είχε ταξιδέψει με το 10ο κρούσμα τον 66χρονο από την Ηλεία στους Αγίους Τόπους.

Ο άνδρας μετέβη το πρωί της Παρασκευής (6/3) στο Νοσοκομείο Χαλκίδας χωρίς συμπτώματα έχοντας την ανησυχία όμως αφού ήταν συνταξιδιώτης στο γκρουπ που έχει μολυνθεί από τον ιό και έδωσε δείγμα. Τα αποτελέσματα το ίδιο βράδυ ήταν θετικά για τον ιό και ο άνδρας έχει τεθεί σε κατ’ οίκον περιορισμό, ενώ ελέγχονται από τον ΕΟΔΥ οι επαφές του.

Advertisement
MEGA

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας κάνει λόγο για επιβεβαίωση κρούσματος κορονοϊού σε κάτοικο του Δήμου Ιστιαίας – Αιδηψού, της Π.Ε. Εύβοιας.

Όπως αναφέρει «οι υγειονομικές υπηρεσίες έχουν ήδη μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να πραγματοποιηθεί η προβλεπόμενη ιχνηλάτηση των επαφών του φορέα. Ο φορέας και τα άτομα του στενού οικογενειακού περιβάλλοντος που έχουν έρθει σε επαφή μαζί του, έχουν τεθεί σε παραμονή κατ’ οικον. Η Περιφερειακή Αρχή βρίσκεται σε διαρκή επαφή με την 5η ΥΠΕ Θεσσαλίας Στερεάς Ελλάδας, το Δήμο Ιστιαίας – Αιδηψού και όλους τους συναρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να ακολουθηθεί η άμεση και ορθή εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων ενεργειών», ενώ δεσμεύεται για νέα ανακοίνωση ανάλογα με την εξέλιξη της υπόθεσης.

«Το κρούσμα κορωνοϊού που παρουσιάστηκε στην Περιφέρειά μας αντιμετωπίζεται με προσήλωση στις οδηγίες του Υπουργείου Υγείας, του ΕΟΔΥ και της επιστημονικής κοινότητας. Παρακαλώ θερμά να λαμβάνουμε όλοι τα μέτρα προστασίας που έχουν ανακοινωθεί από τις αρμόδιες αρχές. Η τήρηση των μέτρων, η διατήρηση της ψυχραιμίας μας και η υλοποίηση όλων των απαραίτητων ενεργειών από τους αρμόδιους φορείς θα ελαχιστοποιήσουν τις πιθανότητες εξάπλωσης του ιού στην περιοχή μας.» δήλωσε σχετικά ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός.

Την ίδια ώρα, αρνητικά ήρθαν τα δείγματα των δύο «ύποπτων» κρουσμάτων που παρουσιάστηκαν τις τελευταίες ώρες στο Νοσοκομείο Αναφοράς στη Λάρισα.

Πρόκειται για νεαρό μουσουλμάνο, φοιτητή της Ιατρικής που εκτελεί και χρέη διερμηνέα στο Κέντρο Φιλοξενίας Προσφύγων στο Κουτσόχερο και για 50χρονη γυναίκα από το Βόλο. Και οι δύο παρουσίαζαν συμπτώματα της εποχικής γρίπης και παρουσιάστηκαν στο Νοσοκομείο για να υποβληθούν σε εξέταση για τον κορονοϊό, καθώς είχαν και ιστορικό ταξιδιών σε Σουηδία και Ιταλία αντίστοιχα.

Περισσότερα  στο lamiareport.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

04/08/25 8:59 μμ

Όταν το σπίτι φιλοξενεί την τέχνη: Πώς να χτίσετε έναν χώρο με ψυχή

Αικ.Τζιούρα: "Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες"

04/08/25 8:53 μμ

Αικ.Τζιούρα: “Υπάρχει ανάγκη για αιμοδοσία και τους καλοκαιρινούς μήνες”

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι - video

04/08/25 8:48 μμ

Καλοκαιρινές διακοπές: Πώς τις περνούν οι Σερραίοι – video

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

04/08/25 8:37 μμ

Συνελήφθη πρώην αστυνομικός και TikToker για διακίνηση ναρκωτικών

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

04/08/25 8:31 μμ

Ν. Κεραμέως: Εντυπωσιακή αύξηση των καταγεγραμμένων υπερωριών

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

04/08/25 8:27 μμ

Συνελήφθη οδηγός ΙΧ που παρέσυρε πεζή στον Σταυρό

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

04/08/25 8:24 μμ

Η ντομάτα της Σπηλιάς Κισσάβου

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί - Ομαλή η μεταγωγή τους - video

04/08/25 8:24 μμ

Σέρρες: Νέα άφιξη μεταναστών στο Κλειδί – Ομαλή η μεταγωγή τους – video

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου - Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video

04/08/25 8:06 μμ

Σέρρες: Ασφαλτοστρώνεται η Μεγάλου Αλεξάνδρου – Ποιοι δρόμοι ακολουθούν -video

Καταστροφές από χαλάζι σε μηλοκαλλιέργειες στην Καστοριά

04/08/25 5:55 μμ

Καταστροφές από χαλάζι σε μηλοκαλλιέργειες στην Καστοριά

Το ΚΚΕ «για την αντιπαράθεση σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα»

04/08/25 6:59 μμ

Το ΚΚΕ «για την αντιπαράθεση σχετικά με τις απαράδεκτες δηλώσεις του Ισραηλινού πρέσβη στην Αθήνα»

Ο Αντετοκούνμπο από σήμερα στην προετοιμασία της εθνικής για το EuroBasket 2025

04/08/25 5:42 μμ

Ο Αντετοκούνμπο από σήμερα στην προετοιμασία της εθνικής για το EuroBasket 2025