Παρατείνεται μέχρι τις ‪27 Απριλίου‬ το λουκέτο στις επιχειρήσεις που εντάσσονται στους ΚΑΔ και έχουν κλείσει προσωρινά, στο πλαίσιο της λήψης μέτρων για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοϊού.

 

Advertisement

Όπως γράφει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, η απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στο ΦΕΚ, καθώς στις 11 Απριλίου έληγε η προηγούμενη σχετική απόφαση, και από το μέτρο εξαιρούνται οι υπηρεσίες ηλεκτρονικού ή τηλεφωνικού εμπορίου με παράδοση κατ ‘ οίκον (e-shop κτλ.) που προσφέρουν οι επιχειρήσεις που εντάσσονται στους 67 πληττόμενους ΚΑΔ.

Επίσης παρατείνεται η προσωρινή απαγόρευση λειτουργίας όλων των οργανωμένων παραλιών (δημόσιων, δημοτικών και ιδιωτικών), των χιονοδρομικών κέντρων, των αγορών των άρθρων 37 και 38 του ν. 4497/2017 (Α ́ 171) και των αναβατήρων (τελεφερίκ). Καθώς επίσης και όλων των αθλητικών εγκαταστάσεων και εγκαταστάσεων γυμναστικής, και των αθλητικών ομίλων.

Advertisement

Επίσης απαγορεύεται η λειτουργία των καταστημάτων λιανικού εμπορίου που λειτουργούν με συμφωνίες συνεργασίας όλων των καταστημάτων λιανικού εμπορίου τύπου “κατάστημα εντός καταστήματος” (shops- in-a-shop), που βρίσκονται σε εκπτωτικά καταστήματα (outlet), εμπορικά κέντρα ή εκπτωτικά χωριά, εξαιρουμένων των σούπερ μάρκετ και των φαρμακείων, υπό την προϋπόθεση ότι διαθέτουν ανεξάρτητη είσοδο για τους καταναλωτές.

Αντιθέτως επιτρέπεται η λειτουργία καταστημάτων οπτικών και καταστημάτων πώλησης ακουστικών βαρηκοΐας μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας σε τηλέφωνο ανάγκης που θα δίδεται από τους καταστηματάρχες αλλά και η λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων εντός των λιμανιών και των αεροδρομίων της χώρας.

Στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων δεν απαγορεύεται, οι διοικήσεις τους οφείλουν να διασφαλίζουν την τήρηση, κατά την προσέλευση των καταναλωτών, της αναλογίας του ενός ατόμου ανά 15 τ.μ. και την ελάχιστη απόσταση των 2 μέτρων μεταξύ τους, καθώς και του μη σχηματισμού ουράς άνω των 5 ατόμων.

Επίσης δεν απαγορεύεται η διενέργεια εργασιών χωρίς την παρουσία κοινού στις ιδιωτικές επιχειρήσεις, η λειτουργία των οποίων απαγορεύεται διά της παρούσας.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου