Advertisement
Τελευταία Νέα

Σε τι θα εξεταστούν οι υποψήφιοι

 

 

Advertisement

Συνεχίζονται αύριο, Πέμπτη 25 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες εξετάσεις για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ, με μαθήματα ειδικότητας.

Πιο συγκεκριμένα, οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ θα εξεταστούν αύριο στα εξής μαθήματα:

 

Ηλεκτροτεχνία 2, Μηχανές Εσωτερικής Καύσης ΙΙ (ΜΕΚ ΙΙ), Υγιεινή, και Αρχές Οργάνωσης και Διοίκησης (ΑΟΔ).

Οι απαντήσεις των θεμάτων σε Ιστορία και Πληροφορική

Στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) εξετάστηκαν σήμερα οι υποψήφιοι των Πανελληνίων των ΓΕΛ.

Βατά τα θέματα

Βατά ήταν τα θέματα στην Ιστορία (Ομάδα Προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών) και στην Πληροφορική (Ομάδα Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής) για τους υποψήφιους των πανελλαδικών των ΓΕΛ.

Τα θέματα της Ιστορίας ήταν «σαφή, κατανοητά και μέχρι έναν βαθμό αναμενόμενα», όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η Στέλλα Χατζοπούλου, διδάκτωρ ιστορικός του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών και καθηγήτρια στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου.

«Εξετάστηκε όλο το εύρος της εξεταστέας ύλης και χρειάστηκε να έχουν οι υποψήφιοι την εποπτεία της», σημείωσε και πρόσθεσε ότι σε έναν βαθμό τα θέματα ήταν αναμενόμενα, λόγω της διαμόρφωσης της ύλης που προήλθε από τις περικοπές εξαιτίας του κλεισίματος των σχολείων, αλλά και λόγω των προσθηκών που είχαν γίνει στη φετινή ύλη για το νέο σύστημα. Χαρακτήρισε τα θέματα στην Α ενότητα «απλά και εύκολα» και της Β «αναμενόμενα», «χωρίς να απαιτούν κριτική ή συνδυαστική σκέψη».

Advertisement

Όπως συνηθίζεται τα θέματα Γ και Δ ήταν πιο απαιτητικά.

 

«Το Γ1 είναι πιθανόν να δυσκόλεψε λίγο παραπάνω τους υποψήφιους, καθώς έπρεπε να επιστρατεύουν την κριτική τους ικανότητα. Το Δ1 ήταν από κομμάτι της ύλης που προστέθηκε φέτος και οι μαθητές έπρεπε να επιστρατεύσουν την συνδυαστική τους ικανότητα, για να αντλήσουν πληροφορίες από τις πηγές», τόνισε.

Σε γενικές γραμμές η κ. Χατζοπούλου εκτίμησε ότι τα θέματα δεν θα δυσκόλεψαν τους μαθητές και ότι ήταν πιο εύκολα από προηγούμενες χρονιές.

Σχετικά με τα θέματα της Ιστορίας, που εξετάστηκαν υποψήφιοι με το παλαιό σύστημα, η κ. Χατζοπούλου τα χαρακτήρισε «πιο απαιτητικά», κάτι που συνδέεται και με το γεγονός ότι η εξεταστέα ύλη για το παλαιό σύστημα δεν είχε μειωθεί.

Τα θέματα ήταν σαφή, σύμφωνα με την κ. Χατζοπούλου, ωστόσο, οι υποψήφιοι θα έπρεπε να κάνουν σωστή διαχείριση χρόνου, καθώς ήταν πολλά τα υπο-ερωτήματα, ειδικά στο θέμα Γ1.

Για το μάθημα της Πληροφορικής (νέο σύστημα), στο οποίο εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της Ομάδας Προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, τα θέματα ήταν βατά και κάλυπταν μεγάλο μέρος και της νέας ύλης.

Όπως ανέφερε, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο Χαράλαμπος Αλεξόπουλος, καθηγητής Πληροφορικής στο Κοινωνικό Φροντιστήριο του Αγίου Δημητρίου,τα θέματα ήταν σαφή και δεν έκρυβαν παγίδες.

Όσον αφορά στους υποψήφιους που εξετάστηκαν στην Ανάπτυξη Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον (παλαιό σύστημα), είχαν να αντιμετωπίσουν βατά θέματα, αν και πιο δύσκολα από τα περυσινά.

Όπως ανέφερε, ο κ. Αλεξόπουλος, «τα θέματα είχαν σαφείς εκφωνήσεις, δεν έκρυβαν ιδιαίτερες παγίδες και κάλυπταν μεγάλο μέρος της ύλης». Χαρακτήρισε «βατά» τα θέματα της θεωρίας, με αναμενόμενα ερωτήματα, ενώ τα θέματα Γ και Δ κάλυπταν μεγάλο κομμάτι της εξεταστέας ύλης.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
“Γεφυρουδιανά”: Μία γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

06/08/25 2:45 μμ

“Γεφυρουδιανά”: Γιορτή ειρήνης και πολιτισμού που συμπληρώνει σχεδόν μισό αιώνα ζωής

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά - Πλάνα των εργασιών από Drone

06/08/25 2:37 μμ

Θεσσαλονίκη: Το Flyover από ψηλά – Πλάνα των εργασιών από Drone

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

06/08/25 2:17 μμ

Δείτε το βίντεο: Ανακαλύπτοντας τις ομορφιές των Σερρών!

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία - Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

06/08/25 12:48 μμ

Ένας νεκρός σε πυρκαγιά στη νότια Γαλλία – Κάηκαν 80.000 στρέμματα βλάστησης

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

06/08/25 2:46 μμ

Σέρρες- τώρα: Φωτιά σε διαμέρισμα στην 29ης Ιουνίου

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

06/08/25 12:04 μμ

Συστηματικός Ερυθηματώδης Λύκος: Μια «γυναικεία» αυτοάνοση πάθηση

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή - Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

06/08/25 11:54 πμ

Η Ελλάδα καταρρίπτει τους ισχυρισμούς της Λιβύης για τη μέση γραμμή – Η ρηματική διακοίνωση που κατατέθηκε στον ΟΗΕ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

06/08/25 11:47 πμ

Οι Περσείδες συναρπάζουν και φέτος: Τι είναι το φαινόμενο, από που προέρχονται; Tι λέει ο μύθος; Πότε θα κορυφωθεί;

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:27 πμ

Θεσσαλονίκη: Χειροπέδες σε 28χρονο για παράνομη μεταφορά μεταναστών – Είχαν πληρώσει 3.000 ευρώ έκαστος σε κύκλωμα στην Τουρκία

06/08/25 11:22 πμ

Στα δικαστήρια οδηγήθηκε η 32χρονη Αλγερινή για να απολογηθεί για τη δολοφονία της 3χρονης κόρης της

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

06/08/25 11:18 πμ

Καβάλα: Εορτασμός της Μεταμόρφωσης του Σωτήρος στα ΚΑΑΥ Ν. Περάμου

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου

06/08/25 11:34 πμ

Το πολιτικό κεφάλαιο Χατζηβασιλείου