«Να σταματήσουν οι εξώσεις μέχρι να αρθούν όλα τα διοικητικά εμπόδια για την ενσωμάτωση και την πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη»     Στους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σωματικής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

«Να σταματήσουν οι εξώσεις μέχρι να αρθούν όλα τα διοικητικά εμπόδια για την ενσωμάτωση και την πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη»
 
 
Στους πρόσφυγες που αντιμετωπίζουν σοβαρά προβλήματα σωματικής και ψυχικής υγείας έχουν βρεθεί στον δρόμο χωρίς πρόσβαση σε στέγη, προστασία ή κατάλληλη υγειονομική περίθαλψη, εστιάζουν σε σχετική τους ανακοίνωση οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα»καλώντας την ελληνική κυβέρνηση να αναστείλει τις εξώσεις ευάλωτων ανθρώπων, να βρει άμεσες λύσεις για τη στέγασή τους και να διευρύνει τα υπάρχοντα προγράμματα στέγασης.
Οι «Γιατροί Χωρίς Σύνορα», όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων μεταξύ άλλων επισημαίνουν ότι τουλάχιστον 30 ασθενείς της οργάνωσης με σοβαρές παθήσεις, μεταξύ των οποίων ασθενείς με καρκίνο, επιζώντες βασανιστηρίων, μόνες μητέρες με χρόνιες παθήσεις και γυναίκες σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, «είτε έχουν διωχθεί είτε έχουν ενημερωθεί για επικείμενη έξωση, και τώρα αντιμετωπίζουν την προοπτική να μείνουν άστεγοι και χωρίς οικονομική βοήθεια».
Ο επικεφαλής της αποστολής των «Γιατρών Χωρίς Σύνορα» σε Αθήνα και Σάμο, Γιώργος Καραγιάννης, περιγράφει ότι «γυναίκες σε προχωρημένο στάδιο εγκυμοσύνης κοιμούνται στην πλατεία Βικτωρίας στο κέντρο της Αθήνας». Όπως διευκρινίζεται, η οργάνωση παραπέμπει εκείνους που χρειάζονται ιατρική περίθαλψη στο Κέντρο Ημερήσιας Φροντίδας που λειτουργούν στην Αθήνα.
Τέλος καλούν την ελληνική κυβέρνηση, την ΕΕ και όλους τους οργανισμούς που εμπλέκονται στην παροχή στέγασης να βρουν άμεσες λύσεις για τη στέγαση των προσφύγων που κοιμούνται στους δρόμους της Αθήνας και να σταματήσουν τις εξώσεις μέχρι να αρθούν όλα τα διοικητικά εμπόδια για την ενσωμάτωση και την πρόσβασή τους στην υγειονομική περίθαλψη.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

03/04/26 3:58 μμ

Χάνει το ματς με τη Φράιμπουργκ ο Κέιν, αισιοδοξία για Ρεάλ

03/04/26 3:37 μμ

Μάντσεστερ Σίτι: Κοντά σε συμφωνία με τον Φόντεν για το νέο συμβόλαιο

03/04/26 3:28 μμ

Συγκλονίζει το τελευταίο μήνυμα της συζύγου του Ζότα

03/04/26 3:23 μμ

Αρμπελόα: «Ας αφήσουμε πίσω μας το γόνατο του Μπαπέ και ας απολαύσουμε τα γκολ του»

03/04/26 3:12 μμ

Εβερτον: Μένει ο Τζακ Γκρίλις

03/04/26 2:56 μμ

Αθλητικός Δικαστής: Από μία αγωνιστική και πρόστιμο σε Ναν, Λεσόρ και Ντόρσεϊ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

03/04/26 12:53 μμ

Η σύνθεση της νέας Κυβέρνησης

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

03/04/26 12:47 μμ

Γιώργος Καπουτζίδης: «Ο σύντροφός μου είναι ο ωραιότερος Έλληνας»

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

03/04/26 12:36 μμ

«Ας μην τα πάρει το ποτάμι!»- Δράση καθαρισμού από τον ΑΡΚΤΟΥΡΟ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:30 μμ

Βουλή: Ν/σ Κοινωνικό Κλιματικό Ταμείο, Ταμείο Εκσυγχρονισμού- Κατατέθηκε τροπολογία μεταξύ άλλων για παράταση του ΜΙΔΑΣ – Μέτρα αντιμετώπισης του αφθώδους πυρετού και για τη Λέσβο

03/04/26 12:27 μμ

Αγωνία στους Λέικερς για τον τραυματισμό του Ντόντσιτς

Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»

03/04/26 12:16 μμ

Πρωτοποριακή επέμβαση καρδιάς στην Πανεπιστημιακή Καρδιολογική Κλινική του ΕΚΠΑ στο νοσοκομείο «ΣΩΤΗΡΙΑ»