Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις και στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.   Όπως σημειώνει η ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθούν από την ελληνική κυβέρνηση πιο αυστηρά μέτρα απέναντι στα αιτήματα των πολιτών για έκτακτες μετακινήσεις και στο πλαίσιο της απαγόρευσης κυκλοφορίας.

Advertisement
 

 

Όπως σημειώνει η εφημερίδα τα «ΝΕΑ», το Μαξίμου θα ανακοινώσει νέο κύμα περιοριστικών μέτρων για την αποφυγή εξάπλωσης του κορονοϊού.

Συγκεκριμένα, η κυβέρνηση θα ανακοινώσει τα ακόλουθα 10 μέτρα:

-Την αύξηση προστίμου για άσκοπες μετακινήσεις. Στο σημείο αυτό να υπενθυμίσουμε ότι μέχρι σήμερα για άσκοπη μετακίνηση καταβάλλεται πρόστιμο 150 ευρώ.

-Νέο όριο συναθροίσεων κάτω των 10 ατόμων.

-Αποκλεισμό δημόσιων χώρων. Μετά την παραλία της Θεσσαλονίκης η κυβέρνηση προσανατολίζεται να αποκλείσει και όλους δημόσιους χώρους που αποτελούν δέλεαρ για βόλτα.

-Ειδική βεβαίωση εξόδου ηλικιωμένου: Οι εικόνες δεκάδων ηλικιωμένων να περιμένουν έξω από τις τράπεζες για να πάρουν την σύνταξή τους δημιούργησε προβληματισμό στα κυβερνητικά στελέχη. Άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας πρέπει να προστατευτούν καθώς αποτελούν «βούτυρο στο ψωμί» του κορονοϊού.

-Πλαφόν έως δύο SMS στο 13033: Η αλόγιστη χρήση μηνυμάτων στο 13033 φέρνει πλαφόν στα SMS. Η κυβέρνηση θέλει να περιορίσει στο ελάχιστο τις μετακινήσεις των πολιτών και γνωρίζοντας ότι μέχρι στιγμή έχει κερδίσει το στοίχημα, δεν θέλει να χυθεί η καρδάρα με το γάλα.

-Διαφορετικά χρονικά περιθώρια: Άλλη μία αλλαγή που θα ανακοινωθεί θα αφορά την αλλαγή στα χρονικά περιθώρια. Πληροφορίες θέλουν την κυβέρνηση να προσανατολίζεται στις 3 ώρες. Η απουσία των πολιτών από το σπίτι τους, εκτός αν βρίσκονται στην δουλειά τους, δεν πρέπει να είναι πάνω από τρεις ώρες.

Επιπλέον, αναζητείται λύση καθώς άλλο χρόνο θέλει ένας άνθρωπος για να πάει στο φαρμακείο, άλλο στο σούπερ μάρκετ και άλλο για να επισκεφτεί ανθρώπους που βρίσκονται σε ανάγκη και θέλουν φροντίδα (βλ. ηλικιωμένους).

Advertisement
Family Kitchen

-Αύξηση της αστυνόμευσης σε λιμάνια, εθνικές οδούς και στάσεις λεωφορείων.

Κλείσιμο διοδίων: Είναι κάτι που ακούγεται μέρες και θα πάρει σάρκα και οστά. Προφανώς και θα υπάρξουν διευκρινίσεις για να μην διακοπεί η εφοδιαστική αλυσίδα αλλά η κυβέρνηση δεν θέλει οι πολίτες να φύγουν από τα μεγάλα αστικά κέντρα προς τα χωριά τους. Όπως δήλωσε και ο υπουργός Ανάπτυξης Άδωνις Γεωργιάδης «θα ήταν κρίμα θα διασπαρεί ο κορονοϊός σε περιοχές που έχουν λίγα ή καθόλου κρούσματα».

-Μετακίνηση εκτός δήμου άπαξ με βεβαίωση κατοικίας.

Κλειστές λειτουργίες στις εκκλησίες σε όλης της χώρας.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου από τη Βαρκελώνη για το μεταναστευτικό: Είναι ζήτημα ασφαλείας - Χρειάζεται ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο

03/10/25 7:24 μμ

Χατζηβασιλείου από τη Βαρκελώνη για το μεταναστευτικό: Είναι ζήτημα ασφαλείας – Χρειάζεται ενιαίο ευρωπαϊκό μέτωπο

Σημαντική μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

03/10/25 7:19 μμ

Σημαντική μεταρρύθμιση στην τουριστική εκπαίδευση με τη στήριξη του Υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

03/10/25 7:06 μμ

Γιώργος Κώτσηρας: Οικοδομούμε ένα φορολογικό πλαίσιο δίκαιης ανάπτυξης προς όφελος του συνόλου των πολιτών

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

03/10/25 7:03 μμ

Χατζηβασιλείου: Πού πήγαν οι πολιτικές δυνάμεις που έλεγαν ότι η Ελλάδα απέτυχε στη διαπραγμάτευση για το SAFE και τη συμμετοχή της Τουρκίας;

Η ΔΕΗ συνεχίζει δυναμικά για δεύτερη χρονιά τη συνεργασία της με την Euroleague Basketball, ως Εθνικός Χορηγός Ενέργειας μέχρι το 2027, στηρίζοντας ενεργά τις κορυφαίες ευρωπαϊκές διοργανώσεις EuroLeague και BKT EuroCup στην Ελλάδα. Η φετινή αγωνιστική σεζόν αποκτά ιδιαίτερη σημασία, καθώς το Final Four της EuroLeague 2026 επιστρέφει στην Αθήνα μετά από 19 χρόνια, επιβεβαιώνοντας τον κομβικό ρόλο της χώρας στο ευρωπαϊκό μπάσκετ. Δυναμική προβολή και πρωτοβουλίες βιωσιμότητας Στο πλαίσιο της συμφωνίας, η ΔΕΗ θα εμφανίζεται σε περίοπτη θέση στους αγώνες των ελληνικών ομάδων της Euroleague και του EuroCup, εντός γηπέδου αλλά και στις τηλεοπτικές μεταδόσεις. Επιπλέον, η συνεργασία αξιοποιεί το εκτεταμένο ψηφιακό οικοσύστημα της Euroleague Basketball, προσφέροντας στη ΔΕΗ μοναδικές ευκαιρίες προβολής και αλληλεπίδρασης μέσω πολλαπλών ψηφιακών πλατφορμών. Με την έναρξη της νέας σεζόν στις 30 Σεπτεμβρίου, η ΔΕΗ παρουσιάζει τη νέα της τηλεοπτική καμπάνια με το μήνυμα: «ΔΕΗ PowerUp The Game: Η χαρά του παιχνιδιού θέλει ενέργεια. Τη δική μας», αναδεικνύοντας τη δύναμη της ενέργειας να ενώνει φιλάθλους και ομάδες, αλλά και να απογειώνει την εμπειρία του μπάσκετ. Παράλληλα, η συνεργασία της ΔΕΗ με την Euroleague επικεντρώνεται σε πρωτοβουλίες βιωσιμότητας, οι οποίες βρίσκονται σε πλήρη ευθυγράμμιση με τον στρατηγικό σχεδιασμό του Ομίλου. Σε αυτό το πλαίσιο, ο Όμιλος ΔΕΗ ενισχύει τη δέσμευσή του στο μπάσκετ, στηρίζοντας ενεργά το άθλημα σε όλες του τις μορφές, από τις κορυφαίες διοργανώσεις της Euroleague έως το 3x3 μπάσκετ, αναδεικνύοντας αξίες όπως η ομαδικότητα, το πάθος και το ευ αγωνίζεσθαι.

03/10/25 6:51 μμ

ΔΕΗ και Euroleague συνεχίζουν τη συνεργασία τους για 2η χρονιά

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

03/10/25 7:00 μμ

Στα ΑΕΙ η διευκρινιστική εγκύκλιος με τις λεπτομέρειες της διαδικασίας διαγραφής φοιτητών

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

03/10/25 6:47 μμ

Βασίλης Μπισμπίκης: Πήγε με τσουρέκι στη γειτόνισσα που της χτύπησε τη μάντρα και της ζήτησε συγγνώμη

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

03/10/25 6:56 μμ

Είκοσι πέντε σταθμοί απολύμανσης λειτουργούν στην ΠKM για την αποτροπή εξάπλωσης της ευλογιάς των αιγοπροβάτων

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

03/10/25 6:53 μμ

Ο Τζόκοβιτς επέστρεψε με νίκη μετά από απουσία ενός μήνα

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

03/10/25 6:39 μμ

ΣΥΡΙΖΑ: Ο κ. Μυλωνάκης οδηγείται στην Εξεταστική όχι από επιλογή, αλλά επειδή δεν έχει άλλη διέξοδο

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

03/10/25 6:38 μμ

Βρετανία: Η νέα αρχιεπίσκοπος της Αγγλικανικής Εκκλησίας

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης

03/10/25 6:36 μμ

Η Τέιλορ Σουίφτ στο νέο της άλμπουμ τραγουδάει για τη Ρεάλ Μαδρίτης