Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρέλαβε, σήμερα, το μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού GeneXrert, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης.Advertisement     Το μηχάνημα εγκαταστάθηκε σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τελευταία Νέα
Advertisement
ΣΧΕΤΙΚΑ Νέα

Με ιδιαίτερη ικανοποίηση παρέλαβε, σήμερα, το μηχάνημα ανίχνευσης κορονοϊού GeneXrert, στο Νοσοκομείο Κέρκυρας, ο διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης.

Advertisement
 

 

Το μηχάνημα εγκαταστάθηκε σε ειδικό διαμορφωμένο χώρο του Νοσοκομείου Κέρκυρας και θα λειτουργεί για την ανίχνευση κορονοϊού, με τη μέθοδο αυτοματοποιημένου PCR της Αμερικανικής Cepheid.

Όπως διευκρίνισε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Διοικητής του ΓΝ Λεωνίδας Ρουμπάτης,

«το μηχάνημα αυτό δεν καθιστά το Νοσοκομείο ως μονάδα αναφοράς, αλλά εξυπηρετεί άμεσα τις ανάγκες του νησιού και τους κατοίκους, καθώς και τους τουρίστες που αναμένεται να έρθουν».

Το συγκεκριμένο μηχάνημα, μοριακών test, ζητήθηκε από τη διοίκηση του Νοσοκομείου με την έναρξη της επιδημίας του κορονοϊού, προκειμένου οι νησιώτες να εξυπηρετούνται άμεσα, χωρίς να περιμένουν, τουλάχιστον δύο μέρες, για τη διάγνωση των εξετάσεων τους για κορονοϊό, που μέχρι πρότινος γινόταν από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο των Ιωαννίνων.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΚΙ ΑΥΤΟ   Κορονοϊός: Ο ΠΟΥ βάζει στον «πάγο» την υδροξυχλωροκίνη μετά από δοκιμές

«Σήμερα αυτό το όνειρο έγινε πραγματικότητα μετά από τις δωρεές που κατατέθηκαν στον κοινό λογαριασμό που έχει ο Ιατρικός Σύλλογος με το δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων» ανέφερε ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Κέρκυρας, Δημήτρης Καλούδης.

«Πρόκειται για την τέταρτη κατά σειρά παράδοση υλικών στο Νοσοκομείο της Κέρκυρας από τον κοινό λογαριασμό που έχει συσταθεί από τον Ιατρικό Σύλλογο και το Δήμο Κέρκυρας με τη συνδρομή των φορέων και των πολιτών του νησιού», πρόσθεσε ο κ. Καλούδης.

Για την αγορά του μηχανήματος ανίχνευσης κορονοϊού GeneXrert, συνδράμαν, ο Ιατρικός Σύλλογος, ο δήμος Κέρκυρας, ο Οργανισμός Λιμένος Κέρκυρας, το Επιμελητήριο, ο Σύλλογος υποστήριξης οικογενειών με παιδιά που νοσούν από σοβαρές ασθένειες «Φάρος Ζωής», ο πρόεδρος ξενοδόχων Κέρκυρας Μπάμπης Βούλγαρης, το Ξενοδοχείο «Ακρωτήρι» καθώς και πολλοί επιχειρηματίες και πολίτες του νησιού.

Το μηχάνημα είναι το πιο σύγχρονο αυτή τη στιγμή που κυκλοφορεί, στην Ελλάδα, ενώ έχει τη δυνατότητα να δίνει μέσα 45 λεπτά τα αποτελέσματα από τέσσερα test για κορονοϊό.

«Πρόκειται για ένα υπερσύγχρονο μηχάνημα μοριακών test και για κορονοϊό, αλλά και ανίχνευσης επιπλέον 30 ασθενειών με γρήγορο αποτέλεσμα. Το Νοσοκομείο της Κέρκυρας είναι από τα πρώτα νοσοκομεία σε όλη την Ελλάδα, που διαθέτει αυτή την τεχνολογία αιχμής και που περνάει το μήνυμα, ότι η Κέρκυρα είναι ένας υγειονομικά επαρκής και ασφαλής τουριστικός προορισμός» επεσήμανε ο βουλευτής Κέρκυρας Στέφανος Γκίκας, ενώ ενημέρωσε πως «αναμένεται να έρθει άμεσα και ένα δεύτερο μηχάνημα PCR μοριακών test στο νοσοκομείου του νησιού».

«Αυτή η παροχή στου νοσοκομείου αυξάνει την προστιθέμενη αξία του τουριστικού μας προϊόντος γιατί είναι ένα δείγμα προς τους τουρίστες πως ο νομός μας θωρακίζεται, ενώ συνάμα αποδεικνύει πως όλοι μαζί μπορούμε να κάνουμε πράξη » ανέφερε χαρακτηριστικά η αντιπεριφερειάχρης Κέρκυρας Μελίτα Ανδριώτη.

Advertisement
ΔΕΗ

«Αποτελεί μία πολύ θετική εξέλιξη για τον τόπο μας . Όσο πιο πολύ θωρακίσουμε το νοσοκομείο μας, τόσο πιο καλό θα είναι και για την υγεία των συμπολιτών μας, αλλά και για την οικονομία και τον τουρισμό μας», δήλωσε μεταξύ άλλων και η δήμαρχος Κεντρικής Κέρκυρας και Διαποντίων νήσων, Μερόπη Υδραίου.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16/12/25 12:04 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 16 Δεκεμβρίου

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:05 πμ

16 Δεκεμβρίου: Ποιος ήταν ο Άγιος Μόδεστος ο προστάτης των ζώων

16/12/25 12:01 πμ

Κλειστός ο Δήμος Σερρών την Τρίτη 16 Δεκεμβρίου 2025 λόγω συμμετοχής στην πανελλαδική κινητοποίηση της ΚΕΔΕ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

16/12/25 12:00 πμ

Το Επιμελητήριο Σερρών βραβεύει τα παιδιά του!

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

15/12/25 11:37 μμ

Χατζηβασιλείου στο OPEN: Η Ελλάδα δεν φοβάται να μιλήσει με κανέναν – Σε στρατηγική αμηχανία η Τουρκία

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ - Αφιέρωμα στον Elvis Presley

15/12/25 11:30 μμ

Χριστουγεννιάτικη γιορτή της ΠΕ Σερρών σε συνεργασία με την ΚΡΑΤΙΚΗ ΟΡΧΗΣΤΡΑ ΑΘΗΝΩΝ – Αφιέρωμα στον Elvis Presley

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

15/12/25 11:58 μμ

ΚΣΝΜ και ΚΑΣ έδωσαν το πράσινο φως στις προμελέτες για την επέκταση και αναβάθμιση του Εθνικού Αρχαιολογικού Μουσείου

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης

15/12/25 11:57 μμ

Μηδενική αύξηση των δημοτικών τελών για το 2026 στον Δήμο Θεσσαλονίκης

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο «Χωριό των Μαγεμένων»

15/12/25 11:57 μμ

Φωταγωγήθηκε το Χριστουγεννιάτικο Δέντρο στο «Χωριό των Μαγεμένων»

Κορυφαία τενίστρια για το 2025 η Σαμπαλένκα

15/12/25 11:54 μμ

Κορυφαία τενίστρια για το 2025 η Σαμπαλένκα

ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη - video

15/12/25 8:39 μμ

ΑΝΕΣΕΡ: Ολοκλήρωση του προγράμματος  LEADER/CLLD και 30 χρόνια προσφοράς στην τοπική ανάπτυξη – video

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών

15/12/25 8:31 μμ

Φωταγωγήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο του Δήμου Σερρών