Εκατοντάδες βήματα στο βουνό, «βήματα ζωής για τα γενναία παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ έκανε ο 29χρονος Φώτης Θεοχάρης ανεβαίνοντας στις ελβετικές Άλπεις για να συμβάλει στην υποστήριξη του έργου της Ελληνικής ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Εκατοντάδες βήματα στο βουνό, «βήματα ζωής για τα γενναία παιδιά» της ΕΛΕΠΑΠ έκανε ο 29χρονος Φώτης Θεοχάρης ανεβαίνοντας στις ελβετικές Άλπεις για να συμβάλει στην υποστήριξη του έργου της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων.

 

 

«Στόχος προς την κάθε κορυφή ήταν να καταφέρουμε να υψώσουμε την σημαία της Ελληνικής Εταιρείας Προστασίας & Αποκατάστασης Αναπήρων Προσώπων, για να μεταφέρουμε το μήνυμα στον κόσμο ότι κάθε παιδί με αναπηρία, οπουδήποτε και να ζει στην Ελλάδα, θα έπρεπε να έχει την περίθαλψη που χρειάζεται. Έτσι, θα μπορέσει να φτάσει το μέγιστο των δυνατοτήτων του, να έχει τη θέση του στην κοινωνία, να έχει εργασία, προσωπική ζωή, φίλους, σύντροφο, να μπορεί να διασκεδάζει και να ζει αυτόνομα», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων ο νεαρός αστυνομικός της ΕΛΑΣ, ο οποίος σχεδόν σε κάθε αποστολή στο εξωτερικό (26 μέχρι στιγμής) προσπαθεί να ανεβάσει και μια σημαία, διαφορετικού κάθε φορά οργανισμού, στην κορυφή.

«Ασχολούμαι με την ορειβασία από τα 16 μου χρόνια. Φέτος ήταν να πάμε στο Πακιστάν αλλά λόγω κορονοϊού αλλάξαμε ρότα και βρεθήκαμε στις ελβετικές Άλπεις», σημείωσε ο κ. Θεοχάρης, εξηγώντας πως μαζί με τον σχοινοσύντροφό του Δημήτρη ανέβηκαν σε οχτώ ημέρες οχτώ διαφορετικές κορυφές, «με συνεχή δράση, χωρίς σταματημό». Τηρώντας ευλαβικά βασικούς κανόνες ασφαλείας, όπως το δέσιμο με σχοινί, τη σωστή συνεργασία και την επαγρύπνηση της σχοινοσυντροφιάς τους, ανέβηκαν στις εξής οχτώ κορυφές: Alphubel 4206μ, Jungfrau 4158μ, Western Breithorn 4164μ, Central Breithorn 4159μ, Allalinhorn 4027μ, Weismies 4017μ, Lagginhorn 4010μ, Feechopf 3888μ.

 

Από τα 16 του χρόνια ασχολείται με την ορειβασία ο Φώτης Θεοχάρης, για τον οποίο η ομορφιά αυτής έχει να κάνει πρωτίστως με την ίδια την επαφή με τη φύση και τις εμπειρίες που μοιράζεται κανείς με τον σχοινοσύντροφό του. «Για μένα η ορειβασία είναι η επαφή με τα στοιχεία της φύσης. Είτε με τα πεσμένα φύλλα, είτε με τις καιρικές συνθήκες, είτε με τον βράχο… Σού δημιουργεί όλο αυτό κάποια συναισθήματα. Και βέβαια το πιο σημαντικό είναι να μπορείς αυτές τις εμπειρίες να τις μοιράζεσαι μ’ έναν ακόμη σχοινοσύντροφο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Στην ερώτηση, δε, αν σκοπεύει να κατακτήσει κι άλλες κορυφές, σπεύδει να μας υπενθυμίσει ένα γνωστό, όπως ανέφερε, ρητό: «δεν κατακτήσαμε την κορυφή, κατακτήσαμε τους εαυτούς μας». Είναι, άλλωστε, ο σεβασμός του για το βουνό έκδηλος και στο κείμενο που συνοδεύει την ανάρτηση με το φωτογραφικό υλικό από την τελευταία αποστολή, στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης. «Καθένας μας στο βουνό γράφει την δική του μικρή ορειβατική ιστορία και την παραδίδει στους επόμενους. Όποιος προσπαθεί να γράψει την ορειβατική ιστορία περισσότερο, εκτίθεται πάρα τη διαμορφώνει», γράφει χαρακτηριστικά.

Advertisement
Family Kitchen

 

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Ρόδος: Είδος ξενικού υδρόβιου σαλιγκαριού εντοπίστηκε στο πάρκο Ροδίνι

03/02/26 9:54 μμ

Ρόδος: Είδος ξενικού υδρόβιου σαλιγκαριού εντοπίστηκε στο πάρκο Ροδίνι

Ξεκινά ο εθνικός διάλογος για το νέο Εθνικό Απολυτήριο

03/02/26 9:48 μμ

Ξεκινά ο εθνικός διάλογος για το νέο Εθνικό Απολυτήριο

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα δάγκωσε κι έκοψε το αυτί του 57χρονου συντρόφου της

03/02/26 9:42 μμ

Θεσσαλονίκη: Γυναίκα δάγκωσε κι έκοψε το αυτί του 57χρονου συντρόφου της

Κοπή Βασιλόπιτας για το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΣ και ζήτημα διαδοχής για τη θέση του Προέδρου από τον Σωτήριο Κοτσαμπά

03/02/26 9:30 μμ

Κοπή Βασιλόπιτας για το Δ.Σ. της ΟΕΒΕΣΣ και ζήτημα διαδοχής για τη θέση του Προέδρου από τον Σωτήριο Κοτσαμπά

Carbon Farming Schools 2025: ΔΕΗ και Open Farm προωθούν τη βιώσιμη γεωργία στους μαθητές

03/02/26 9:18 μμ

Carbon Farming Schools 2025: ΔΕΗ και Open Farm προωθούν τη βιώσιμη γεωργία στους μαθητές

Κ.Πασχαλίδης: "Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ανάψουμε ξανά τα φώτα στο ιστορικό κτήριο του Ορφέα"

03/02/26 9:10 μμ

Κ.Πασχαλίδης: “Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε να ανάψουμε ξανά τα φώτα στο ιστορικό κτήριο του Ορφέα”

Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: Ποια η διαδικασία για να αναθεωρηθεί το σύνταγμα - video

03/02/26 7:37 μμ

Μονιμότητα δημοσίων υπαλλήλων: Ποια η διαδικασία για να αναθεωρηθεί το σύνταγμα – video

Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Ν. Σερρών: Εκλογές και νέο Δ.Σ. με κοπή βασιλόπιτας

03/02/26 7:29 μμ

Σωματείο Κουρέων – Κομμωτών Ν. Σερρών: Εκλογές και νέο Δ.Σ. με κοπή βασιλόπιτας

Σέρρες: Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο χορός του Σωματείου Κρεοπωλών με τη Χρύσπα και την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου

03/02/26 7:23 μμ

Σέρρες: Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο χορός του Σωματείου Κρεοπωλών με τη Χρύσπα και την ορχήστρα του Νίκου Μπούσιου

Η Π.Ε. Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική - video

03/02/26 7:15 μμ

Η Αντιπεριφέρεια Σερρών δωρίζει όχημα 4Χ4 στην Πυροσβεστική – video

Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό - video

03/02/26 7:07 μμ

Κ.Μητσοτάκης: Σταθερότητα στο εσωτερικό, κόκκινες γραμμές στο εξωτερικό – video

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν - Το μπρόκολο στο φεγγάρι - video

03/02/26 6:54 μμ

Λαχανικά με φτερά και τιμές που πετούν – Το μπρόκολο στο φεγγάρι – video