Στην Τρίπολη ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κ. Καραμανλής

Την Τρίπολη επισκέπτεται, σήμερα, ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών Κώστας Καραμανλής.
 
Ο Υπουργός συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου, κ. Παναγιώτη Νίκα. Στο επίκεντρο της συνάντησης βρέθηκε μεταξύ άλλων η επανενεργοποίηση του σιδηροδρόμου στο δίκτυο της Περιφέρειας, καθώς και τα μεγάλα οδικά έργα της περιοχής.
 
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο υφυπουργός Απόδημου Ελληνισμού και βουλευτής Αρκαδίας, κ. Κώστας Βλάσης, ο Γενικός Γραμματέας Μεταφορών, κ. Νίκος Σταθόπουλος, ο εκτελών χρέη Διευθύνοντος Συμβούλου στον ΟΣΕ κ. Αθανάσιος Κοτταράς, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΓΑΙΑΟΣΕ, κ. Περικλής Νικολάου, καθώς και οι αντιπεριφερειάρχες, κ. Ιωάννης Μαλτέζος, κ. Χρήστος Λαμπρόπουλος, κ. Αναστάσιος Γκιολής κ. Θεόδωρος Βερούτης, κ. Ευστάθιος Αναστασόπουλος, κ. Αθηνά Κόρκα – Κώνστα και κ. Χαρίλαος Βυτινιώτης.

Μετά τη συνάντηση ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών κ. Κώστας Καραμανλής δήλωσε:

«Να ξεκινήσω λέγοντας καταρχάς ότι είμαι μισός Αρκάς, άρα είναι πολύ μεγάλη η χαρά μου που βρίσκομαι εδώ. Και βέβαια, η Πελοπόννησος είναι στο επίκεντρο της πολιτικής μας και η αποκέντρωση αποτελεί στόχο της κυβέρνησής μας.

Advertisement

Συναντηθήκαμε σήμερα, όπως είπε και ο Περιφερειάρχης κ. Νίκας, για να υπογράψουμε τη σύμβαση για την ανάπτυξη του σιδηροδρομικού δικτύου.

Κάνουμε για πρώτη φορά κάτι που γίνεται σε όλες τις χώρες της Ευρώπης: όπου η κεντρική διοίκηση δεν μπορεί να κάνει κάτι, βοηθά η Περιφέρεια. Αυτή τη λογική θέλουμε και εμείς κάποτε να ακολουθήσουμε, για αυτό και η συνεργασία του Υπουργείου Υποδομών και Μεταφορών με την Περιφέρεια πρέπει να είναι πολύ στενή -και είναι.
Πλέον μπαίνουμε σε μία εποχή που δεν μπορούμε να έχουμε ανάπτυξη χωρίς έναν σύγχρονο σιδηρόδρομο. Η αλήθεια, όμως, είναι ότι στα σιδηροδρομικά έργα η χώρα μας έχει μείνει πίσω τα τελευταία χρόνια. Κάνουμε, λοιπόν, μία πολύ μεγάλη προσπάθεια να αναπτύξουμε ένα σύγχρονο σιδηροδρομικό δίκτυο, φιλικό προς το περιβάλλον. Προσπάθεια που σε μια δύσκολη εποχή, συμβάλλει και στην ανάπτυξη και δημιουργεί θέσεις εργασίας.
Δεν αφήνουμε όμως πίσω τα οδικά έργα που βρίσκονται σε εκκρεμότητα. Είμαστε στην ευχάριστη θέση να πούμε ότι προχωράμε τις διαδικασίες για την αναβάθμιση του Ισθμού, για τη σύνδεση με αυτοκινητόδρομο του Ναυπλίου με το Άργος, αλλά και για το έργο για το οποίο μίλησε ο κύριος Βλάσης, την παράκαμψη των Λαγκαδίων. Πρόκειται για έργα που θα μελετήσουμε σωστά ώστε σε συνεργασία η Περιφέρεια και το Υπουργείο να καταφέρουμε να βρούμε χρηματοδότηση. Στη συνέχεια θα έχουμε την ευκαιρία να πούμε και για το Γύθειο – Σπάρτη που είναι κι αυτό ένα έργο στο οποίο ολοκληρώνονται οι μελέτες, ώστε να εξεταστεί η δυνατότητα ένταξής του στο ΕΣΠΑ/ΠΕΠ.
Όλα αυτά τα έργα, τα βάζουμε σε μία σειρά. Αυτό για το οποίο εγώ μπορώ να δεσμευτώ είναι ένα και πολύ απλό: Δεν πρόκειται να ανακοινώνουμε έργα, αν δεν έχουμε εξασφαλίσει χρηματοδότηση. Η εποχή που ερχόντουσαν οι Υπουργοί και οι πολιτικοί και υπόσχονταν τα πάντα χωρίς εξασφαλισμένη χρηματοδότηση, πρέπει να τελειώσει. Εμείς θέλουμε να λέμε λίγα, σοβαρά και τα έργα να προχωρούν ανάλογα με τα δεδομένα που έχουμε και, εφόσον έχουν ευρωπαϊκή χρηματοδότηση, πάντα με την έγκριση των ευρωπαϊκών θεσμών».
 
πηγή φωτο pna.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

04/08/25 10:30 μμ

Πώς φορτώνουμε ένα αυτοκίνητο πριν από ταξίδι

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

04/08/25 10:22 μμ

Το μυστικό γεύσης της σάλτσας ντομάτας

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

04/08/25 10:17 μμ

9 τροφές που δεν πρέπει να μαγειρεύετε στη χύτρα ταχύτητας

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

04/08/25 10:12 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 5 Αυγούστου

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας

04/08/25 9:57 μμ

Channel 12: Ο Νετανιάχου κλίνει προς την κατάληψη ολόκληρης της Γάζας

Ανάσα δροσιάς από Τετάρτη στη χώρα – Η πρόγνωση του Κολυδά για μελτέμια στο Αιγαίο

04/08/25 9:58 μμ

Ανάσα δροσιάς από Τετάρτη στη χώρα – Η πρόγνωση του Κολυδά για μελτέμια στο Αιγαίο

Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου: Από το δίδυμο έργο του Όθωνα, στη μεταλλική κατασκευή του 1963 που στέκει πάνω από τα παλιρροϊκά ρεύματα της Χαλκίδας

04/08/25 9:37 μμ

Η παλιά γέφυρα του Ευρίπου: Από το δίδυμο έργο του Όθωνα, στη μεταλλική κατασκευή του 1963 που στέκει πάνω από τα παλιρροϊκά ρεύματα της Χαλκίδας

Χατζηβασιλείου: Δύο νέα οχήματα ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

04/08/25 9:32 μμ

Χατζηβασιλείου: Δύο νέα οχήματα ενισχύουν την Πυροσβεστική Υπηρεσία Σερρών

Youtube: Απαγορεύτηκε για τους εφήβους στην Αυστραλία

04/08/25 9:45 μμ

Youtube: Απαγορεύτηκε για τους εφήβους στην Αυστραλία

Θάνος Πλεύρης: Αν απορριφθεί το άσυλό σου, θα πας φυλακή για πέντε χρόνια και θα βρίσκεσαι εκτός της Ε.Ε. για τα επόμενα δέκα

04/08/25 9:20 μμ

Θάνος Πλεύρης: Αν απορριφθεί το άσυλό σου, θα πας φυλακή για πέντε χρόνια και θα βρίσκεσαι εκτός της Ε.Ε. για τα επόμενα δέκα