Advertisement
Τελευταία Νέα

Ραγδαία είναι η εξάπλωση του κορονοϊού στην Αττική, ωστόσο δεν είναι η μοναδική περιοχή που ανησυχεί τους ειδικούς.
 
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με πληροφορίες του enikos.gr, με τα έως σήμερα δεδομένα, οι πέντε περιοχές της χώρας με το μεγαλύτερο επιδημιολογικό φορτίο είναι η Πέλλα, τα Τρίκαλα, η Αττική, η Λακωνία και τα Ιωάννινα.
Σε ό,τι αφορά τα νέα περιστατικά κορονοϊού η πεντάδα των περιοχών διαμορφώνεται ως εξής: Κοζάνη, Δράμα, Πέλλα, Ιωάννινα και Αχαΐα.
 

Έκτακτα μέτρα σε Αχαΐας και Ιωάννινα

 
Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι έπειτα από εντολή του Νίκο Χαρδαλιά σε καθεστώς ειδικών περιοριστικών μέτρων μπαίνουν η Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και ο δήμος Ιωαννιτών, στο πλαίσιο της προσπάθειας αποτροπής περαιτέρω μετάδοσης του κορονοϊού. Μεταξύ άλλων, προβλέπεται η χρήση μάσκας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους, η αναστολή λειτουργίας των μαγαζιών από τα μεσάνυχτα έως τις 5 το πρωί, η απαγόρευση πάρτι, λιτανειών, αλλά και περιορισμοί στις λαϊκές αγορές και τις συναθροίσεις.

Advertisement
Family Kitchen

Η ανακοίνωση της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας

 
Μετά από έκτακτη σύσκεψη στο Κέντρο Επιχειρήσεων της Πολιτικής Προστασίας και λαμβάνοντας υπόψη τα νέα επιδημιολογικά δεδομένα που έχουν προκύψει στην ευρύτερη περιοχή της Αχαΐας, καθώς και στο Δήμο Ιωαννιτών, Π.Ε Ιωαννίνων, με εντολή του Υφυπουργού Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκου Χαρδαλιά, κατόπιν σχετικής εισήγησης της Επιτροπής Εμπειρογνωμόνων του Υπουργείου Υγείας για τον νέο κορωνοϊό και με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, Βασίλειου Παπαγεωργίου, για επιτακτικούς λόγους αντιμετώπισης σοβαρού κινδύνου δημόσιας υγείας και ειδικότερα για τον περιορισμό της διασποράς των επιπτώσεων της νόσου COVID-19, λαμβάνονται τα κάτωθι περιοριστικά μέτρα, με εφαρμογή σε ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Αχαΐας και στο Δήμο Ιωαννιτών.
● Απαγόρευση λειτουργίας όλων των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος από τις 12 τα μεσάνυχτα έως τις 05.00 της επομένης.
● Αναστολή κάθε είδους εκδήλωσης όπως πάρτυ, εμποροπανηγύρεις, λιτανείες, κλπ.
● Εξαιρούνται της αναστολής οι λαϊκές αγορές, οι οποίες θα λειτουργήσουν με όριο απόστασης μεταξύ των πάγκων των πωλητών (5) μέτρα και το 50% της δυναμικότητας ανά κατηγορία πωλητών.
● Απαγόρευση κάθε είδους συνάθροισης πολιτών άνω των 9 ατόμων για οποιονδήποτε λόγο, τόσο σε δημόσιο όσο και σε ιδιωτικό χώρο.
● Στους χώρους εστίασης επιτρέπεται μέγιστος αριθμός ατόμων σε κάθε τραπέζι έως 4 άτομα, εκτός εάν πρόκειται για συγγενείς Α’ βαθμού όπου επιτρέπεται έως 6 άτομα.
● Υποχρεωτική η χρήση μάσκας τόσο σε εξωτερικούς όσο και σε εσωτερικούς χώρους.
Σημειώνεται ότι σε συνεννόηση με το Υπουργείο Οικονομικών για τις επιχειρήσεις που επηρεάζονται, είναι δυνατή η αναστολή σύμβασης εργασίας των εργαζομένων.
Τέλος, τα παραπάνω περιοριστικά μέτρα ισχύουν για επτά (7) ημέρες από την Τρίτη 06-10-2020 έως και τη Δευτέρα 12-10-2020.


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

06/08/25 9:31 μμ

Σέρρες: Τέθηκε υπό έλεγχο η φωτιά στον Κουλά

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά - video

06/08/25 9:35 μμ

Σέρρες -ΤΩΡΑ: Φωτιά σε εξέλιξη στον Κουλά – video

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου από τη θαλάσσια περιοχή του λιμανιού

06/08/25 8:41 μμ

Καβάλα: Περισυνελέγησαν 2.879 φυσίγγια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου - Δείτε βίντεο

06/08/25 8:36 μμ

Κοζάνη: Ψαράδες έπιασαν γουλιανό 100 κιλών στη λίμνη Πολυφύτου – Δείτε βίντεο

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

06/08/25 8:29 μμ

Νεκρό κοριτσάκι στο Π. Φάληρο: Πολύωρη η απολογία της 32χρονης μητέρας στον ανακριτή – «Βρισκόμουν σε πανικό»

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

06/08/25 8:24 μμ

Τραγωδία στη Λευκάδα: Αιφνίδιος θάνατος βρέφους μόλις 5 μηνών

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

06/08/25 8:18 μμ

Χειρουργήθηκε στο κεφάλι ο 9χρονος που έπεσε από τον πρώτο όροφο στην Ασπροβάλτα

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

06/08/25 8:08 μμ

Η «Αλυσίδα» της μνήμης: από το καουτσούκ και τις ελβιέλες στην κατεδάφιση

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

06/08/25 7:56 μμ

Οικονομικά Αποτελέσματα Α’ Εξαμήνου 2025 Ομίλου ΔΕΗ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις - video

06/08/25 7:35 μμ

Από Δευτέρα 11 Αυγούστου σε ισχύ οι νέες ρυθμίσεις: Αναλύψεις μετρητών χωρίς χρεώσεις – video

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα - video

06/08/25 7:24 μμ

Ομάδα του ΔΠΘ αναζητά βιώσιμες λύσεις κατά της λειψυδρίας σε όλη την Ελλάδα – video

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά - video

06/08/25 9:32 μμ

Μεταμόρφωση του Σωτήρος: Πανηγυρικός εσπερινός, περιφορά της εικόνας και εκδηλώσεις στον Προβατά – video