Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός καθηγητή από πατέρα παιδιού, σε σχολείο στα Χανιά, με αφορμή τις μάσκες που πρέπει να φορούν οι μαθητές.   Το απίστευτο περιστατικό ... Περισσότερα

Συντάκτης: Epiloges Press

Συντάκτης: Epiloges Press

Έντονες αντιδράσεις έχει προκαλέσει η υπόθεση ξυλοδαρμού ενός καθηγητή από πατέρα παιδιού, σε σχολείο στα Χανιά, με αφορμή τις μάσκες που πρέπει να φορούν οι μαθητές.

Advertisement
 

 

Το απίστευτο περιστατικό συνέβη στο 2ο Γυμνάσιο Ελευθερίου Βενιζέλου και καταγγέλθηκε από τον Σύλλογο Διδασκόντων, ενώ όπως έγινε γνωστό η υπουργός Παιδείας επικοινώνησε με τον καθηγητή.

Σύμφωνα με το zarpanews.gr, ο εκπαιδευτικός κατέθεσε μήνυση εναντίον του δράστη, το απόγευμα της Δευτέρας. Συγκεκριμένα, αφού δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο Νοσοκομείο Χανίων, ο καθηγητής μετέβη στο Αστυνομικό Μέγαρο Χανίων και υπέβαλε μήνυση ώστε να ξεκινήσει η διαδικασία αναζήτησης του γονέα από τις αστυνομικές Αρχές.

Την ίδια στιγμή, οι εκπαιδευτικοί των Χανίων στηρίζουν τον συνάδελφό τους. Ανακοίνωση απερίφραστης καταδίκης εξέδωσαν οι διευθυντές όλων των σχολείων Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης των Χανίων ζητώντας προστασία από τέτοιου είδους περιστατικά: “Ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Χανίων και οι διευθυντές των σχολείων της Δευτεροβάθμιας , ευρισκόμενοι σε τηλεδιάσκεψη σήμερα 14/9/2020 και ώρα 14:00, καταδικάζουμε το περιστατικό της επίθεσης και χειροδικίας σε βάρος συναδέλφου εκπαιδευτικού και μάλιστα εν ώρα υπηρεσίας, που συνέβη σήμερα στο 2ο Γυμνάσιο Ελ. Βενιζέλου. Σε κάθε περίπτωση είμαστε δημόσιοι λειτουργοί, διευθυντές και εκπαιδευτικοί και σεβόμαστε τους νόμους της Ελληνικής πολιτείας και τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Ζητάμε από την πολιτεία την προστασία όλων των εκπαιδευτικών και εμάς των ιδίων στο χώρο εργασίας μας έτσι ώστε να ασκούμε απρόσκοπτα το έργο μας στις δύσκολες συνθήκες που διανύουμε”.

Κεραμέως: Δεν θα γίνουν ανεκτές τέτοιες αδιανόητες ενέργειες – Αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα

 

Όπως έκανε γνωστό η ίδια η υπουργός Παιδείας, Νίκη Κεραμέως, επικοινώνησε με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσε ότι το υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Εξηγεί, επίσης, ότι ζήτησε από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Η υπουργός Παιδείας χαρακτηρίζει δε τέτοιες ενέργειες “αδιανόητες” διαβεβαιώνοντας ότι “δεν θα γίνουν ανεκτές”.

Advertisement
ΔΕΗ

Αναλυτικά η ανάρτηση της υπουργού Παιδείας:

 

Advertisement
Family Kitchen

Μου αναφέρθηκε περιστατικό λεκτικής και σωματικής βίας εναντίον εκπαιδευτικού σε σχολείο στα Χανιά από γονέα που αρνήθηκε να φορέσουν τα παιδιά του μάσκα. Επικοινώνησα με τον εκπαιδευτικό και τον διευθυντή του σχολείου και τους διαβεβαίωσα ότι το Υπουργείο θα κάνει ό,τι χρειασθεί για να προστατεύσει την εκπαιδευτική κοινότητα από οποιαδήποτε έκνομη ενέργεια. Ήδη ζήτησα από την Υπηρεσία να καταθέσει σχετική αναφορά στον αρμόδιο Εισαγγελέα για τις περαιτέρω ενέργειες. Στο πρόσωπο του εν λόγω εκπαιδευτικού αντικατοπτρίζεται όλο το εκπαιδευτικό δυναμικό, το οποίο υπερβάλλει εαυτόν για να στηρίξει τα παιδιά μας, τις οικογένειές τους και την κοινωνία εν συνόλω στην ιδιαίτερα δύσκολη αυτή περίοδο. Τέτοιες ενέργειες είναι αδιανόητες και δεν θα γίνουν ανεκτές.

https://www.facebook.com/NikiKerameus/posts/2668836253358169

 

 

Πηγή enikos.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σπανακόπιτα της τεμπέλας

23/10/25 12:20 μμ

Σπανακόπιτα της τεμπέλας χωρίς φύλλο

Κοτόσουπα με λαχανικά

23/10/25 12:20 μμ

Κοτόσουπα με λαχανικά

Δημογλίδου για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: Δεν προκύπτει κλήση στο 100, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιο ΑΤ

23/10/25 12:05 μμ

Δημογλίδου για θάνατο 16χρονης στο Γκάζι: Δεν προκύπτει κλήση στο 100, ούτε τηλεφωνική επικοινωνία με κάποιο ΑΤ

Σέρρες: «Η Κωπηλασία στις Πλατείες» - Διαδραστική εμπειρία για όλη την οικογένεια στην πλατεία Κρονίου

23/10/25 11:55 πμ

Σέρρες: «Η Κωπηλασία στις Πλατείες» – Διαδραστική εμπειρία για όλη την οικογένεια στην πλατεία Κρονίου

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

23/10/25 12:22 μμ

Πώς δρούσε το κύκλωμα με τις παράνομες επιδοτήσεις από τον ΟΠΕΚΕΠΕ

H ΜΕΤLEN και η HRE Υπογράφουν Εμβληματική Συμφωνία για Έργα ΑΠΕ στη Νότια Κορέα

23/10/25 11:17 πμ

H ΜΕΤLEN και η HRE Υπογράφουν Εμβληματική Συμφωνία για Έργα ΑΠΕ στη Νότια Κορέα

Θεσσαλονίκη: Νεαροί διέρρηξαν σε έξι μήνες 54 πολυτελή αυτοκίνητα στην Καλαμαριά

23/10/25 11:11 πμ

Θεσσαλονίκη: Νεαροί διέρρηξαν σε έξι μήνες 54 πολυτελή αυτοκίνητα στην Καλαμαριά

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τη 16χρονη που δυστυχώς κατέληξε

23/10/25 10:43 πμ

Νοσοκομείο Ευαγγελισμός: Τηρήθηκαν όλα τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα για τη 16χρονη που κατέληξε στο Γκάζι

ΓΑΙΑΟΣΕ: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί όχι απλώς υποδομές μετακίνησης αλλά ζωντανά κύτταρα της πόλης - Τα σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

23/10/25 9:42 πμ

ΓΑΙΑΟΣΕ: Οι σιδηροδρομικοί σταθμοί όχι απλώς υποδομές μετακίνησης αλλά ζωντανά κύτταρα της πόλης – Τα σχέδια για Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Ζάχαρη: Η περιορισμένη πρόσληψη στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή

23/10/25 9:37 πμ

Ζάχαρη: Η περιορισμένη πρόσληψη στη βρεφική ηλικία προστατεύει την καρδιά στην ενήλικη ζωή

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει την αστυνομία για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο είχε ενημερώσει»

23/10/25 10:45 πμ

Ο Γεωργιάδης διαψεύδει την αστυνομία για τον θάνατο της 16χρονης στο Γκάζι: «Το νοσοκομείο είχε ενημερώσει»

Γκάζι: Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ – Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση

23/10/25 10:45 πμ

Γκάζι: Θρίλερ με τον θάνατο της 16χρονης που διασκέδαζε σε κλαμπ – Ο χαμένος χρόνος και οι τοξικολογικές που θα φωτίσουν την υπόθεση