Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 436 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία, έχουν καλυφθεί ήδη οι 278, αφήνοντας κενές μόλις 158.   Αφόρητες πιέσεις ασκούνται ... Περισσότερα

Epiloges Press

Epiloges Press

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 436 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία, έχουν καλυφθεί ήδη οι 278, αφήνοντας κενές μόλις 158.

 

Αφόρητες πιέσεις ασκούνται στο εθνικό σύστημα υγείας, καθώς η ραγδαία αύξηση των εισαγωγών στα νοσοκομεία, αλλά και των διασωληνωμένων, έχει οδηγήσει σε κάλυψη των κλινών ΜΕΘ σε ποσοστό 63,7% σε όλη τη χώρα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, από τις 436 κλίνες ΜΕΘ για περιστατικά κορωνοϊού που υπάρχουν σε όλα τα νοσοκομεία, έχουν καλυφθεί ήδη οι 278, αφήνοντας κενές μόλις 158.

Αναλυτικά, στην Αττική από τις 164 είναι καλυμμένες οι 109 κλινες ΜΕΘ Covid και κενές οι 55. Δηλαδή σε ποσοστό 66,4% οι ΜΕΘ στην πρωτεύουσα είναι κατειλημμένες.

Χειρότερη είναι η εικόνα στη Θεσσαλονίκη, όπου μόλις το 24,6% των κλινών ΜΕΘ για τον κορωνοϊό είναι «ελεύθερες». Από τις 118 κλίνες ΜΕΘ που διαθέτει η Θεσσαλονίκη, οι 89 είναι καλυμμένες και μόλις οι 29 κενές.

Στο μεταξύ, ως νοσοκομείο αποκλειστικά για ασθενείς με Covid-19 λειτουργεί πλέον, με απόφαση του υπουργείου Υγείας, το «Άγιος Παύλος» της Θεσσαλονίκης, το οποίο ήδη έχει εκκενωθεί από τους άλλους ασθενείς που είτε πήραν εξιτήριο είτε μεταφέρθηκαν σε ιδιωτικές κλινικές.

Όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο διοικητής του νοσοκομείου, Οδυσσέας Κατσάκας, το νοσοκομείο δεν θα εφημερεύει πλέον αλλά θα δέχεται 24 ώρες το 24ωρο ασθενείς με Covid-19 που χρήζουν νοσηλείας και οι οποίοι δεν μπορούν να νοσηλευτούν σε άλλα νοσοκομεία, λόγω πληρότητας των κλινών.

Advertisement
MEGA

Το νοσοκομείο Άγιος Παύλος διαθέτει συνολικά 93 κλίνες για ασθενείς με Covid-19, στη μία εκ των οποίων υπάρχει δυνατότητα να μπορεί ο νοσηλευόμενος να κάνει αιμοκάθαρση εφόσον είναι αιμοκαθαιρόμενος, και 8 κλίνες ΜΕΘ. Προς το παρόν είναι κατειλημμένες οι 40 εκ των 93 κλινών και 7 εκ των 8 κλινών ΜΕΘ.

Το μοναδικό νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης το οποίο δεν νοσηλεύει ασθενείς με Covid-19 είναι το αντικαρκινικό νοσοκομείο Θεαγένειο, το οποίο διαθέτει 8 κλίνες ΜΕΘ, στις οποίες νοσηλεύονται και ογκολογικοί αλλά και άλλοι ασθενείς, οι οποίοι δεν νοσούν από κορωνοϊό. Οι ογκολογικοί ασθενείς που νοσούν από Covid-19 νοσηλεύονται σε άλλα νοσοκομεία.

Πηγή: skai.gr

 


ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

23/02/26 11:12 μμ

Γλάρος επανήλθε στη ζωή με ΚΑΡΠΑ έπειτα από χτύπημα μπάλας σε ποδοσφαιρικό αγώνα

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

23/02/26 10:06 μμ

Σεισμικά ίχνη αποκαλύπτουν ένα άγνωστο και επικίνδυνο ρήγμα

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:52 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

23/02/26 9:36 μμ

Αντιμέτωπες με σφοδρή χιονοθύελλα οι βορειοανατολικές ΗΠΑ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

23/02/26 9:55 μμ

Κ. Κάλας: «Δυστυχώς δεν καταλήξαμε σε συμφωνία στο 20ό πακέτο κυρώσεων»

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

23/02/26 9:31 μμ

Το Αλευρομουτζούρωμα στο Γαλαξίδι Φωκίδας – Το πιο ξέφρενο έθιμο της Καθαράς Δευτέρας

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι - video

23/02/26 8:06 μμ

Στο πάρκο της Ομόνοιας πέρασαν την Καθαρά Δευτέρα χιλιάδες Σερραίοι – video

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της "χάσκας" και της συγχώρεσης - video

23/02/26 7:51 μμ

Σύλλογος Βλάχων Σιδηροκάστρου: Το έθιμο της “χάσκας” και της συγχώρεσης – video

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα - video

23/02/26 7:42 μμ

Μοιράστηκαν και στις τοπικές κοινότητες του δήμου Σερρών τα κούλουμα – video

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας - video

23/02/26 7:35 μμ

ΦΑΕΘΩΝ: Κοπή βασιλόπιτας σε κλίμα ενότητας και δυναμικής ανοδικής πορείας – video

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες - video

23/02/26 7:23 μμ

ΠΟΛΥΚΑΡΠΕΙΑ 2026: Μνήμη, πίστη και συνέχεια του Μικρασιατικού Ελληνισμού στις Σέρρες – video

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών - Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά - video

23/02/26 7:00 μμ

Άναψε η Τζαμάλα από τον  Πανηπειρωτικό Σύλλογο Σερρών – Πλήθος κόσμου χόρεψε γύρω από τη φωτιά – video