Την εκκένωση ολόκληρου του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει από την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει στο matkhes.gr ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Πέτρος ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Την εκκένωση ολόκληρου του νοσοκομείου «Άγιος Παύλος» στη Θεσσαλονίκη ετοιμάζει από την ερχόμενη εβδομάδα η κυβέρνηση, όπως αποκαλύπτει στο matkhes.gr ο οργανωτικός γραμματέας της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων Δημοσίων Νοσοκομείων, Πέτρος Κετικίδης,

 

την ώρα που στο «ΑΧΕΠΑ» συνεχίζεται η μεταφορά ασθενών σε άλλα νοσοκομεία με σκοπό να δημιουργηθεί χώρος για επιπλέον ασθενείς με COVID-19.
Εκκενώνεται ο «Άγιος Παύλος»

 

Αλλαγές σε «Ιπποκράτειο» και «Γ. Γεννηματάς»

Εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται η σταδιακή μεταφορά όλων των ασθενών που νοσηλεύονται στο νοσοκομείο «Άγιος Παύλος», στην ιδιωτική κλινική «Σαραφιανός», προκειμένου το νοσοκομείο να περιθάλπει μόνο περιστατικά COVID-19, αποκαλύπτει ο κ. Κετικίδης.

Ακόμη, για το «Ιπποκράτειο» νοσοκομείο υπάρχει η σκέψη να μετατραπεί όλο το μπλε κτήριο σε κλινική COVID-19, με τη διατήρηση της μονάδας Μεταμοσχεύσεων, συνεχίζει ο ίδιος και προειδοποιεί ότι «εκεί είναι ανοσοκατασταλτικοί. Είναι πολύ επικίνδυνα τα πράγματα», εάν συνυπάρξουν οι μεταμοσχεύσεις με τους ασθενείς κορονοϊού.

Πέραν αυτών, στο νοσοκομείο «Γ. Γεννηματάς» καταργούνται τέσσερις αίθουσες χειρουργείων, προκειμένου να τοποθετηθούν επτά-οκτώ κρεβάτια για ασθενείς COVID-19. «Αυτό δείχνει ότι το σύστημα δεν ήταν έτοιμο, πανικό από την κυβέρνηση. Έχουν χάσει την “μπάλα”. Αν συνεχιστεί έτσι δυο-τρεις βδομάδες, το σύστημα δεν θα αντέξει», διατρανώνει ο κ. Κετικίδης.

Σύμφωνα με πηγή από τις υγειονομικές αρχές, η οποία θέλησε να διατηρήσει την ανωνυμία της, σήμερα, Κυριακή, ολοκληρώνεται ένα κομμάτι της επιχείρησης μεταφοράς ασθενών από το ΑΧΕΠΑ και το τελευταίο θα πραγματοποιηθεί την ερχόμενη Τρίτη, 10 Νοεμβρίου.

Στο ίδιο πλαίσιο, η διαδικασία μεταφοράς ασθενών του «ΑΧΕΠΑ» αφορά νοσηλευόμενους στη Νευροχειρουργική και στην Ψυχιατρική κλινική, με κατάληξη το Ψυχιατρικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και το στρατιωτικό νοσοκομείο 424, εξηγεί ο κ. Κετικίδης. Στόχος είναι οι δύο κλινικές του ΑΧΕΠΑ να μετατραπούν σε κλινικές για την COVID-19.
Ταυτόχρονα, ο οργανωτικός γραμματέας της ΠΟΕΔΗΝ υπενθυμίζει μέσω του makthes.gr ότι ήδη από χθες το βράδυ έχουν μεταφερθεί εννέα ασθενείς με COVID-19 από το «ΑΧΕΠΑ» στα νοσοκομεία «Γ. Γεννηματάς» και «Άγιος Δημήτριος».

Όπως λέει ο ίδιος, αυτή τη στιγμή το «ΑΧΕΠΑ» νοσηλεύει 180 ασθενείς με κορονοϊό, άλλοι σε ΜΕΘ και άλλοι σε απλές κλίνες

Advertisement
Babis

Προσλήψεις στα… χαρτιά

Ερωτηθείς για τις προσλήψεις νοσηλευτικού και ιατρικού προσωπικού που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, ο κ. Κετικίδης απαντά χαρακτηριστικά: «Στα χαρτιά… δεν υπάρχει τίποτα. Πάλι ακούσαμε ότι προκηρύξαν περίπου 1.000 θέσεις νοσηλευτικού και 300 γιατρούς. Αυτό το είχαμε ξανακούσει πριν ενάμιση μήνα», ενώ καταγγέλλει και ορισμένα «παράδοξα» τα οποία συνίστανται στη μεταφορά νοσηλευτών από νοσοκομεία σε Κέντρα Υγείας «στην ανάγκη που τα νοσοκομεία δεν μπορούν να βγάλουν τη βάρδια. Είναι ικανοποίηση. Γραμμάτια πολιτικά. Δεν δικαιολογείται αλλιώς. Γίνεται αφαίμαξη σε προσωπικό».

Δείτε σημερινές φωτογραφίες του intimenews.gr από τη μεταφορά ασθενών από το ΑΧΕΠΑ:

 

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

11/01/26 10:40 μμ

Κλήρωση Τζόκερ 11/1/2026: Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν 10.500.000 ευρώ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

11/01/26 10:50 μμ

Πέθανε ο Μπομπ Γουίρ του συγκροτήματος Grateful Dead

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

11/01/26 10:49 μμ

Φωτιά σε σπίτι στον Σοχό

Κρέπες (σαν κανελόνια) με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

11/01/26 10:48 μμ

Κρέπες στον φούρνο με κοτόπουλο, μήλο και τυριά

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα - Μονόδρομος για την πολιτική αλλαγή είναι η νίκη του ΠΑΣΟΚ

11/01/26 10:11 μμ

Ν. Ανδρουλάκης: Οι επόμενες εκλογές είναι μια ιστορική μάχη για την παράταξη που εμπέδωσε τη Δημοκρατία στην Ελλάδα

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

11/01/26 10:00 μμ

Κανονικά θα λειτουργήσουν τα σχολεία στον δήμο Σερρών

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

11/01/26 10:10 μμ

Πάτρα: Αγωνία για την 16χρονη Λόρα που αγνοείται – Η έκκληση της οικογένειάς της

Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

11/01/26 10:05 μμ

Volley League γυναικών: Ο Παναθηναϊκός πήρε το θρίλερ με Πανιώνιο και παρέμεινε πρώτος και αήττητος

Ιράν - Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

11/01/26 10:03 μμ

Ιράν – Ομάδα ακτιβιστών υπεράσπισης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων: Πάνω από 500 νεκροί στις διαδηλώσεις

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

11/01/26 9:42 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Νέας Ζίχνης λόγω χιονόπτωσης και επικείμενου παγετού

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

11/01/26 9:03 μμ

Κλειστά τα σχολεία στον Δήμο Αμφίπολης λόγω παγετού

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας

11/01/26 8:52 μμ

Ορίστηκαν οι νέοι Αντιδήμαρχοι στον Δήμο Ηράκλειας