Advertisement
Τελευταία Νέα

Ειδικές εξουσίες στην κυβέρνηση του Βελγίου για την καταπολέμηση της πανδημίας

 

 

Advertisement

Ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του κορονοϊού στην Ολλανδία αυξήθηκε κατά 1.172, και ανέρχεται πλέον σε 8.603, ενώ καταγράφηκαν 112 νέοι θάνατοι.

Ο συνολικός αριθμός των νεκρών στην Ολλανδία από τη νόσο ανέρχεται πλέον σε 546, σύμφωνα με το ΑΠΕ – ΜΠΕ.

Το Εθνικό Ινστιτούτο Υγείας της Ολλανδίας (RIVM) επισημαίνει στην ημερήσια ενημέρωσή του σχετικά με την επιδημία, ότι η αύξηση του ρυθμού διασποράς του ιού δείχνει να μειώνεται.

 

Όπως σημειώνει, ελπίζει να είναι σε θέση «σε λίγες ημέρες» να πει, εάν τα μέτρα που έχουν ληφθεί, μεταξύ αυτών της κοινωνικής αποστασιοποίησης, είναι αποτελεσματικά στην αναχαίτιση της εξάπλωσης της νόσου.

Η Λατινική Αμερική ξεπέρασε τα 10.000 επιβεβαιωμένα κρούσματα

Η Λατινική Αμερική μετρά σήμερα 10.056 επιβεβαιωμένα κρούσματα του Covid-19, σύμφωνα με απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου βάσει των επίσημων στοιχείων των κυβερνήσεων και του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας

Ο αριθμός των θανάτων ανέρχεται πλέον σε 181. Οι χώρες που πλήττονται περισσότερο είναι η Βραζιλία (2.915 κρούσματα, από τα οποία 77 θάνατοι, ο Ισημερινός (1.382 κρούσματα, 34 θάνατοι) και η Χιλή (1.306 κρούσματα, τέσσερις θάνατοι).

Το πρώτο κρούσμα στη Λατινική Αμερική καταγράφηκε στις 26 Φεβρουαρίου στο Σάο Πάολο της Βραζιλίας.

Ελβετία: 197 νεκροί, πάνω από 12.000 τα κρούσματα

Ο απολογισμός των νεκρών από τον νέο κορονοϊό στην Ελβετία έφθασε τους 197 σήμερα, ανακοίνωσε το υπουργείο Υγείας της χώρας, από τους 161 χθες.

Advertisement
ΔΕΗ

Ο αριθμός των κρουσμάτων της νόσου COVID-19 ανέρχεται σε 12.161 από 10.714 χθες.

Η ελβετική κυβέρνηση έχει κάνει γνωστό ότι επιστρατεύει τη στρατονομία και ένα στρατιωτικό τάγμα προκειμένου να βοηθήσουν τους τελωνειακούς να περιορίσουν την είσοδο σύνορα με την Ιταλία, τη Γερμανία, τη Γαλλία και την Αυστρία.

Βέλγιο: Το Κοινοβούλιο έδωσε το πράσινο φως στην κυβέρνηση κατά του κορονοϊού

Το βελγικό κοινοβούλιο έδωσε σήμερα στην κεντροδεξιά κυβέρνηση «ειδικές εξουσίες» για τρεις μήνες αποκλειστικά για να αντιμετωπίσει την κρίση του κορονοϊού και τις κοινωνικο-οικονομικές επιπτώσεις του.

Έπειτα από τη θετική ψήφο στη Βουλή των Αντιπροσώπων χθες βράδυ, η Γερουσία ενέκρινε με τη σειρά της σήμερα το πρωί ένα σχέδιο νόμου που πλαισιώνει αυτό τον έκτακτο τρόπο λειτουργίας.

«Η άνω βουλή αποφάσισε ομόφωνα να μην τροποποιήσει το κείμενο που ενέκρινε η Βουλή [των Αντιπροσώπων]», διευκρίνισε το πρακτορείο ειδήσεων Belga.

Η κυβέρνηση μπορεί στο εξής να νομοθετεί με βασιλικό διάταγμα για μια σειρά μέτρων έκτακτης ανάγκης. Δεν είναι η πρώτη φορά που αποδίδονται τέτοιες εξουσίες σε μια κυβέρνηση σε περίοδο κρίσης.

Οι διατάξεις αυτές για «ειδικές εξουσίες» πρέπει να επικυρωθούν από το Κοινοβούλιο, σύμφωνα με το κείμενο που εγκρίθηκε, όμως έπειτα από μια συντομευμένη συζήτηση, αποφεύγοντας τις καθυστερήσεις που θα συνεπαγόταν το πέρασμά τους από κοινοβουλευτική επιτροπή όπως είναι η κανονική διαδικασία.

 

Οι εξουσίες αυτές δόθηκαν για τρεις μήνες αλλά η κυβέρνηση μπορεί να ζητήσει στα τέλη Ιουνίου από το Κοινοβούλιο μια ταυτόσημη παράταση.

Εκτός από τις αγορές ιατρικού υλικού, αφορούν μια σειρά μέτρων οικονομικής υποστήριξης σε επιχειρήσεις και ελεύθερους επαγγελματίες που έχουν πληγεί από τη διακοπή της δραστηριότητάς τους λόγω του περιορισμού που συνδέεται με την επιδημία του κορονοϊού.

Χθες, Πέμπτη, η πρωθυπουργός Σοφί Βιλμές υποσχέθηκε κυρίως τη δημιουργία «ενός μηχανισμού τραπεζικών εγγυήσεων που θα επιτρέψει να διασφαλίσουμε ότι οι τράπεζες εξακολουθούν να διαθέτουν την ικανότητα να βοηθούν ελεύθερους επαγγελματίες και επιχειρήσεις που αντιμετωπίζουν δυσκολίες».

Το Βέλγιο, όπου έχει τεθεί σε εφαρμογή γενικός περιορισμός από τις 18 Μαρτίου, κατέγραφε σήμερα, Παρασκευή, 7.284 κρούσματα του νέου κορονοϊού και 289 θανάτους, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

Λαυρεντιανή Μονή Δράμας: Γιορτάζει σήμερα η Νέα Σουμελά

06/08/25 11:02 πμ

Λαυρεντιανή Μονή Δράμας: Γιορτάζει σήμερα η Νέα Σουμελά, σύμβολο του Ποντιακού Ελληνισμού

7 πράγματα που απαγορεύεται να καθαρίζετε με χλωρίνη

06/08/25 10:48 πμ

7 πράγματα που απαγορεύεται να καθαρίζετε με χλωρίνη

Χατζηβασιλείου στην ΕΡΤ: Παράνομοι και νομικά ανυπόστατοι οι θαλάσσιοι χάρτες της Τουρκίας

06/08/25 10:27 πμ

Χατζηβασιλείου στην ΕΡΤ: Παράνομοι και νομικά ανυπόστατοι οι θαλάσσιοι χάρτες της Τουρκίας

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Rental Family» με πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Φρέιζερ

06/08/25 10:21 πμ

Κυκλοφόρησε το πρώτο τρέιλερ της ταινίας «Rental Family» με πρωταγωνιστή τον Μπρένταν Φρέιζερ

Άγριο δελφίνι διασκεδάζει με την ψυχή του στα κύματα της Αυστραλίας

06/08/25 10:16 πμ

Άγριο δελφίνι διασκεδάζει με την ψυχή του στα κύματα της Αυστραλίας

Στον εισαγγελέα ο καπετάνιος του πλοίου το οποίο προσάραξε σε βραχονησίδα στα Στύρα

06/08/25 10:12 πμ

Στύρα: Στον εισαγγελέα ο καπετάνιος του πλοίου το οποίο προσάραξε σε βραχονησίδα

Τι πρέπει να κάνετε εάν πατήσετε δράκαινα ή αχινό στη θάλασσα

06/08/25 10:03 πμ

Τι πρέπει να κάνετε εάν πατήσετε δράκαινα ή αχινό στη θάλασσα