ΔΙΜΕΑ: Βροχή πέφτουν τα πρόστιμα στα βενζινάδικα

Το προσχέδιο του προϋπολογισμού αποκάλυψε πότε θα δοθεί το επίδομα θέρμανσης. Συγκεκριμένα όπως αναφέρεται στο προσχέδιο το επίδομα πετρελαίου θέρμανσης θα δοθεί τον Δεκέμβριο ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί να καταβληθεί στις αρχές του 2021.
 
 

Συγκεκριμένα τονίζεται πως οι δαπάνες της κατηγορίας αυτής περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, το επίδομα θέρμανσης, τις συντάξεις που πληρώνονται απευθείας από το κράτος, καθώς και τις λοιπές παροχές κοινωνικής πρόνοιας σε είδος και σε χρήμα και εκτιμάται ότι θα διαμορφωθούν στα 232 εκατ. ευρώ, αυξημένες κατά 97 εκατ. ευρώ έναντι του στόχου. Η αύξηση αυτή οφείλεται κυρίως στη σχεδιαζόμενη καταβολή του επιδόματος θέρμανσης της χειμερινής περιόδου 2020-2021, συνολικού ύψους 84 εκατ. ευρώ, εντός του 2020 προκειμένου να διευκολυνθούν τα ευάλωτα νοικοκυριά, ενώ αρχικά είχε προβλεφθεί να καταβληθεί στις αρχές του 2021.

 
Ενώ μέχρι σήμερα επιδοτούνταν -ανάλογα με τις κλιματολογικές συνθήκες στην περιοχή όπου βρίσκεται το κάθε ακίνητο, αλλά και την επιφάνειά του- στην αγορά του πετρελαίου θέρμανσης, φέτος σχεδιάζεται πλήρης μετασχηματισμός ώστε τα νοικοκυριά να εισπράττουν “ζεστό χρήμα” για θέρμανση ανεξάρτητα από το είδος της ενέργειας που καταναλώνουν: ηλεκτρικό ρεύμα (για ηλεκτρικά καλοριφέρ, κλιματιστικά ή αντλίες θερμότητας), πετρέλαιο, φυσικό αέριο ή ακόμη και καυσόξυλα.

Advertisement

Τα κριτήρια

Οι κλιματολογικές συνθήκες και το εισόδημα, θα παίζουν και πάλι ρόλο στον προσδιορισμό του ποσού για το επίδομα θέρμανσης καθώς ο στόχος είναι να καλυφθεί ένα σημαντικό μέρος της δαπάνης για τα φθηνά νοικοκυριά.
Το κυριότερο όμως είναι να μπορούν να επιδοτηθούν όλα τα νοικοκυριά και όχι μόνο αυτά που εξακολουθούν να έχουν εγκατεστημένες δεξαμενές και καυστήρες πετρελαίου θέρμανσης.
Το νέο επίδομα βρίσκεται, σύμφωνα πάντοτε με πληροφορίες, στο στάδιο του σχεδιασμού.
Δεδομένου ότι ο χειμώνας πλησιάζει -σε 10 ημέρες ξεκινάει και η φετινή σεζόν του πετρελαίου θέρμανσης- οι αποφάσεις θα πρέπει να έχουν ληφθεί μέσα στις επόμενες εβδομάδες, ενώ θα πρέπει να δεσμευτεί και το σχετικό κονδύλι στον κρατικό προϋπολογισμό.
Το οικονομικό βάρος θα πέσει στον προϋπολογισμό του 2020 καθώς η λογική της “προκαταβολής” θα παραμείνει.
 
Πηγή dikaiologitika.gr


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

07/08/25 1:36 πμ

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν την Πέμπτη 7 Αυγούστου

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών - Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

07/08/25 1:17 πμ

Πυρκαγιά στην Ακρόπολη Σερρών – Συνδρομή του Δήμου με οχήματα και προσωπικό 

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

07/08/25 1:19 πμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

07/08/25 1:41 πμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video