Τα νοσοκομεία όλης της χώρας πρέπει να επιστρέψουν σε μία μερική κανονικότητα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι «από τη Δευτέρα και για τον ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τα νοσοκομεία όλης της χώρας πρέπει να επιστρέψουν σε μία μερική κανονικότητα, τόνισε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και εξήγησε ότι «από τη Δευτέρα και για τον ιδιωτικό τομέα και για τα νοσοκομεία του ΕΣΥ, θα επανέλθουμε στο 50% των χειρουργείων του μέσου όρου του 2019 ».

 

Advertisement
 

 

Όσον αφορά τους ασθενείς που περίμεναν ήδη να χειρουργηθούν, εξήγησε ότι «θα κατηγοριοποιηθούν και θα μπει προτεραιότητα σε αυτά τα οποία ήταν χρόνια περιστατικά και περίμεναν να χειρουργηθούν, που όμως έχουν προτεραιότητα με βάση τα ιατρικά δεδομένα. Και έτσι θα πορευτούμε από εδώ και πέρα. Υπάρχουν κάποια χειρουργεία τα οποία έχουν σωρευθεί, υπάρχουν κάποια άλλα τα οποία πρόκειται να επακολουθήσουν»

Advertisement
ΔΕΗ

Ως προς τις μάσκες, τόνισε ότι «παρατηρούμε καθημερινά και το ECDC και τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας. Ό,τι αναθεωρούν, ό,τι αναβαθμίζουν, ερχόμαστε αμέσως και το προσαρμόζουμε αφού το περνάμε από την Επιτροπή μας. Προφανώς ο κόσμος όλος ήταν μέσα στα σπίτια. Τώρα ο κόσμος θα είναι έξω. Μαζί με τα άλλα μέτρα, είπε ο Σωτήρης Τσιόδρας και είπανε οι επιστήμονές μας, υπάρχει και η μάσκα. Η μάσκα προστατεύει εμάς, προστατεύει και τους άλλους. Στους κλειστούς χώρους που υπάρχει συγχρωτισμός και το ανέφερα νωρίτερα, είναι λογικό να τη θέλουν και λογικό να επιβάλεις σε τέτοιους χώρους. Υπάρχει ισχυρή σύσταση της Επιτροπής για τους ανοιχτούς χώρους και τον τρόπο με τον οποίον κινούμαστε και νομίζω ότι δεν είναι ικανή και αναγκαία συνθήκη μόνο η μάσκα. Έρχεται μαζί με το πλύσιμο των χεριών και τα αντισηπτικά, με τους κανόνες ασφαλείας και αποστάσεις, με το μη συγχρωτισμό, με την προστασία των ευπαθών ομάδων».

 

Advertisement

Για τα τεστ που πρέπει να γίνονται στο εξής ο κ. Κικίλιας είπε πως «συνεχίζουμε τη στρατηγική μας, αυτήν την οποία έχουμε συμφωνήσει με τους λοιμωξιολόγους και τους εργαστηριακούς μας γιατρούς, έχουμε κορυφαίους τέτοιους στην Επιτροπή, που έχει να κάνει με ένα διαδοχικό testing που ανοίγει από τις ευπαθείς ομάδες και τους επαγγελματίες υγείας προς τα έξω και μόλις βρεθεί και ικανοποιητικό rapid test, θα πάρουμε και αυτό».

Τέλος, αναφερόμενος στα σχολεία, ο υπουργός Υγείας είπε «καταλαβαίνουν όλοι ότι είναι κρίσιμο να ξεκινήσουμε από την Γ΄ Λυκείου και τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των παιδιών μας. Γονείς, παιδιά, όλοι το θέλουν αυτό, είναι το μέλλον τους και από εκεί και πέρα στα υπόλοιπα βήμα-βήμα και με αποστάσεις».


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

04/10/25 9:20 μμ

Ο Ορφέας Γεωργίου επανεκλέγεται πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου - Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

04/10/25 8:29 μμ

Επεισοδιακή σύλληψη 44χρονου – Δάγκωσε αστυνομικό στο πόδι

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

04/10/25 8:25 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Οκτωβρίου

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

04/10/25 8:23 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Η Ελλάδα στην πρώτη γραμμή των ευρωπαϊκών χωρών στα πλαίσια της προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

04/10/25 8:14 μμ

Πρώτη νίκη για τον Πανσερραϊκό

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης - video

04/10/25 6:53 μμ

Τέλος στο ράβε-ξήλωνε στους δρόμους βάζει ο δήμος Αλεξανδρούπολης – video

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά - Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ - video

04/10/25 6:40 μμ

Μάχη ιδιοκτησίας για τα στρατόπεδα Παπαλουκά και Εμμ.Παππά – Στα δικαστήρια δήμος Σερρών και ΤΕΘΑ – video

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

04/10/25 6:15 μμ

Εκδήλωση του Δήμου Σερρών για την Παγκόσμια Ημέρα Ζώων

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης - video

04/10/25 6:17 μμ

3 Οκτώβρη: Γιορτάζει ο προστάτης της Δικαιοσύνης, άγιος Διονύσιος ο Αρεοπαγίτης – video

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα - Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

04/10/25 2:03 μμ

Γ. Λάτσιος: Χίλιοι θάνατοι από ανακοπή ετησίως στην Ελλάδα – Γιατί πρέπει όλοι να μάθουμε ΚΑΡΠΑ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

04/10/25 1:55 μμ

ΣΔΙΤ: Παραμένουν ένα σύγχρονο και αποδοτικό εργαλείο στην υλοποίηση έργων

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας

04/10/25 1:50 μμ

Παγκόσμιος (ξανά) στα 100μ. Τ11 ο Γκαβέλας