Advertisement
Τελευταία Νέα

Η Πανελλήνια Ένωση Τραυματοφορέων με ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι είναι επιτακτική ανάγκη προσλήψεων τραυματοφορέων στα νοσοκομεία.

 

 

Advertisement

Η Ένωση κάνει λόγο για τραγική κατάσταση στα νοσοκομεία τονίζοντας ότι υπάρχουν νοσοκομεία που δεν έχουν ούτε έναν τραυματιοφορέα.

Αναλυτικά η ανακοίνωσή τους:

Η κατάσταση σε όλα τα νοσοκομεία της Χώρας είναι τραγική λόγω της έλλειψης τραυματιοφορέων, κυρίως την εποχή που διανύουμε εν μέσω της Πανδημίας του Κορονοϊού, έχοντας ακόμα περιπτώσεις νοσοκομείων, να μην έχουν ούτε ένα τραυματιοφορέα.

Εάν υπολογίσουμε τους συναδέλφους που λείπουν με Άδεια Ειδικού σκοπού – Καραντίνας, αυτούς που έχουν συνταξιοδοτηθεί, την αποχώρηση των 526 Σχολικών φυλάκων που τους έδωσε το δικαίωμα να επιστρέψουν στους δήμους που εργαζόντουσαν, το αποτέλεσμα είναι να αναγκαζόμαστε να δουλεύουμε απάνθρωπα ωράρια όπως απόγευμα (3μμ-11μμ) – πρωί (7πμ-3μμ) – νύχτα (11μμ-7πμ) χωρίς το αναγκαίο και νόμιμο μεσοδιάστημα ξεκούρασης και πολλές φορές χωρίς ρεπό.

 

Δεν πρέπει να παραβλέψουμε επίσης, ότι ενώ είμαστε στην πρώτη γραμμή και είμαστε οι πρώτοι που ερχόμαστε σε επαφή με τους ασθενείς, την τεράστια έλλειψη εξοπλισμού ατομικής προστασίας (στολές, γάντια, μάσκες, γυαλιά, αντισηπτικά…) χρησιμοποιώντας τον ίδιο εξοπλισμό σε όλα τα περιστατικά καθ’ όλη την διάρκεια της βάρδιας.

Advertisement
ΔΕΗ

Εκτός από τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε έχουμε να κάνουμε και με την αυθαιρεσία κάποιων Νοσηλευτικών Υπηρεσιών σε μερικά Νοσοκομεία να πιέζουν – εξαναγκάζουν τους συναδέλφους, να συμμετέχουν σε Ιατρικές – Νοσηλευτικές πράξεις και άλλες βοηθητικές εργασίες οι οποίες δεν προκύπτουν από την ειδικότητα την οποία έχουν προσληφθεί.

Καλούμε λοιπόν την Κυβέρνηση, να κάνει άμεσα, μόνιμες προσλήψεις τραυματιοφορέων και να μονιμοποιήσει τους συμβασιούχους, οι οποίοι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες των Νοσοκομείων για να μη θρηνήσουμε λόγω των ελλείψεων ανθρώπινες ζωές.

 

 

Πηγή news4health.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

06/08/25 9:31 μμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

06/08/25 9:35 μμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα - video

06/08/25 7:24 μμ

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα – video

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά - video

06/08/25 9:32 μμ

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά – video