Το πράσινο φως για την ανακατασκευή της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου από τον Δήμο Σερρών έδωσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 12 Αυγούστου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Το πράσινο φως για την ανακατασκευή της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου από τον Δήμο Σερρών έδωσε η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, όπως ανακοίνωσε σήμερα, Τρίτη 12 Αυγούστου ο Δήμαρχος Σερρών Αλέξανδρος Χρυσάφης.

 

Ο κ. Χρυσάφης υπογράμμισε ότι μετά τη θετική αυτή εξέλιξη ανοίγει ο δρόμος για την υπογραφή της σύμβασης του έργου εκσυγχρονισμού του Αυτοκινητοδρομίου και ξεκινούν άμεσα οι εργασίες.

Συγκεκριμένα, η Ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου, αφού εξέτασε την αίτηση αναθεώρησης της απόφασης του VI Τμήματός του που κατέθεσε ο Δήμος Σερρών στις 15.5.2020 την έκανε αποδεκτή και αποφάνθηκε ότι δεν κωλύεται η υπογραφή της σύμβασης του έργου ανακατασκευής της πίστας του Αυτοκινητοδρομίου Σερρών με τον ανάδοχο.

Η Ολομέλεια έκρινε ότι η επίμαχη επένδυση προϋπολογισμού 450.000 ευρώ αφορά στη δημιουργία έργου υποδομής για την αναβάθμιση της πίστας και όχι συντήρησης και άρα η αναληφθείσα από τον Δήμο δαπάνη δεν αποτελεί έμμεση επιχορήγηση προς τη δημοτική ανώνυμη εταιρεία, όπως αναλύεται στην αίτηση αναθεώρησης.

 

 

Advertisement
Family Kitchen

«Θα ήθελα να συγχαρώ για αυτή την επιτυχία τη νομική ομάδα, καθώς και την τεχνική υπηρεσία του Δήμου Σερρών για την αναλυτική της έκθεση, που συνόδευε την αίτηση. Η εν λόγω έκθεση όσο και η έκθεση της πολιτικής ηγεσίας του Δήμου τεκμηρίωσαν επαρκώς γιατί η ανακατασκευή της πίστας είναι έργο υποδομής και όχι συντήρησης», τόνισε ο κ. Χρυσάφης. Επισήμανε, δε, ότι είναι ιδιαίτερα σημαντική η απόφαση της Ολομέλειας, που θα καταστεί νομολογία για τις δημοτικές επιχειρήσεις, σύμφωνα με την οποία ο Δήμος δικαιούται να εκτελέσει κατ΄εκτίμηση του δημόσιου συμφέροντος έργα υποδομών ακόμη και εάν αυτά εμπίπτουν στους καταστατικούς σκοπούς των δημοτικών επιχειρήσεων. Ο Δήμος, δηλαδή, και πρέπει και υποχρεούται να ενισχύει τις βασικές υποδομές των δημοτικών επιχειρήσεων όταν εξυπηρετείται το δημόσιο συμφέρον.

Αναφερόμενος στα επόμενα βήματα ανάπτυξης του Αυτοκινητοδρομίου ο κ.Χρυσάφης τόνισε ότι ο Δήμος Σερρών θα προχωρήσει σε ανοικτό διεθνή διαγωνισμό για στρατηγικό επενδυτή διασφαλίζοντας ταυτόχρονα τον δημόσιο χαρακτήρα του Αυτοκινητοδρομίου.

«Θα προστατεύσουμε το συμφέρον των Σερραίων πολιτών, που πλήρωσαν αρκετά για να δημιουργηθεί αυτό το μεγάλο αναπτυξιακό εργαλείο. Στόχος είναι το Αυτοκινητοδρόμιο να αποκτήσει επιτέλους την αναπτυξιακή διάσταση, που του ταιριάζει», υπογράμμισε.

Γνωστοποίησε, τέλος, ότι υπάρχει ενδιαφέρον για τον διαγωνισμό τόσο από την Ελλάδα όσο και από το εξωτερικό διαψεύδοντας, ωστόσο, τις φήμες περί υποψήφιων επενδυτών από γειτονικές χώρες.

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σκέιτ ενός αιώνα, επιγονατίδες ετών ...80 και μυστικά της σανίδας του δρόμου «ζωντανεύουν» σε έκθεση

03/02/26 12:46 μμ

Σκέιτ ενός αιώνα, επιγονατίδες ετών …80 και μυστικά της σανίδας του δρόμου «ζωντανεύουν» σε έκθεση

Έκοψε βασιλόπιτα ο Όμιλος "Ορφέας" Σερρών - Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα χρονιά - video

03/02/26 12:39 μμ

Έκοψε βασιλόπιτα ο Όμιλος “Ορφέας” Σερρών – Ποιοι είναι οι στόχοι για την νέα χρονιά – video

Έρχεται ανανεωμένο το Μαθητών Επιχειρείν - Ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση

03/02/26 12:28 μμ

Έρχεται ανανεωμένο το Μαθητών Επιχειρείν – Ενημερωτική συνάντηση για τη διοργάνωση

MasterChef - Πάνος: Ο λόγος που επέλεξε την Ιωάννα ως υποψήφια για αποχώρηση

03/02/26 12:23 μμ

MasterChef – Πάνος: Ο λόγος που επέλεξε την Ιωάννα ως υποψήφια για αποχώρηση

Η Σ. Μουτίδου διάβασε on air το εξώδικο του Α. Μπέου

03/02/26 12:16 μμ

Η Σ. Μουτίδου διάβασε on air το εξώδικο του Α. Μπέου

Εργατικό Κέντρο Σερρών για ΤΕΑΥΕ Σερρών: Έγιναν 603 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, διερευνήθηκαν 76 εργατικά ατυχήματα

03/02/26 12:09 μμ

Εργατικό Κέντρο για ΤΕΑΥΕ Σερρών: Έγιναν 603 έλεγχοι σε επιχειρήσεις, διερευνήθηκαν 76 εργατικά ατυχήματα

Αλεξοπούλου: Ζητώ συγγνώμη για το “τζάμπας πέθανε”, ήταν προβληματικός ο τρόπος που το εξέφρασα

03/02/26 10:51 πμ

Αλεξοπούλου: Ζητώ συγγνώμη για το “τζάμπας πέθανε”, ήταν προβληματικός ο τρόπος που το εξέφρασα

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη των πρώην αστυνομικών για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

03/02/26 10:44 πμ

Κεκλεισμένων των θυρών η δίκη των πρώην αστυνομικών για σεξουαλική κακοποίηση των παιδιών τους

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν

03/02/26 10:39 πμ

Η γαλλική Εθνοσυνέλευση απέρριψε δύο προτάσεις μομφής κατά της κυβέρνησης Μακρόν

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Λεκανοπέδιο από τις 12:00 έως τις 15:00 για τον 13ο και τον 14ου μισθό

03/02/26 10:34 πμ

Στάση εργασίας της ΑΔΕΔΥ σήμερα στο Λεκανοπέδιο από τις 12:00 έως τις 15:00 για τον 13ο και τον 14ου μισθό

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο - Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

03/02/26 10:30 πμ

Το Εθνικό Απολυτήριο στο προσκήνιο – Σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό

Επιστολή της Δημάρχου Σερρών στο Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη παιδοψυχιάτρου στην Π.Ε. Σερρών

03/02/26 10:23 πμ

Επιστολή της Δημάρχου Σερρών στο Υπουργείο Υγείας για την έλλειψη παιδοψυχιάτρου στην Π.Ε. Σερρών