Covid-19: Σε καθεστώς ειδικών μέτρων η Κύθνος από Παρασκευή

Σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων τίθεται η Κύθνος από αύριο στις 5 τα ξημερώματα (Παρασκευή 2 Οκτωβρίου) μέχρι και τις 16 Οκτωβρίου στις 5πμ ώστε να περιοριστεί η διασπορά των επιπτώσεων της νόσου Covid-19.
 
Συγκεκριμένα μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και με βάση τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στο δήμο Κύθνου της Π.Ε Κέας-Κύθνου, με εντολή του υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας για τον νέο κορονοϊό, και με απόφαση του γενικού γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρο το Δήμο Κύθνου.
● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτι, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, λαϊκές αγορές κλπ.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
 

ΕλλάδαCovid-19: Σε καθεστώς ειδικών μέτρων η Κύθνος από Παρασκευή

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Λιμάνι Ηγουμενίτσας: Κλειδώθηκε στην καμπίνα της νταλίκας όταν του είπαν ότι δεν θα επιβιβαστεί στο πλοίο

Στην Ηγουμενίτσα οδηγός φορτηγού που έβγαλε εισιτήριο για μικρότερο...

Πρωτομαγιά με βουτιές- «Βούλιαξαν» οι παραλίες σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική

Πρωτομαγιά και η ατμόσφαιρα θυμίζει ήδη καλοκαίρι στην παραλία...

Υπόθεση Βασίλη Καλογήρου: «Όλα δείχνουν ισχαιμικό επεισόδιο – Πέθανε λόγω εξάντλησης και υποθερμίας»

Εξελίξεις στην έρευνα για τις συνθήκες θανάτου του Βασίλη...

Τελευταία Νέα