Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας αλλά και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού ανακοινώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.   Πρόκειται για ένα δεύτερο κύμα μέτρων το ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Τα μέτρα στήριξης της οικονομίας αλλά και των εργαζομένων που επλήγησαν από την πανδημία του κορωνοϊού ανακοινώνει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Advertisement
 

 

Πρόκειται για ένα δεύτερο κύμα μέτρων το οποίο αφορά στην επιστροφή στην κανονικότητα και το οποίο απλώνει ένα επιπλέον δίχτυ προστασίας στο σύνολο των Ελλήνων πολιτών.

Έτσι, όπως ανακοίνωσε ξεκινώντας την τοποθέτησή του ο κ. Σταϊκούρας , εξακολουθούν να υφίστανται οι αναστολές βεβαιωμένων οφειλών το μήνα Μάιο όπως και η έκπτωση ενοικίου για το σύνολο πληττόμενων επιχειρήσεων.

Το επίδομα των 800 ευρώ καταβλήθηκε σε 300.000 ελεύθερους επαγγελματίες. Τις επόμενες ημέρες και στους υπόλοιπους.

Την επόμενη εβδομάδα θα καταβληθεί το επίδομα και σε άλλες ομάδες πολιτών.

Επίσης, 600 ευρώ θα δοθούν σε 155.000 επιστήμονες. Το σύστημα άνοιξε και για τους υπόλοιπους αλλά και δώρο Πάσχα σε 60.000 επαγγελματίες της υγείας.

Συνολικά θα δοθεί έκτακτη οικονομική ενίσχυση σε περισσότερους από 2 εκατομμύρια πολίτες και μέχρι τέλος εβδομάδας η επιστρεπτέα προκαταβολή σε εταιρείες που απασχολούνται 400.000 εργαζόμενους.

Θα εισπραχτούν ποσά των 2.000 , 4.000 και έως 15.000 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των εργαζομένων.

Στη δεύτερη φάση, που ξεκινάει τη Δευτέρα:

1. Η αποζημίωση ειδικού σκοπού θα συνεχιστεί για όσους μείνουν σε αναστολή, σε συνάρτηση με το χρόνο διάρκειας της αναστολής. Οι εταιρείες δεν θα μειώσουν το προσωπικό τους και το είδος σύμβασης.
2. Η αναστολή οφειλών σε εφορία και Ταμεία παραμένει σε ισχύ
3. Η έκπτωση 40% για τα ενοίκια συνεχίζει και το μήνα Μάιο για το σύνολο των πληττόμενων επιχειρήσεων. Για τις επιχειρήσεις που θα ανοίξουν όχι
4. Θεσπίζεται μηχανισμός υποστήριξης της απασχόλησης, με οικονομική ενίσχυση της εργασίας για τόνωση εισοδήματος των εργαζομένων, με εργαλείο το SURE.
5. Μέσα σε δύο μήνες δεύτερη επιστρεπτέας προκαταβολή για όλες τις επιχειρήσεις
6. Στοχευμένες κλαδικές πολιτικές
7. Προστασία πρώτης κατοικίας μέχρι τέλος Ιουλίου.

Για την ανάκαμψη οικονομίας έχουμε διασφαλιστεί τα αναγκαία καύσιμα, τόσο τους εγχώριους πόρους, τα περιθώρια δημοσιονομικής χαλάρωσης, τις δυνατότητες ρευστότητας της ΕΚΤ και της Ε.Ε. και, όπως δήλωσε ο κ. ΣταΪκούρας, είμαστε έτοιμοι να αξιοποιήσουμε τα εργαλεία της Ευρώπης.

Advertisement
Babis

«Δανειζόμαστε επιτυχώς από τις αγορές ενώ διεκδικούμε στην Ευρώπη, χωρίς να φωνασκούμε», ανέφερε ο ίδιος.

Το συνολικό κόστος των μέτρων θα ανέρθει περίπου στα 12,5 δισ. ευρώ και η προστιθέμενη αξίας τους στα 17,5 δισ. ευρώ.

«Θα έρθουν και νέες πρόνοιες από αξιοποίηση των ευρωπαϊκών ταμείων, όπως το SURE, οι Εγγυήσεις της Ευρωπαϊκής τράπεζας Επενδύσεων και η ενίσχυση των κλάδων της οικονομίας», δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Συνολικά το κόστος των μέτρων θα φτάσει τα 24 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

25/10/25 12:34 μμ

Βράστε μπρόκολο και κουνουπίδι χωρίς να μυρίσει άσχημα το σπίτι

Μήλα με κανέλα και μέλι

25/10/25 12:32 μμ

Μήλα με κανέλα και μέλι

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

25/10/25 12:08 μμ

Άγιος Δημήτριος: Γιατί θεωρείται προστάτης της Θεσσαλονίκης

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

25/10/25 11:52 πμ

Καζαντζάκης, ο άνθρωπος που πάλεψε με τα σκοτάδια του για να βρει μια στάλα φως

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού - video

25/10/25 11:13 πμ

Σέρρες: Δράση για την παγκόσμια Ημέρα κατά του καρκίνου του μαστού – video

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

25/10/25 11:03 πμ

Δήμος Σερρών: Ομόφωνα ναι η υποβολή αιτήματος στη ΔΥΠΑ για το πρόγραμμα ανέργων ΑμεΑ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

25/10/25 10:54 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 25 Οκτωβρίου

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

25/10/25 10:51 πμ

Παγκόσμια Ημέρα Ζυμαρικών

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

25/10/25 10:44 πμ

Το “Κέντρο Μνήμης Μπέλλες Β΄ Π.Π.” άνοιξε τις πύλες του στο Νέο Πετρίτσι

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

25/10/25 10:28 πμ

4 χρόνια από τον θάνατο της Φώφης Γεννηματά

Μουλάρια και κορμοί δέντρων - Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

25/10/25 10:20 πμ

Μουλάρια και κορμοί δέντρων – Υλοτόμοι στα ψηλά του Βοΐου

"Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι": Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την "βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου"

25/10/25 10:12 πμ

“Στον επόμενο τόνο, η ώρα θα είναι”: Το τραγικό τέλος της γυναίκας με την “βελούδινη φωνή του ραδιοφώνου”