Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) ολοκλήρωσε την παράδοση 4 νέων Διαχειριστικών Μελετών Δασών στο Δήμο Καστοριάς. Συγκεκριμένα ο ΤΑΡ, μέσω εργολήπτριας εταιρείας, χρηματοδότησε και παρέδωσε Διαχειριστικές Μελέτες για ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ο Διαδριατικός Αγωγός Φυσικού Αερίου (ΤΑΡ AG) ολοκλήρωσε την παράδοση 4 νέων Διαχειριστικών Μελετών Δασών στο Δήμο Καστοριάς. Συγκεκριμένα ο ΤΑΡ, μέσω εργολήπτριας εταιρείας, χρηματοδότησε και παρέδωσε Διαχειριστικές Μελέτες για τις δημοτικές δασικές εκτάσεις Κλεισούρας, Οξυάς, Λιθιάς και Αυγής.

Advertisement
 

 

Πρόκειται για τον τρίτο Δήμο στη Δυτική Μακεδονία που επωφελείται από σχετική πρωτοβουλία, στο πλαίσιο του εκτεταμένου προγράμματος κοινωνικών και περιβαλλοντικών επενδύσεων που ο ΤΑΡ υλοποιεί στις περιοχές της Βόρειας Ελλάδας από τις οποίες διέρχεται.

Είχε προηγηθεί ανάλογη δωρεά στους Δήμους Νεστορίου και Άργους Ορεστικού – 5 και 1 Μελέτες, αντίστοιχα.

Οι Μελέτες αυτές προσδιορίζουν τα μοντέλα εφαρμογής στη διαχείριση δασών και τον εκτιμώμενο όγκο ξυλείας που προτείνεται να κοπεί.

Αυτό σημαίνει πως εξασφαλίζουν την περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά ευεργετική και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών, καθώς επιτρέπουν στους υλοτόμους της περιοχής να συνεχίσουν τις αειφόρες υλοτομικές και άλλες δασικές πρακτικές τους για τα επόμενα 10 χρόνια – όση και η διάρκεια των Μελετών.

Την ολοκλήρωση του έργου χαιρέτισε ο Δήμαρχος Καστοριάς, κ. Γιάννης Κορεντσίδης, ευχαριστώντας όλους όσους συνέβαλλαν σε αυτό και ιδιαίτερα τον ΤΑΡ που ανταποκρίθηκε σε σχετική πρόταση του Δήμου. Ο Δήμαρχος στάθηκε στη σπουδαιότητα των Μελετών για την τοπική απασχόληση και οικονομία, δεδομένου ότι εξασφαλίζουν στους δασικούς συνεταιρισμούς και υλοτόμους τη συνέχιση της δραστηριότητάς τους για τα επόμενα 10 –τουλάχιστον– χρόνια.

Από πλευράς ΤΑΡ, η κα Βασιλική Σωτηροπούλου, Διευθύντρια του Προγράμματος Κοινωνικών και Περιβαλλοντικών Επενδύσεων, ευχαρίστησε τη δημοτική αρχή Καστοριάς, τον Υπεύθυνο Τοπικών Κοινωνιών του ΤΑΡ για τη Δυτική Μακεδονία, Μιχάλη Γκοσλιόπουλο, αλλά και την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας που ενέκρινε τις Μελέτες.

Συμπλήρωσε, επίσης, πως οι 10 συνολικά Διαχειριστικές Μελετών Δασών που έχουν εκπονηθεί με τη στήριξη του ΤΑΡ λειτουργούν συμπληρωματικά με τον περιφερειακό σχεδιασμό και προωθούν την περιφερειακή ανάπτυξη και τη βιώσιμη διαχείριση των δασών στα ορεινά της περιοχής, όπου η υλοτομία και άλλες δασικές πρακτικές αποτελούν βασικό κλάδο απασχόλησης και βιοπορισμού.

Advertisement
Family Kitchen

Ως «Αγωγός Καλής Ενέργειας» ο ΤΑΡ στηρίζει τις τοπικές κοινότητες από τις οποίες διέρχεται, υλοποιώντας –σε στενή συνεργασία μαζί τους– επενδύσεις που απαντούν σε πραγματικές ανάγκες.

Σχετικά με τον Διαδριατικό Αγωγό Φυσικού Αερίου (TAP)

Ο αγωγός TAP θα μεταφέρει φυσικό αέριο από το γιγαντιαίο κοίτασμα Shah Deniz II του αζέρικου τμήματος της Κασπίας Θάλασσας προς την Ευρώπη. Ο μήκους περίπου 878 χλμ. αγωγός συνδέεται με τον αγωγό Trans Anatolian Pipeline (TANAP) στους Κήπους στα ελληνοτουρκικά σύνορα, και διασχίζει την Ελλάδα, την Αλβανία και την Αδριατική θάλασσα, προτού εξέλθει στην ξηρά στη Nότιo Ιταλία.

Οι πρώτες παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη μέσω του ΤΑΡ θα ξεκινήσουν στα τέλη του 2020.

Η όδευση του TAP μπορεί να διευκολύνει την προμήθεια φυσικού αερίου σε αρκετές χώρες της Νοτιοανατολικής Ευρώπης και η προσγειάλωση του αγωγού στις ακτές της Ιταλίας παρέχει πολλαπλές δυνατότητες για περαιτέρω μεταφορά αερίου της Κασπίας στις ευρύτερες ευρωπαϊκές αγορές.

Ο TAP προωθεί την οικονομική ανάπτυξη και τη δημιουργία θέσεων εργασίας κατά μήκος της διαδρομής του αγωγού, και αποτελεί σημαντική πηγή άμεσων ξένων επενδύσεων.
Στο μετοχικό κεφάλαιο του ΤΑΡ μετέχουν οι εταιρείες: BP (20%), SOCAR (20%), Snam (20%), Fluxys (19%), Enagás (16%) και Axpo (5%).


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Το trailer του "Παρά Πέντε"!

16/12/25 1:03 μμ

Το trailer του “Παρά Πέντε”!

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 12:37 μμ

Συμβολικό κλείσιμο των δημαρχείων της χώρας σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας - video

16/12/25 12:30 μμ

Πολιτεία των Ευχών: Άνοιξε τις πύλες του το θεματικό πάρκο στην πλατεία Ελευθερίας – video

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

16/12/25 12:22 μμ

Συγκρότηση νέας Διοικούσας Επιτροπής Παραρτήματος ΕΜΕ Σερρών 2025

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

16/12/25 12:18 μμ

Η νέα γενιά της ελληνικής άρσης βαρών πέτυχε 16 πανελλήνια ρεκόρ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

16/12/25 12:11 μμ

Στ. Παπασταύρου: «Η ενέργεια αποτελεί σημαντικό εργαλείο σε καιρό ειρήνης, μετατρέπεται όμως σε όπλο σε καιρό πολέμου»

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

16/12/25 12:07 μμ

«Αλλάζουμε χρονιά μαζί»: Με εκπλήξεις και πλούσιο πρόγραμμα η γιορτή υποδοχής του νέου έτους στο Νεοχώρι Σιντικής

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

16/12/25 12:02 μμ

Κ. Πιερρακάκης: Η ψηφιακή μετάβαση κάνει τη σύγκλιση με την Ευρώπη πράξη

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

16/12/25 11:58 πμ

Πανσερραϊκός: Η Βιβή Διαβολεμένου στο τεχνικό επιτελείο της ομάδας

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου - video

16/12/25 11:36 πμ

ΑΔΕΔΥ: 24ωρη πανελλαδική απεργία σήμερα Τρίτη 16 Δεκεμβρίου – video

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:32 πμ

Σέρρες – Έκτακτη διακοπή υδροδότησης σήμερα Τρίτη σε περιοχή της πόλης

16/12/25 11:15 πμ

“Ράδιο Αρβύλα”: Το ξεκαρδιστικό βίντεο με την κατάθεση “Φραπέ” στη Ζ. Κωνσταντοπούλου!