Τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα πολύχρωμα λούτρινα ζωάκια και τα εικονογραφημένα βιβλία έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στην ξύλινη βιβλιοθήκη, που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της αίθουσας. Λίγο παραπέρα, ένα ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα πολύχρωμα λούτρινα ζωάκια και τα εικονογραφημένα βιβλία έχουν ήδη πάρει τη θέση τους στην ξύλινη βιβλιοθήκη, που έχει τοποθετηθεί στο κέντρο της αίθουσας. Λίγο παραπέρα, ένα στρόγγυλο τραπεζάκι με δύο καρεκλάκια μπροστά από έναν παιδικό μαυροπίνακα που «ακουμπάει» στον τοίχο παραπέμπει σε αίθουσα σχολείου ή παιδικό εργαστήρι. Ωστόσο, δεν είναι τίποτα από τα δύο καθώς πρόκειται για τον νέο χώρο υποδοχής και εξέτασης κακοποιημένων ή εγκαταλελειμμένων παιδιών στην Εισαγγελία Ανηλίκων Θεσσαλονίκης, στο ισόγειο του Δικαστικού Μεγάρου της πόλης.

Εκεί όπου μέχρι πέρσι στεγαζόταν κατάστημα της Εθνικής Τράπεζας, σήμερα φιλοξενείται η Εισαγγελία Ανηλίκων, έχοντας μετακομίσει από την «ψυχρή» και στενάχωρη αίθουσα του πρώτου ορόφου. Σε εμβαδόν 100 τ.μ. και μέσα σε καλαίσθητους χώρους που ανακαινίστηκαν τους τελευταίους μήνες αναπτύσσονται, εκτός από τον χώρο υποδοχής και εξέτασης των ανήλικων, η Γραμματεία της Υπηρεσίας και το γραφείο του εισαγγελέα Ανηλίκων.

Στο έργο ανέλαβε να δώσει «σάρκα και οστά» το φιλανθρωπικό, μη κερδοσκοπικό σωματείο «Φύλακας Άγγελος», μεταξύ των ιδρυτικών μελών του οποίου είναι και ο δικηγόρος, ταμίας του Δικηγορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Τάσος Ντούγκας.

«Αναγνωρίζοντας την ανάγκη προστασίας των ευπαθών κοινωνικών ομάδων, ενώσαμε τις δυνάμεις μας και ξεκινήσαμε με ιδιαίτερο ζήλο τη δράση του σωματείου από τη Θεσσαλονίκη» εξηγεί, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο κ. Ντούγκας. Η υλοποίηση του έργου στοίχισε περίπου 42.000 ευρώ, ποσό που συγκεντρώθηκε μέσα από χορηγίες του σωματείου.

«Θέλαμε να διαμορφώσουμε έναν χώρο φιλικό και ευχάριστο για τα ανήλικα θύματα, όπου θα μπορούν να εξετάζονται από τους αρμόδιους εισαγγελείς και πταισματοδίκες, διευκολύνοντας την εξέλιξη και ομαλή ολοκλήρωση των διαδικασιών», επισημαίνει ο κ. Ντούγκας, που δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει την πρόεδρο του Δικαστικού Μεγάρου Θεσσαλονίκης, πρόεδρο Εφετών Καλλιρόη Χειμαριού, τον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Στέφανο Ζαρκαντζιά και την εισαγγελέα Ανηλίκων Δήμητρα Τσιαρδακλή για «την αμέριστη συμπαράσταση» που παρείχαν στον «Φύλακα Άγγελο» στην κατεύθυνση υλοποίησης του όλου εγχειρήματος.

Ήδη, η μεταφορά των γραφείων και υπηρεσιών της Εισαγγελίας Ανηλίκων έχει ολοκληρωθεί και τις επόμενες μέρες θα γίνουν τα εγκαίνια σηματοδοτώντας την επίσημη έναρξη λειτουργίας της Υπηρεσίας.

Στ. Τ.

Πηγή: amna.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

01/02/26 4:16 μμ

Φιλόπτωχος Αδελφότητα Ανδρών Θεσσαλονίκης: Ο οργανισμός που κράτησε ζωντανή τη φιλανθρωπία, φωτίζει την άγνωστη ιστορία της πόλης

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα - Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

01/02/26 4:11 μμ

Κεντρική Μακεδονία: Σε εξέλιξη τα έντονα καιρικά φαινόμενα – Προβλήματα από τους θυελλώδεις ανέμους

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

01/02/26 3:58 μμ

Νέα Δημοκρατία: Ορίστηκαν τα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής του συνεδρίου

Στη συνάντηση ηγετών του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος στο Ζάγκρεμπ παρευρέθηκε ο βουλευτής Σερρών και Γραμματέας Διεθνών Σχέσεων της Νέας Δημοκρατίας, κ. Τάσος Χατζηβασιλείου, συνοδεύοντας τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη. Στο περιθώριο των εργασιών, ο Πρωθυπουργός είχε διαδοχικές συναντήσεις με τον Πρωθυπουργό της Κροατίας Αντρέι Πλένκοβιτς, τον Γερμανό Καγκελάριο Φρίντριχ Μερτς, τον Αναπληρωτή Πρωθυπουργό της Ιρλανδίας Σάιμον Χάρρις και τον επικεφαλής του συγκυβερνώντος κόμματος GERB της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ. Σε όλες τις συναντήσεις παρών ήταν ο κ. Χατζηβασιλείου. Κατά τις συνομιλίες, συζητήθηκαν ζητήματα διμερών σχέσεων και ευρωπαϊκού ενδιαφέροντος, με έμφαση στην ανταγωνιστικότητα της ευρωπαϊκής οικονομίας, η οποία βρίσκεται στην ατζέντα του άτυπου Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της 12ης Φεβρουαρίου. Επιπλέον, συζητήθηκαν θέματα δημογραφικού, στέγασης και ευνοϊκής φορολόγησης νέων, καθώς οι Ευρωπαίοι ηγέτες έδειξαν ενδιαφέρον για τα μέτρα που ανέλαβε σχετικά η ελληνική κυβέρνηση. Ιδιαίτερη αναφορά έγινε και στη σημασία του Κάθετου Διαδρόμου, με τον Πρωθυπουργό να υπογραμμίζει, κατά τη συνάντησή του με τον κ. Μπορίσοφ, ότι «πρόκειται για μια σημαντική και στρατηγική επένδυση για την Ελλάδα και τη Βουλγαρία, καθώς επιδιώκουμε να απομακρυνθούμε από το ρωσικό φυσικό αέριο». Τέλος, έγινε εκτενής συζήτηση σχετικά με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία αναβάθμισης της οδικής και σιδηροδρομικής σύνδεσης «Θεσσαλονίκη - Σόφια - Βουκουρέστι», έργο που αφορά άμεσα και την Π.Ε. Σερρών.

01/02/26 3:54 μμ

Στο Ζάγκρεμπ για την συνάντηση των ηγετών του ΕΛΚ ο Χατζηβασιλείου, συνόδευσε τον Πρωθυπουργό

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση 

01/02/26 3:47 μμ

Μπάνσκο: Εκεί που το βουνό συναντά την παράδοση -Δείτε βίντεο

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

01/02/26 3:36 μμ

Κυρ. Μητσοτάκης για το ελληνικό SAFE: Πολύ σημαντικό βήμα για την ενδυνάμωση της πατρίδας μας σε όλα τα πεδία

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

01/02/26 3:35 μμ

Πολιτική Προστασία: Που θα χτυπήσει η κακοκαιρία τις επόμενες ώρες

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

01/02/26 3:34 μμ

Μείωση των φυσικών και ελεύθερων ποταμών στα Βαλκάνια μέσα σε 13 χρόνια

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

01/02/26 3:32 μμ

Ντοκιμαντέρ που εξερευνά τα πρώτα χρόνια των Red Hot Chili Peppers θα κάνει πρεμιέρα στο Netflix

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

01/02/26 3:30 μμ

Θ. Αλισσάφη: Η Ελληνίδα ερευνήτρια που αξιοποιεί νανοσωματίδια στην ανοσοθεραπεία του καρκίνου

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

01/02/26 3:29 μμ

«Παγιδεύοντας τους δαίμονες»-Τα Αραμαϊκά κύπελλα εξορκισμού των Ιουδαίων της Βαβυλώνας

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα

01/02/26 3:28 μμ

ΥΠΕΝ: Τα επόμενα ορόσημα για τον κάθετο διάδρομο φυσικού αερίου και το πλεονέκτημα για την Ελλάδα