Ανήσυχος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας     Την ανησυχία του αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Ανήσυχος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου – Τι αναφέρει η υπουργός Παιδείας

 

Advertisement
 

 

Την ανησυχία του αναφορικά με το άνοιγμα των σχολείων εξέφρασε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στην ΕΡΤ1 ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος ενώ παράλληλα εστίασε στις εικόνες συνωστισμού που παρατηρούνται το τελευταίο διάστημα και στην αύξηση των κρουσμάτων.

Σημειώνεται πως το άνοιγμα των σχολείων βρίσκεται ήδη στο επίκεντρο των συζητήσεων της κυβέρνησης με το συμβούλιο των επιδημιολόγων ενώ σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής δεδομένα αναμένεται να ανοίξουν στις 7 Σεπτεμβρίου.

Λόγω όμως την αυξητικής τάξης που παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες τα κρούσματα οι κυβερνητικοί και παράγοντες της Υγείας περιμένουν να περάσει ο Αύγουστος έτσι ώστε να έχουν στα χέρια τους τα δεδομένα.

Μέχρι στιγμής πάντως, θεωρείται πιθανό το ενδεχόμενο τα παιδιά να εισέρχονται στη σχολική αίθουσα αφού πρώτα έχουν φορέσει τη μάσκα τους.

Τα βασικά ενδεχόμενα για το άνοιγμα των σχολείων είναι δύο. Το πρώτο σενάριο είναι να βρίσκονται όλοι οι μαθητές στην τάξη αλλά τα μέτρα προστασίας κατά του κορονοϊού να είναι αυξημένα ενώ το δεύτερο είναι η επαναφορά της εκ περιτροπής διδασκαλίας -όπως ίσχυσε στο διάστημα της καραντίνας και των αυστηρών μέτρων-, δηλαδή του διαχωρισμού κάθε τάξης σε δύο τμήματα που θα κάνουν εναλλάξ μαθήματα.

 

Ανήσυχος ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου

Ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος μίλησε στην ΕΡΤ3 και εστιάζοντας στα σχολεία είπε:

 

«Καταρχάς θα πρέπει τα σχολεία οπωσδήποτε να ανοίξουν, δεν είναι εύκολο να μάθουν γράμματα τα παιδιά έτσι. Να μείνουν έναν χρόνο ακόμα εκτός σχολείων; Δεν το συζητάμε.

Ο χειμώνας είναι μπροστά, το φθινόπωρο είναι μπροστά τα σχολεία πρέπει να ανοίξουν. Βεβαίως μπορεί να ανοίξουν με μάσκες και με μέτρα. Ας ελπίσουμε ότι δεν θα υπάρχει μια τέτοια διάδοση του ιού με τόσο δυσάρεστες επιπτώσεις που θα χρειαστεί αυτό να αναθεωρηθεί.

Αυτό θα αναθεωρηθεί μόνο αν αρχίσουμε να ζούμε μια τραγωδία στην πατρίδα. Έτσι πιστεύω ότι είναι η λογική τάξη των πραγμάτων όσον αφορά τα σχολεία».

«Θα πρέπει να κάνουμε μία προσπάθεια πιο δύσκολη από αυτή που έγινε την άνοιξη. Υπάρχει συνεχείς στοχοποίηση των νέων. Δεν πρέπει να ρωτάμε γιατί πρέπει να πάνε σε πάρτι. Δεν θα επιτύχουμε αυτό που θέλουμε.

Ο χειμώνας είναι μπροστά και το εμβόλιο απέχει μερικούς μήνες. Με ψυχραιμία πρέπει να σκεφτούμε τι έγινε την άνοιξη» συμπλήρωσε.

Σε συνέντευξή του, στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΑ, ο Μάριος Λαζανάς, λοιμωξιολόγος και μέλος της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων για την πανδημία μίλησε επίσης για τα σχολεία επισημαίνοντας: «Εφόσον ανοίξουν τα σχολεία θα γίνει με τα πιο ασφαλή μέτρα για τα παιδιά, το προσωπικό και τις οικογένειές τους.

 

Η ημερομηνία έναρξης της σχολικής χρονιάς ορίστηκε η 7η Σεπτεμβρίου. Αν υπάρξει κάποια τραγική εξέλιξη της επιδημίας δεν μπορώ να πω τι θα γίνει».

Με αυτή του τη δήλωση οδηγούμαστε στο συμπέρασμα ότι σε περίπτωση αύξησης των κρουσμάτων μπορεί να αλλάξουν τα δεδομένα λειτουργίας σχολείων και πανεπιστημίων.

Advertisement

«Ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία»

Σύμφωνα με την υπουργό Παιδείας, Νίκη Κεραμέως «είναι ανοιχτά όλα τα ενδεχόμενα για την επιστροφή στα σχολεία και τα μέτρα τα οποία θα παρθούν».

Σχολιάζοντας την αύξηση των κρουσμάτων κορονοϊού στην χώρα τις τελευταίες ημέρες η κ. Κεραμέως μιλώντας στον ΑΝΤ1 είπε πως «υπάρχει μια έξαρση και παραμένει πρώτο μέλημα μας η προστασία της δημόσιας υγείας», ενώ επεσήμανε ότι «πρέπει να μάθουμε όλοι να ζούμε σε αυτή τη νέα κανονικότητα».

Σχετικά με τα παιδιά στις πρώτες τάξεις του δημοτικού και το κατά πόσο μπορούν να ακολουθήσουν τα μέτρα η υπουργός Παιδείας ανέφερε ότι «όπως έδειξε η προηγούμενη εμπειρία και τα μικρά παιδιά μπορούν να προσαρμοστούν πολύ καλά».

Σχετικά με την εξεταστική Σεπτεμβρίου για τους φοιτητές, η κ. Κεραμέως επεσήμανε πως έχουν δοθεί οδηγίες στα πανεπιστήμια και υπάρχει η επιλογή της εξ αποστάσεως εξέτασης αλλά και δια ζώσης, αναλόγως με τις συνθήκες.

Τέλος, η κ. Κεραμέως είπε πως υπάρχει ειδική μέριμνα για τα κενά στην αρχή του σχολικού έτους και ότι θα προσαρμοστούν σε αυτά που θα μας πουν οι ειδικοί.

 

Πηγή newsbeast.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
GBL-ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση για την απαγόρευση μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών του

26/12/25 5:15 μμ

GBL-ΠΑΟΚ: Ανακοίνωση για την απαγόρευση μετακίνησης των οργανωμένων οπαδών του

Μυτιλήνη: «Ξαναζεί» ένα δένδρο ηλικίας 18 εκατομμυρίων ετών

26/12/25 5:14 μμ

Μυτιλήνη: «Ξαναζεί» ένα δένδρο ηλικίας 18 εκατομμυρίων ετών

Πάτρα: Τροχαίο με έναν16χρονο νεκρό και τέσσερις τραυματίες

26/12/25 5:10 μμ

Πάτρα: Τροχαίο με έναν 16χρονο νεκρό και τέσσερις τραυματίες

Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία αύριο το μετρό στη Θεσσαλονίκη

26/12/25 5:08 μμ

Σε πιλοτική 24ωρη λειτουργία αύριο το μετρό στη Θεσσαλονίκη

Θέατρο με κόκκινη κουρτίνα

26/12/25 5:07 μμ

Απεργούν αύριο ηθοποιοί και μουσικοί

Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι – Πρώτα τη νάρκωσε και μετά την έκαψε

26/12/25 12:46 μμ

Συνέλαβαν τον γιο της Ελένης Παπαδοπούλου για τη δολοφονία της στο Κολωνάκι – Πρώτα τη νάρκωσε και μετά την έκαψε

Ρεάλ Μαδρίτης- Εξετάζει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

26/12/25 12:02 μμ

Ρεάλ Μαδρίτης- Εξετάζει αποζημίωση πολλών εκατομμυρίων ευρώ για την «υπόθεση Νεγκρέιρα»

Taste Atlas: Στη κορυφή του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

26/12/25 12:02 μμ

Taste Atlas: Στη κορυφή του κόσμου η Γραβιέρα Νάξου ΠΟΠ

Ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων και ιστών από 57χρονο δότη

26/12/25 12:01 μμ

Ολοκληρώθηκε η δωρεά οργάνων και ιστών από 57χρονο δότη

Δήμος Μετεώρων: Εκτεταμένο δίκτυο βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών

26/12/25 11:59 πμ

Δήμος Μετεώρων: Εκτεταμένο δίκτυο βυζαντινών και μεταβυζαντινών ναών

Ο καιρός σήμερα στη Μακεδονία

26/12/25 11:58 πμ

Ο καιρός σήμερα στη Μακεδονία

Νεκρός διανομέας σε τροχαίο στο Χαλάνδρι

26/12/25 11:57 πμ

Νεκρός διανομέας σε τροχαίο στο Χαλάνδρι