Περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι ασθένησαν στην βορειοδυτική Κίνα μετά την διαρροή το 2019 βακτηρίου από βιοφαρμακευτικό εργοστάσιο που παράγει εμβόλια για ζώα, ανακοίνωσαν οι αρχές.

 

Advertisement

 

Η βρουκέλλωση (μελιταίος πυρετός) είναι μια πάθηση που μεταδίδεται από τα ζώα ή τα κτηνοτροφικά προϊόντα. Είναι εν γένει μη μεταδοτική μεταξύ των ανθρώπων. Ωστόσο μπορεί να προκαλέσει πυρετούς, πόνους στις αρθρώσεις και πονοκεφάλους.

Συνολικά 3.245 άνθρωποι διαγνώστηκαν θετικοί στο βακτήριο έπειτα από τα τεστ που έγιναν μετά το περιστατικό, σύμφωνα με τις αρχές που είναι επιφορτισμένες με την υγεία στο Λαντζού, την πρωτεύουσα της επαρχίας Γκανσού.

Αυτές διευκρίνισαν ότι δεν διαπιστώθηκε κανένα κρούσματα μετάδοσης από άνθρωπο σε άνθρωπο.

Δημόσιο εργαστήριο που βρίσκεται στην πόλη χρησιμοποίησε τον Ιούλιο ως τον Αύγουστο του 2019 ένα ληγμένο απολυμαντικό κατά την παραγωγή εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης που προορίζονται για ζώα, διευκρίνισαν την Τρίτη οι αρχές.

Αυτό είχε ως συνέπεια να γίνει ελλιπής αποστείρωση και το βακτήριο να εξακολουθεί να είναι παρόν στις εκπομπές αερίων της επιχείρησης –το Βιοφαρμακευτικό Εργοστάσιο του Λαντζού για την κτηνοτροφία.

Advertisement

Το μολυσμένο αυτό αέριο εξαπλώθηκε με τον αέρα ως το γειτονικό Ινστιτούτο κτηνιατρικής έρευνας, όπου προκάλεσε την ασθένεια σχεδόν 200 ανθρώπων τον περσινό Δεκέμβριο.

Το Γραφείο Υγείας της Λαντζού ανακοίνωσε σήμερα ότι το βακτήριο προέρχεται εν γένει από πρόβατα, βοοειδή ή χοίρους.

Το εργαστήριο ζήτησε συγγνώμη φέτος, ενώ του αφαιρέθηκε η άδεια παραγωγής εμβολίων κατά της βρουκέλλωσης.

Αυτοί που ασθένησαν θα λάβουν οικονομική αποζημίωση από τον Οκτώβριο, σύμφωνα με τις αρχές του Λαντζού.

 

Πηγή ΑΠΕ


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video