«Σιγά μη Φοβηθώ» – «Δεν είναι αθώοι»: Φωτογραφίες από τα ισχυρά μηνύματα ενόψει της δίκης της Χρυσής Αυγής
Date:
Μπαράζ κινήσεων ενόψει της ανακοίνωσης της απόφασης
Σύμφωνα με το newsbeast.gr, βρισκόμαστε μόλις 2 ημέρες πριν την ανακοίνωση της απόφασης ίσως της σημαντικότερης δίκης στα ελληνικά χρονικά, τουλάχιστον τα τελευταία 20 χρόνια. Η δίκη της Χρυσής Αυγής θα κρίνει αν το νεοναζιστικό φαινόμενο στην Ελλάδα, θα καταδικαστεί και σε θεσμικό πλέον επίπεδο.
Οι δράσεις εν αναμονή της απόφασης της δίκης στης 7 Οκτωβρίου και τα αντιφασιστικά μηνύματα γενικεύονται σε όλη τη χώρα. Με το μήνυμα «Σιγά μην φοβηθώ» φωταγωγήθηκε τμήμα του κτιρίου της Στέγης Ιδρύματος Ωνάση το απόγευμα της Κυριακής, ενόψει της δικαστικής απόφασης την Τετάρτη.
Η φωτογραφία δημοσιεύτηκε στην επίσημη σελίδα του Ιδρύματος στο facebook με μοναδική λεζάντα την ημερομηνία διεξαγωγής της δίκης «7/10/2020», ενώ το με το λιτό αλλά ηχηρό μήνυμα του συνθήματος, που έχει συνδεθεί με τον Παύλο Φύσα -ο οποίος είχε διασκευάσει το σχετικό τραγούδι που ερμήνευσε σε πρώτη εκτέλεση ο Γιάννης Αγγελάκας- δηλώνεται η καταδίκη σύσσωμης της Χρυσής Αυγής.
Αντίστοιχα, την Κυριακή ο Λευκός Πύργος και το Αριστοτέλειον στη Θεσσαλονίκη φωταγωγήθηκαν με το μήνυμα «Δεν είναι αθώοι – Οι ναζί στη φυλακή».
Η συγκεκριμένη δράση αποτέλεσε πρωτοβουλία της Αντιρατσιστικής Πρωτοβουλίας Θεσσαλονίκης.
Όπως αναφέρει το alterthess.gr σε ηχητικό μήνυμα που μεταδόθηκε κατά τη διάρκεια της παρέμβασης μεταξύ άλλων τονίζονταν ότι, «δεν είναι αθώοι, η ιστορία της πόλης μας απόψε μιλάει, η πόλη που είδε τα ναζιστικά στρατεύματα να εξοντώνουν την εβραϊκή κοινότητα, που είδε τον Χορτιάτη να καίγεται από τους Γερμανούς και τους Έλληνες συνεργάτες τους, η πόλη που αντιστάθηκε στον φασισμό και απελευθερώθηκε από τον ΕΛΑΣ, η πόλη μας, φωνάζει».
«Οι ναζί του χθες και του σήμερα είναι εγκληματίες, οι δολοφόνοι του Π. Φύσσα και του Σ. Λουκμάν, αυτοί που επιτέθηκαν πισώπλατα σε δεκάδες πρόσφυγες και μετανάστριες, σε ομοφυλόφιλους, σε συνδικαλίστριες, κομμουνίστριες και αναρχικούς, είναι όλοι ένοχοι, από αυτούς που κρατούσαν το μαχαίρι, ως αυτούς που έδιναν τις εντολές» αναφέρονταν στη συνέχεια.