Πρακτικά αδύνατη θεωρεί την οικονομική ανάληψη διενέργειας τεστ από ιδιώτες στις Μονάδες Κοινωνικής Φροντίδας ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλης Γιαννάκος. Ως εκ τούτου μεγαλώνει ο κίνδυνος αύξησης των θανάτων από COVID-19 σε τέτοιες Δομές.

 

Advertisement

 

«Είχαμε προειδοποιήσει από αρχές Αυγούστου ότι το μέτρο των τεστ στους εργαζόμενους των Mονάδων Kοινωνικής Φροντίδας που επιστρέφουν από άδεια δεν θα αποδώσει. Όσο τα τεστ δεν συνταγογραφούνται και δεν αποζημιώνονται από τον ΕΟΠΥΥ θα έχουμε συνεχώς κρούσματα και θανάτους».

Ο κ. Γιαννάκος θεωρεί ότι δεν θα γίνονται τα τεστ διότι κανείς ιδιοκτήτης δεν πρόκειται να πληρώνει τακτικά τεστ σε φιλοξενούμενους και προσωπικό.

Advertisement

Γι΄αυτό εκφράζει την άποψή του να γίνονται σε τέτοιες ευαίσθητες μονάδες τεστ σε φιλοξενούμενους και εργαζόμενους μία φορά στις 15 ημέρες και όταν εμφανισθεί κρούσμα κάθε 7 ημέρες.

«Τα τεστ κοστίζουν 120 ευρώ. Κανείς επιχειρηματίας ή Διοικήσεις μη κερδοσκοπικών οργανώσεων δεν πρόκειται να διαθέσουν χρήματα για να γίνονται τόσα τεστ. Ούτε οι εργαζόμενοι και φιλοξενούμενοι μπορούν να σηκώσουν το οικονομικό βάρος. Υπάρχουν γηροκομεία που ανήκουν σε μη κερδοσκοπικούς φορείς, την εκκλησία που παρέχουν χωρίς τροφεία την φιλοξενία. Πως θα καλύπτουν οικονομικά τόσα πολλά τεστ. Είδατε με τους προληπτικούς ελέγχους του ΕΟΔΥ ότι ανακαλύπτονται κρούσματα στις μονάδες ηλικιωμένων».

 

Τέλος, ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ εξέφρασε την άποψή του ότι δεν αρκούν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν για τους εργαζόμενους για να καλύψουν την αδυναμία διενέργειας τεστ, καθώς μετά τη δουλειά τους οι εργαζόμενοι μπορούν να κολλήσουν από το συγγενικό τους περιβάλλον.

 

Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

05/08/25 8:55 πμ

Γιατί ανήμερα της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος ευλογούνται τα σταφύλια

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 06 Αυγούστου

05/08/25 8:51 πμ

Η Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πότε έγινε και γιατί την γιορτάζουμε 6 Αυγούστου

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

05/08/25 8:46 πμ

Βιολογικά προϊόντα: Εξάμηνη αναστολή σε εταιρία πιστοποίησης

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

05/08/25 8:37 πμ

8 φυτά που επιβιώνουν με ελάχιστο πότισμα

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

05/08/25 8:33 πμ

Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός: Οκτώ χρήσιμες οδηγίες για την αντιμετώπιση τσιμπήματος από μωβ μέδουσα

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα της Χαλκίδας

05/08/25 8:25 πμ

Άνοιξε και πάλι για πεζούς και οχήματα η παλαιά γέφυρα Χαλκίδας

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

05/08/25 8:25 πμ

ΥΠΑΑΤ: Στήριξη 63 εκατ. ευρώ στους κτηνοτρόφους, λόγω εγκλεισμού και ζωονόσων

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

05/08/25 8:12 πμ

ΗΠΑ: Ανεξέλεγκτη μαίνεται επί έναν μήνα η πυρκαγιά στο Γκραντ Κάνιον

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα “κόκκινα” τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

05/08/25 9:49 πμ

ΡΑΑΕΥ: Έρχονται τα κόκκινα τιμολόγια ρεύματος – Όσα πρέπει να ξέρετε

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

05/08/25 7:57 πμ

Σεισμός 3,7 βαθμών στο Άγιον Όρος

04/08/25 10:54 μμ

Τα Κάτω Πορόια Σερρών μετατρέπονται σε ντεκόρ κινηματογραφικής ταινίας

Κυρ. Μητσοτάκης: Οι επενδύσεις στην άμυνα και την ασφάλεια έχουν καταστεί ευρωπαϊκή προτεραιότητα

04/08/25 10:39 μμ

Επίσκεψη Μητσοτάκη στην εταιρεία δορυφόρων ICEYE- Τα σχεδιά της για την Ελλάδα