Η πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για «ένεση» με «απολυμαντικό» ως μέσο καταπολέμησης του κορωνοϊού προκάλεσε οργή στη διεθνή κοινότητα και πολλοί ειδικοί κατηγόρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι επιδεικνύει «ανευθυνότητα» όταν ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Η πρόταση του Ντόναλντ Τραμπ για «ένεση» με «απολυμαντικό» ως μέσο καταπολέμησης του κορωνοϊού προκάλεσε οργή στη διεθνή κοινότητα και πολλοί ειδικοί κατηγόρησαν τον Αμερικανό πρόεδρο ότι επιδεικνύει «ανευθυνότητα» όταν κάνει αυτή την «επικίνδυνη» υπόδειξη.

 

 

«Βλέπω πως το απολυμαντικό τον σκοτώνει (τον κορωνοϊό) σ′ ένα λεπτό. Ένα λεπτό. Υπάρχει άραγε ένα μέσο να κάνουμε κάτι τέτοιο με μια ένεση στο εσωτερικό ή σαν έναν καθαρισμό;», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο, στη διάρκεια της καθημερινής ενημέρωσης για την πανδημία.

«Όπως βλέπετε, διεισδύει στους πνεύμονες και έχει τεράστιο αποτέλεσμα, θα ήταν συνεπώς ενδιαφέρον να το ελέγξουμε. Θα πρέπει να απευθυνθούμε στους γιατρούς γι′ αυτό, αλλά μου φαίνεται ενδιαφέρον», συνέχισε

Οι δηλώσεις αυτές προκάλεσαν την κατακραυγή των επιστημόνων, ενώ η εταιρεία Reckitt Benkiser, κατασκευάστρια των προϊόντων Lysol and Dettol, αναγκάσθηκε να ανακοινώσει σήμερα ότι «σε καμία περίπτωση δεν πρέπει να εισάγονται απολυμαντικά προϊόντα στο ανθρώπινο σώμα (μέσω ένεσης, κατάποσης ή οποιασδήποτε άλλης οδού)».

 

«Αυτή η ιδέα της ένεσης στο σώμα ή της κατάποσης οποιουδήποτε καθαριστικού προϊόντος είναι ανεύθυνη και επικίνδυνη», δήλωσε στο δίκτυο NBC ο δρ Βιν Γκούπτα, ειδικός στη δημόσια υγεία με ειδίκευση ως πνευμονολόγος και εντατικολόγος.

«Είναι μια μέθοδος που χρησιμοποιείται συνήθως από τους ανθρώπους που θέλουν να αυτοκτονήσουν», συνέχισε.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πολλοί γιατροί και επιστήμονες στιγμάτισαν τις δηλώσεις του Τραμπ.

Advertisement
MEGA

«Κατά τον ίδιο τρόπο, η αυτοπυρπόληση θα μπορούσε να είναι μια χρήσιμη εναλλακτική», ειρωνεύθηκε το γαλλικό ερευνητικό κέντρο Marseille Immunopole, υπογραμμίζοντας πως οι μέθοδοι που προτείνονται από τον Αμερικανό πρόεδρο «θα σκότωναν τον ιό και τους ασθενείς!».

«Σταματήστε να μεταδίδετε αυτές τις συνεντεύξεις Τύπου για τον κορωνοϊό. Βάζουν σε κίνδυνο ζωές. Και παρακαλώ μην πιείτε ούτε κάνετε ένεση με απολυμαντικό», έγραψε από την πλευρά του στο Twitter ο Ουόλτερ Σάουμπ, πρώην διευθυντής του ομοσπονδιακού γραφείου που είναι αρμόδιο για θέματα δεοντολογίας (OGE) επί Μπαράκ Ομπάμα.

 

«Οι συνεντεύξεις Τύπου του Τραμπ είναι κίνδυνος για τη δημόσια υγεία. Μποϊκοτάρετε την προπαγάνδα. Ακούτε τους ειδικούς. Και, σας παρακαλώ, μην πιείτε απολυμαντικό», έγραψε επίσης στο Twitter ο Ρόμπερτ Ράιχ, ο πρώην υπουργός Εργασίας του δημοκρατικού προέδρου Μπιλ Κλίντον.

Εκτός από το απολυμαντικό, ο Ντόναλντ Τραμπ μίλησε επίσης για «τις υπεριώδεις» ή «ένα πολύ ισχυρό φως» που θα μπορούσαμε να ρίξουμε «στο εσωτερικό του σώματος» για να καταπολεμήσουμε τον κορονοϊό.

Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, πάρα πολλοί χρήστες επισήμαναν την έκδηλη ενόχληση της δρος Ντέμπορα Μπιρξ, μέλους της ομάδας κρίσης του Λευκού Οίκου για τον ιό, στη διάρκεια των δηλώσεων του προέδρου.

 

Πηγή thesstoday.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

24/08/25 1:12 πμ

Έφυγε από τη ζωή η Αλεξάνδρα Νικολαΐδου, σύντροφος του Ντέμη Νικολαΐδη

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

23/08/25 9:31 μμ

Μελιτζανάκι γλυκό του κουταλιού

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

23/08/25 9:29 μμ

Λουκουμάδες στο σπίτι με 2 υλικά

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

23/08/25 9:27 μμ

Ψώρα: Τι είναι και πώς μεταδίδεται – Τα πιο συχνά συμπτώματα και η αντιμετώπιση

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

23/08/25 9:24 μμ

Άδεια μπουκάλια κρασιού: χρήσεις που δεν είχατε σκεφτεί μέχρι σήμερα

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

23/08/25 9:21 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 24 Αυγούστου

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

23/08/25 8:24 μμ

Παναγία η Ελεούσα: Το «κρυμμένο» παρεκκλήσι στον πιο κεντρικό δρόμο της Θεσσαλονίκης

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

23/08/25 8:20 μμ

Σύκα: Πώς ωφελούν την υγεία, πόσες θερμίδες έχουν αλλά και τι να προσέχετε

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη - Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

23/08/25 8:16 μμ

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη ένας άνδρας για τη φωτιά στον Χορτιάτη – Του επιβλήθηκε πρόστιμο 4.331 ευρώ

Γιώργος Μαζωνάκης: “Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο” – Νέο μήνυμα μέσα από το σπίτι του

23/08/25 8:09 μμ

Το νέο μήνυμα του Γιώργου Μαζωνάκη μέσα από το σπίτι του: «Σαββατογενική, Σαββατογεννημένος, Σαββατοκύριακο» 

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

23/08/25 8:02 μμ

Βόλος: “Καλά της έκανα, αυτό της άξιζε” – Συγκλονίζουν τα πρώτα λόγια του 40χρονου συζυγοκτόνου

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα

23/08/25 7:07 μμ

Παξοί: Προθεσμία για να απολογηθούν τη Δευτέρα πήραν οι συγγενείς της 4χρονης που πνίγηκε σε πισίνα