Μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η επιδότηση του μισθού που βασίζεται στο πρόγραμμα Support mitigating Unemployment Risks in Emergency –SURE για χιλιάδες εργαζόμενους που θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Μέχρι τις αρχές Ιουνίου θα ξεκινήσει η επιδότηση του μισθού που βασίζεται στο πρόγραμμα Support mitigating Unemployment Risks in Emergency –SURE για χιλιάδες εργαζόμενους που θα μετατραπούν οι συμβάσεις τους από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ή εκ περιτροπής και θα ολοκληρωθεί στο τέλος Σεπτεμβρίου.

Advertisement
 

 

Σύμφωνα με τον κυβερνητικό σχεδιασμό στο πρόγραμμα δεν θα ενταχθούν όλες οι επιχειρήσεις που πλήττονται λόγω της πανδημίας και περιλαμβάνονται στους ΚΑΔ του υπουργείου Οικονομικών, προκειμένου να μπει φραγή στη μετατροπή των συμβάσεων πλήρους απασχόλησης σε ευέλικτες μορφές.

 Σύμφωνα με το dikaiologitika.gr, αναμένεται να τεθούν εργαζόμενοι στη βιομηχανία, το λιανεμπόριο και τη μεταποίηση.

Υπό εξέταση βρίσκεται η εστίαση αλλά και τουρισμός καθώς για τους κλάδους αυτούς μελετάται η ενίσχυσή τους με άλλες δράσεις.

Ωστόσο με υπουργικές αποφάσεις που θα βγουν μέσα στο μήνα θα ορίζονται ποιοι κλάδοι μπορούν να ενταχθούν.

Να σημειωθεί ότι ενίσχυση του εισοδήματος θα λάβουν οι εργαζόμενοι που απασχολούνται ως προσωπικό ασφαλείας, δηλαδή κατ’ ελάχιστο δύο εβδομάδες με περίοδο αναφοράς τον μήνα, συνεχόμενα ή διακεκομμένα, κι αυτό αφορά τουλάχιστον το 50% του προσωπικού της επιχείρησης.

Η επιδότηση μελετάται να φτάσει στο 60% του νέου μισθού του εργαζομένου.

Ειδικότερα σε αυτές τις κατηγορίες εργαζομένων που θα μετατραπεί η σύμβαση τους από πλήρους απασχόλησης σε μερικής ήβεκ περιτροπής θα πάρουν ως κρατική ενίσχυση το 60% του νέου μισθού τους.

Ειδικότερα:

– οποίος σήμερα παίρνει μισθό 800 ευρώ με την μετατροπή της σύμβασης τους σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής θα πάει στα 400 ευρώ.

Ο εργοδότης θα του πληρώνει τα 400 ευρώ και το κράτος θα του δίνει το 60% των 400 ευρώ, δηλαδή 240 ευρώ άρα ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα πάρει συνολικά το μήνα 640 ευρώ.

– οποίος σήμερα παίρνει μισθό 1000 ευρώ με την μετατροπή της σύμβασης τους σε μερική απασχόληση ή εκ περιτροπής θα πάει στα 500 ευρώ.

Advertisement

Ο εργοδότης θα του πληρώνει τα 500 ευρώ και το κράτος θα του δίνει το 60% των 500 ευρώ, δηλαδή 300 ευρώ άρα ο συγκεκριμένος εργαζόμενος θα πάρει συνολικά το μήνα 800 ευρώ.

Το επιπλέον ποσό ο εργαζόμενος θα το λαμβάνει κατευθείαν από το κράτος μέσω ειδικής εφαρμογής και σε καμία περίπτωση δεν θα μεσολαβεί ο εργοδότης.

Ουσιαστικά θα τηρηθεί παρόμοια διαδικασία με αυτή που εφαρμόζεται σήμερα για την καταβολή της αποζημίωσης ειδικού σκοπού των 800 ευρώ για τους εργαζόμενους που έχουν τεθεί σε αναστολή οι συμβάσεις εργασίας τους.

Να σημειωθεί ότι απαραίτητη προϋπόθεση θα είναι η διατήρηση του ίδιο αριθμού εργαζομένων στην επιχείρηση κατά την διάρκεια του προγράμματος ενώ θα απαγορεύεται η απόλυση των εργαζομένων που ενισχύεται το εισόδημα τους μέσω του προγράμματος.

Βασικοί στόχοι του προγράμματος είναι ο περιορισμός της ανεργίας, η διατήρηση των περισσότερων θέσεων εργασίας, η ελάφρυνση των υποχρεώσεων των εργοδοτών, αλλά και η ενίσχυση του εισοδήματος των εργαζομένων.

Σύμφωνα με πληροφορίες στο πρόγραμμα θα μπορούν να ενταχθούν όσες επιχειρήσεις διαθέτουν φορολογική και ασφαλιστική ενημερότητα.

Το πρόγραμμα θα είναι ενεργό ανάλογα με την εξέλιξη της πανδημίας του κορονοϊού και έως το τέλος Σεπτεμβρίου.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

25/12/25 12:17 μμ

“Παρά Πέντε”: Συγκινεί η εγγονή της Ειρήνης Κουμαριανού – “Σήμερα γιαγιά σε κουβαλάω μαζί μου”

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

25/12/25 12:11 μμ

Θεσσαλονίκη: Διπλή παράσυρση 68χρονης πεζής από όχημα που οδηγούσε μεθυσμένος

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

25/12/25 12:01 μμ

Σέρρες: Διακοπή νερού στον Λευκώνα

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

25/12/25 11:54 πμ

Θεσσαλονίκη: Σύλληψη 5 ατόμων για οδήγηση υπό την επήρεια αλκοόλ το τελευταίο 24ωρο

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

25/12/25 11:49 πμ

Σέρρες: Σε εξέλιξη οι έρευνες για τον αγνοούμενο διοικητή πυροσβεστικής – “Άφησε το κινητό στο σπίτι”

Δείτε φωτογραφίες: Το σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ

25/12/25 10:58 πμ

Δείτε φωτογραφίες: Το σπήλαιο της Γεννήσεως του Κυρίου στη Βηθλεέμ

Η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη σε όλο τον κόσμο

25/12/25 10:55 πμ

Η NORAD παρακολουθεί το ταξίδι του Άγιου Βασίλη σε όλο τον κόσμο

Αναμνήσεις Χριστουγέννων

25/12/25 10:51 πμ

Αναμνήσεις Χριστουγέννων

Πώς γιορτάζουν τα Χριστούγεννα στον κόσμο

25/12/25 10:47 πμ

Χριστούγεννα στον κόσμο

Silver alert στις Σέρρες για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων που αγνοείται

25/12/25 10:41 πμ

Silver alert στις Σέρρες για τον διοικητή του Πυροσβεστικού Κλιμακίου Ποροΐων που αγνοείται

Βούλα Πατουλίδου για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον σύζυγό της:  Όση χρυσόσκονη και αν ρίξεις, η απουσία κάθεται εκεί

25/12/25 10:17 πμ

Βούλα Πατουλίδου για τα πρώτα Χριστούγεννα χωρίς τον σύζυγό της:  Όση χρυσόσκονη και αν ρίξεις, η απουσία κάθεται εκεί

Ο Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» που ερμήνευσε η Δέσποινα Βανδή

25/12/25 10:12 πμ

Ο Φοίβος αποκάλυψε την ιστορία πίσω από το τραγούδι «Χριστούγεννα» που ερμήνευσε η Δέσποινα Βανδή