Προς επαρχία η διεξαγωγή του τελικού     Η ελληνική ομοσπονδία επικαλείται λόγους ασφαλείας και για αυτό δεν επιθυμεί ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει στην Αττική «Κόκκινο» άναψε η ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Προς επαρχία η διεξαγωγή του τελικού

 
 
Η ελληνική ομοσπονδία επικαλείται λόγους ασφαλείας και για αυτό δεν επιθυμεί ο τελικός του Κυπέλλου να γίνει στην Αττική
«Κόκκινο» άναψε η ελληνική αστυνομία, ώστε να διεξαχθεί ο τελικός του Κυπέλλου μεταξύ ΑΕΚ και Ολυμπιακού στη Ριζούπολη.
Η ΕΛ.ΑΣ. επικαλείται λόγους ασφαλείας και όπως αναφέρει η επιστολή που έστειλε στην ομοσπονδία, αιτία, μεταξύ άλλων, είναι πως στην ευρύτερη περιοχή βρίσκονται πολλοί σύνδεσμοι οργανωμένων φιλάθλων.

Η επιστολή της ΕΛ.ΑΣ.

 
1. Σύμφωνα με απόφασή σας, ο τελικός Κυπέλλου Ελλάδας Ποδοσφαίρου 2019-20, μεταξύ των ομάδων ΑΕΚ-Ολυμπιακός ορίστηκε να διεξαχθεί κεκλεισμένων των θυρών την Κυριακή 26/7/2020 στο γήπεδο “Γ. Καμάρας” (Ριζούπολη).
2. Για την αντιμετώπιση θεμάτων που σχετίζονται με την ομαλή διεξαγωγή του αγώνα, την 13/7/2020 πραγματοποιήθηκε αυτοψία στην αθλητική εγκατάσταση και στην περιβάλλουσα περιοχή αυτής, από αρμόδιους Αξιωματούχους της Ελληνικής Αστυνομίας, όπου συμμετείχαν και εκπρόσωποί σας.

Advertisement
ktimatologio

3. Από τη διενεργούμενη αυτοψία διαπιστώθηκαν τα παρακάτω:

 
Η αθλητική εγκατάσταση γειτνιάζει με περιοχές (Ν. Φιλαδέλφεια, Ν. Χαλκηδόνα, Ν. Ιωνία κλπ) όπου λειτουργούν σύνδεσμοι φιλάθλων και υφίσταται μεγάλος αριθμός οργανωμένων οπαδών.
Τα χωροταξικά δεδομένα (πυκνοδομημένη περιοχή, στενότητα οδών κλπ) δημιουργούν δυσχέρειες στην ασφαλή και ομαλή προσέγγιση στο γήπεδο των αθλητικών αποστολών, διαιτητών-παρατηρητών κλπ.
Ο μεγάλος αριθμός “ευπαθών σημείων” (Σταθμοί ΗΣΑΠ, πεζογέφυρες, άλση κλπ) στην περιβάλλουσα και στην ευρύτερη περιοχή της αθλητικής εγκατάστασης, απαιτεί τη διάθεση πολυάριθμων αστυνομικών δυνάμεων για την κάλυψή τους προκειμένου να αποτραπούν επιθέσεις στις διερχόμενες αθλητικές αποστολές ή συμπλοκές μεταξύ οπαδών.

Δυσχέρεια στη διαχείριση των οπαδών της κυπελλούχου ομάδας, οι οποίοι μετά τη λήξη του αγώνα, ενδεχομένως, να κατευθυνθούν στο γήπεδο για εορταστικές εκδηλώσεις και πανηγυρισμούς.

 
Τα έντονα κυκλοφοριακά προβλήματα που θα δημιουργούν από τις τροχονομικές ρυθμίσεις και τον αποκλεισμό της περιβάλλουσας του γηπέδου περιοχής, γεγονός το οποίο θα προκαλέσει δυσαρέσκεια στους κατοίκους.
4. Πέραν των ανωτέρω:
Σύμφωνα με πληροφοριακά δεδομένα από ανοιχτές πηγές μέλη της Θύρας 7 θα συνοδεύσουν την αποστολή του Ολυμπιακού από το σημείο αναχώρησής της έως και το γήπεδο “Γ. Καμάρας”, γεγονός το οποίο πιθανόν να φέρει σε αντιπαράθεση τους οπαδούς με τις αστυνομικές δυνάμεις προστασίας της αποστολής με αποτέλεσμα να επηρεαστεί το επίπεδο ασφαλείας της συνοδείας, ενώ ενδεχομένως να υπάρξουν συμπλοκές κλπ. με οπαδούς της ΑΕΚ.
Μετά τον ορισμό της αθλητικής εγκατάστασης διεξαγωγής του τελικού, οργανωμένοι οπαδοί της ΑΕΚ “ORIGINAL 21” και του Ολυμπιακού “ΘΥΡΑ 7”, ανταλλάσσουν υβριστικές και απειλητικές ανακοινώσεις μέσω ιστοσελίδων κοινωνικής δικτύωσης κλιμακώνοντας την ήδη υπάρχουσα αντιπαράθεση.
5. Λαμβάνοντας υπόψη τα προαναφερόμενα, την έντονη αντιπαλότητα των οπαδών και το ιστορικό έκνομων ενεργειών, στην περιβάλλουσα και στην ευρύτερη αστική περιοχή του γηπέδου, παρακαλούμε όπως εξετάσετε το ενδεχόμενο διεξαγωγής του τελικού σε αθλητική εγκατάσταση, εκτός της Αττικής, που να πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις, δεδομένου ότι αντίστοιχα προβλήματα παρατηρούνται και στις άλλες αθλητικές εγκαταστάσεις της περιοχής μας, όπου διεξάγονται αγώνες της Superleague 1 (Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου και Γήπεδο Πανιωνίου Νέας Σμύρνης).
6 Ο κ. Υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού και το Αρχηγείο Ελληνικής Αστυνομίας/Διεύθυνση Γενικής Αστυνόμευσης, που κοινοποιείται η παρούσα, παρακαλούνται γα την ενημέρωσή τους».
 
Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Χατζηβασιλείου στα «Μακεδονικά Νέα»: Η Αθήνα ως πυλώνας ασφάλειας, σταθερότητας και ενεργειακής αξιοπιστίας

12/03/26 9:14 πμ

Χατζηβασιλείου στα «Μακεδονικά Νέα»: Η Αθήνα ως πυλώνας ασφάλειας, σταθερότητας και ενεργειακής αξιοπιστίας

Έκκληση του Δήμου Σερρών για υπεύθυνη διαχείριση κλαδεμάτων και υπολειμμάτων κήπων

12/03/26 9:06 πμ

Έκκληση του Δήμου Σερρών για υπεύθυνη διαχείριση κλαδεμάτων και υπολειμμάτων κήπων

Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΙΠΑΕ ο ζωγράφος Στέφανος Δασκαλάκης - video

12/03/26 9:02 πμ

Σέρρες: Επίτιμος Διδάκτορας του ΔΙΠΑΕ ο ζωγράφος Στέφανος Δασκαλάκης – video

Στο «Ιπποκράτειο» 10χρονο παιδάκι που υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

12/03/26 8:49 πμ

Στο «Ιπποκράτειο» 10χρονο παιδάκι που υπέστη ανακοπή στο Ποσειδώνιο Κολυμβητήριο

Καλά στην υγεία τους οι 22 ναυτικοί έπειτα από επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο

12/03/26 8:46 πμ

Καλά στην υγεία τους οι 22 ναυτικοί έπειτα από επίθεση σε ελληνόκτητο δεξαμενόπλοιο στον Περσικό Κόλπο

Athens Alitheia Forum - Κυρ. Μητσοτάκης: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης στα social media των κάτω των 15 ετών

12/03/26 8:39 πμ

Athens Alitheia Forum – Κυρ. Μητσοτάκης: Εντός του μήνα οι αποφάσεις για τον περιορισμό πρόσβασης στα social media των κάτω των 15 ετών

12 Μαρτίου 1957: Η έκρηξη της βόμβας που στέρησε την ζωή σε τρεις μαθητές στην Ηράκλεια Σερρών

11/03/26 11:13 μμ

12 Μαρτίου 1957: Η έκρηξη της βόμβας που στέρησε την ζωή σε τρεις μαθητές στην Ηράκλεια Σερρών

Την Πέμπτη 12 Μαρτίου η πρώτη λαϊκή αγορά στο Ν. Σούλι Σερρών - video

11/03/26 11:11 μμ

Αύριο Πέμπτη 12 Μαρτίου η πρώτη λαϊκή αγορά στο Ν. Σούλι Σερρών – video

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 12 Μαρτίου

11/03/26 11:10 μμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν στις 12 Μαρτίου

FIBA Europe Cup: «Πάρτι» για τον ΠΑΟΚ απέναντι στο Περιστέρι

11/03/26 11:08 μμ

FIBA Europe Cup: «Πάρτι» για τον ΠΑΟΚ απέναντι στο Περιστέρι

Κορωνοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

11/03/26 11:06 μμ

Κορωνοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Παρέμβαση της ΟΛΜΕ μετά τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου: Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι

11/03/26 11:05 μμ

Παρέμβαση της ΟΛΜΕ μετά τον θάνατο της Σοφίας Χρηστίδου: Οι εκπαιδευτικοί δεν είναι αναλώσιμοι