Ο κ. Κούβελας, μιλώντας στην τηλεόραση του Ant1, υποστήριξε ότι δεν είναι και τόσο αισιόδοξος ότι το φάρμακο για την αντιμετώπιση του κορονοϊού θα είναι έτοιμο σύντομα και σημείωσε ότι όποιος κοιτάει «στρατηγικά τις θεραπείες», δεν είναι εξαιρετικά αισιόδοξος και χρειάζεται χρόνος μέχρι ν’ αποδειχθεί κάτι.

 

 

Advertisement

Την ίδια ώρα, ισχυρίστηκε ότι «όποιος θέλει αισιοδοξία παίρνει ναρκωτικά» και ότι αυτή τη στιγμή «υπάρχουν κάποια “κοκτέιλ” φαρμάκων που χρησιμοποιούνται, τα οποία φαίνεται ότι ίσως είναι δραστικά. Χρησιμοποιείται ένα αντιικό σχετικά καινούριο που φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικό στον κορονοϊό μαζί με την υδροξυχλωροκίνη και ένα αντιβιοτικό που φαίνεται ότι αποδίδουν στα πρώτα στάδια που βαραίνει η νόσος».

Τι είπε ο καθηγητής του ΑΠΘ, Δημήτρης Κούβελας:

«Για όλα όσα φάρμακα ακούτε πραγματικά, τίποτα δεν είναι βέβαιο. Απολύτως τίποτα, ούτε για την κολχικίνη, δηλαδή είναι τελείως πειραματικό και πέρα από τις ερευνητικές ομάδες που τρέχουν τις δουλειές, οι άνθρωποι που κοιτάμε στρατηγικά τα θεραπείες, δεν είμαστε εξαιρετικά αισιόδοξοι, χρειάζεται χρόνος για να αποδειχθεί. Αυτή τη στιγμή δεν είμαστε τόσο πίσω, υπάρχουν κάποια “κοκτέιλ” φαρμάκων που χρησιμοποιούνται, τα οποία φαίνεται ότι ίσως είναι δραστικά, αλλά αυτό που βασικά συμβουλεύει και η ευρωπαϊκή εταιρία των ειδικών κλινικών φαρμακολόγων είναι ότι τα μέτρα είναι υποστηρικτικά, δηλαδή όλη αυτή η αυξημένη ιατρική φροντίδα που μπορούμε να δώσουμε.

Advertisement
ΔΕΗ

Το πρόβλημα που έχουμε στην Ελλάδα είναι ότι ελλείψει πρωτοβάθμιας φροντίδας υγείας, η βοήθεια στο σπίτι σε ένα δήμο της Αθήνας είναι μία πολύ σοβαρή κοινωνική δράση, που θα έπρεπε να γίνεται παντού και για όλους. Ο οικογενειακός γιατρός λοιπόν που θα είναι στη γειτονιά μας μαζί με επισκέπτη υγείας, μαζί με κοινωνικό λειτουργό, είναι υπεύθυνοι να φροντίσουν την υγεία των ανθρώπων που θα είναι στο σπίτι τους, ώστε να περιοριστούν τα περιστατικά που θα χειροτερέψουν και θα αναγκαστούν να πάνε στο νοσοκομείο.

Έχουν δοκιμαστεί πολύ συγκεκριμένα αντιικά φάρμακα, δυστυχώς τα περισσότερα από αυτά απέτυχαν στις δοκιμές, δεν πέρασαν το κατώφλι ώστε τα θεωρήσουμε φάρμακα. Όποιος θέλει αισιοδοξία παίρνει ναρκωτικά. Δεν είναι αυτό το πρόβλημα μας. Αυτό που πρέπει να ξέρουμε είναι η αλήθεια και δεν χρειάζεται ίσως να την ξέρουν και όλοι γιατί δημιουργούν προβλήματα με την αγορά των φαρμάκων. Αυτή τη στιγμή υπάρχει μία σταθερή συνταγή που χρησιμοποιούμε. Χρησιμοποιώντας ένα αντιικό σχετικά καινούριο που φαίνεται ότι είναι αποτελεσματικό στον κορονοϊό μαζί με την υδροξυχλωροκίνη και ένα αντιβιοτικό που φαίνεται ότι αποδίδουν στα πρώτα στάδια που βαραίνει η νόσος».

 

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
11 Αυγούστου 1996: Όταν οι «Γκρίζοι Λύκοι» δολοφονούσαν τους Ισαάκ και Σολωμού -video

10/08/25 10:56 μμ

11 Αυγούστου 1996: Όταν οι «Γκρίζοι Λύκοι» δολοφονούσαν τους Ισαάκ και Σολωμού -video

Μυτιλήνη: Αισθητός ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που έγινε στην Τουρκία - Δεν υπάρχουν ζημιές

10/08/25 11:32 μμ

Μυτιλήνη: Αισθητός ο σεισμός των 6,1 Ρίχτερ που έγινε στην Τουρκία – Δεν υπάρχουν ζημιές

Βαριά ήττα της Εθνικής από το Ισραήλ

10/08/25 11:11 μμ

Βαριά ήττα 58-75 της Εθνικής από το Ισραήλ | HIGHLIGHTS

Τα πέτρινα γεφύρια του Δήμου Μετεώρων - Μνήμη, αρχιτεκτονική και προσπάθειες διάσωσης

10/08/25 11:01 μμ

Τα πέτρινα γεφύρια του Δήμου Μετεώρων – Μνήμη, αρχιτεκτονική και προσπάθειες διάσωσης

SOS από ιστιοφόρο ανάμεσα σε Πάρο και Δήλο – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

10/08/25 10:50 μμ

SOS από ιστιοφόρο ανάμεσα σε Πάρο και Δήλο – Μεγάλη επιχείρηση διάσωσης

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Αυγούστου

10/08/25 10:49 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 11 Αυγούστου

Κλήρωση Τζόκερ (10/8): Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23,5 εκατ. ευρώ

10/08/25 10:47 μμ

Κλήρωση Τζόκερ (10/8): Οι τυχεροί αριθμοί για τα 23,5 εκατ. ευρώ

Συγκεντρώσεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού σε πάνω από 70 σημεία της χώρας - Βίντεο και φωτογραφίες

10/08/25 10:40 μμ

Συγκεντρώσεις υπέρ του παλαιστινιακού λαού σε πάνω από 70 σημεία της χώρας – Βίντεο και φωτογραφίες

Αντετοκούνμπο: «Στόχος το μετάλλιο»

10/08/25 10:22 μμ

Αντετοκούνμπο: «Στόχος το μετάλλιο»

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία – Κατάρρευση κτιρίων

10/08/25 10:17 μμ

Ισχυρός σεισμός 6,1 Ρίχτερ στη δυτική Τουρκία – Κατάρρευση κτιρίων

Ρόδος: Δυναμική συγκέντρωση για την Παλαιστίνη

10/08/25 10:07 μμ

Ρόδος: Δυναμική συγκέντρωση για την Παλαιστίνη

Αθήνα: “Έπεσε” ασανσέρ στο “Γεννηματάς” – Διατάχθηκε ΕΔΕ

10/08/25 9:56 μμ

Αθήνα: “Έπεσε” ασανσέρ στο “Γεννηματάς” – Διατάχθηκε ΕΔΕ