Εμπλοκή που καθιστά άκρως αναγκαία την επίσπευση της εκδίκασης των πολύκροτων υποθέσεων του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αλλά και ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Εμπλοκή που καθιστά άκρως αναγκαία την επίσπευση της εκδίκασης των πολύκροτων υποθέσεων του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας Ελένης Τοπαλούδη ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας αλλά και του ομαδικού βιασμού μιας 19χρονης κοπέλας με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Κω, προκλήθηκε μετά την διαπίστωση ότι και οι δύο υποθέσεις, με κοινό κατηγορούμενο έναν 19χρονο Αλβανό, έχουν προσδιοριστεί για την 4η Μαΐου 2020 (η πρώτη μετά από διακοπή) και περαιτέρω λόγω συμπλήρωσης του 18μηνου μέγιστου ορίου της προσωρινής κράτησης των συγκατηγορούμενών του.

 

Advertisement
 

 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες της «δημοκρατικής» με δεδομένο ότι η εκδίκαση της πρώτης υπόθεσης του βιασμού και της δολοφονίας της φοιτήτριας έχει ξεκινήσει και πρόκειται να συνεχιστεί με την ολοκλήρωση της κατάθεσης του πατέρα του 23χρονου Ροδίτη κατηγορούμενου, η εκδίκαση της δεύτερης θα αναβληθεί. Προϋπόθεση είναι βέβαια να μην παραταθούν τα μέτρα για τον περιορισμό και διάδοση του κορονοϊού και τον Μάιο και πολύ περισσότερο να υπάρξει μέριμνα για να ολοκληρωθούν άμεσα και οι δύο δίκες. Συγκεκριμένα η πρώτη δίκη με κατηγορούμενο τον 23χρονο ημεδαπό και τον 19χρονο Αλβανό πρέπει να ολοκληρωθεί πριν τον Ιούνιο καθώς τότε εκπνέει το 18μηνο της προσωρινής κράτησης του πρώτου και ελλοχεύει ο κίνδυνος να αφεθεί ελεύθερος με όρο απαγόρευσης εξόδου.

Η δεύτερη δίκη που αφορά στον ομαδικό βιασμό με κατηγορούμενο τον ίδιο 19χρονο Αλβανό κι έναν 23χρονο αθίγγανο πρέπει να ολοκληρωθεί μέχρι τον Ιούλιο καθώς τότε εκπνέει το 18μηνο προσωρινής κράτησης του 23χρονου. Σημειώνεται ότι τόσο ο 23χρονος ημεδαπός όσο και ο 23χρονος αθίγγανος δεν κρατούνται για άλλη αιτία και ο νόμος, παρά τις αναστολές που προβλέπονται στις προθεσμίες σε εφαρμογή των μέτρων για την διασπορά του κορωνοϊού, δεν επιτρέπει παράταση γι’ αυτούς του 18μήνου. Ο νόμος ορίζει ότι ο μέγιστος χρόνος προφυλάκισης δεν μπορεί να υπερβαίνει τους 18 μήνες!

 

Advertisement
Babis

Σημειώνεται ότι η ιστοσελίδα europost.gr αναφέρει ότι η υπαρκτή πιθανότητα αποφυλάκισης του Έλληνα δολοφόνου της Τοπαλούδη έχει προκαλέσει αναστάτωση στην οικογένειά της, αλλά και σε ανώτατους δικαστικούς κύκλους και έχει απασχολήσει έντονα και την ηγεσία του Αρείου Πάγου. Η λύση, που προκρίνεται ως πιθανότερη, είναι να συνεχιστεί πάλι η δίκη, κατ’ εξαίρεσιν και παρά την αναστολή λειτουργίας των δικαστηρίων, στο Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αθηνών, αμέσως μετά το Πάσχα και η ακροαματική διαδικασία να γίνεται κάθε μέρα, ανεξαρτήτως ωραρίου, ώστε το αργότερο μέχρι τα τέλη Μαΐου να έχει ολοκληρωθεί η διαδικασία και να έχει εκδοθεί και η απόφαση!

Όπως αντιλαμβανόμαστε όλοι, οι χρόνοι είναι ασφυκτικοί και ταυτόχρονα υπάρχει πάντοτε και το μεγάλο θέμα των μέτρων προστασίας της δημόσιας υγείας, καθώς πολλοί άνθρωποι (δικαστές, κατηγορούμενοι, οικογένεια του θύματος, δικηγόροι, αστυνομικοί, μάρτυρες κατηγορίας και υπεράσπισης, οικογένειες των κατηγορουμένων κλπ.) θα βρίσκονται για πολλές ώρες της ημέρας και για μεγάλο χρονικό διάστημα σε μια δικαστική αίθουσα. Θυμίζουμε ότι στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Κω έχει αναβληθεί ήδη δύο φορές η εκδίκαση της υπόθεσης με κατηγορούμενους για ομαδικό βιασμό από κοινού, πράξη που φέρεται ότι τελέστηκε στη Ρόδο, την 1η Δεκεμβρίου 2018, με θύμα μια 19χρονη κοπέλα με ποσοστό αναπηρίας άνω του 67%, που φοιτά σε ειδικό σχολείο, έναν 19χρονο Αλβανό κι έναν 23χρονο αθίγγανο.

Advertisement
MEGA

 

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

06/10/25 12:17 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 6 Οκτωβρίου

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

06/10/25 12:14 πμ

Γερμανία: Τηλεφωνικές συνομιλίες του καγκελάριου Μερτς με τον πρόεδρο των ΗΠΑ και τον πρωθυπουργό του Ισραήλ

Τέταρτος με νέο... σόου ο Λεβαδειακός

06/10/25 12:12 πμ

Τέταρτος με νέο… σόου ο Λεβαδειακός

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

06/10/25 12:11 πμ

Ινδονησία: Σαράντα πέντε νεκροί ο νέος απολογισμός της κατάρρευσης ισλαμικού οικοτροφείου, οι έρευνες συνεχίζονται

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

06/10/25 12:10 πμ

Με 13 Βραβεία Ποιότητας στεφανώθηκε η Μεγάλη Γιορτή της Γεύσης

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

06/10/25 12:07 πμ

Κυνηγάκης και Μακρή πανελληνιονίκες στα 10χλμ. κολύμβησης σε ανοιχτή θάλασσα, πρωταθλητής ο ΑΟ Παλαιού Φαλήρου

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

06/10/25 12:06 πμ

Γαλλία: Επιστρέφουν, μέσω Ελλάδας, 28 Γάλλοι ακτιβιστές του Global Sumud Flotilla μετά την απέλασή τους από το Ισραήλ

Ιταλία: Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

06/10/25 12:04 πμ

Ιταλία – Εφημερίδα La Stampa: αύριο επιστρέφουν, μέσω Αθηνών, οι υπόλοιποι 15 Ιταλοί ακτιβιστές του Global Sumud Flottilla

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

06/10/25 12:03 πμ

Αποκαταστάθηκε η κυκλοφορία των οχημάτων στη λεωφόρο Βασιλίσσης Αμαλίας

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

06/10/25 12:02 πμ

Γαλλία: Ο Ρολάν Λεσκίρ θα αναλάβει το υπουργείο Οικονομικών στη νέα κυβέρνηση του Λεκορνί

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

06/10/25 12:00 πμ

Απόδραση από το Περιστέρι για την ΑΕΚ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή

05/10/25 9:06 μμ

Η Σεβίλη «έσπασε» το αήττητο της Μπαρτσελόνα και την έριξε από την κορυφή