9.9 C
Serres

Προκαλεί ξανά ο Ακάρ: Μπορεί να πεθάνουμε ή να λαβωθούμε αλλά δεν θα επιτρέψουμε τετελεσμένα

Date:

Την ενόχλησή του για τη σύμπραξη και τη συμμαχία μεταξύ Ελλάδας-Αιγύπτου εξέφρασε με έντονο τρόπο ο Τούρκος υπουργός Άμυνας, Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος προειδοποίησε ότι η Τουρκία δεν μπορεί να μείνει αδιάφορη απέναντι σε αυτό το δεδομένο.

 

«Δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε αδιάφοροι απέναντι στη σύμπραξη της Ελλάδας και της Αιγύπτου στην Ανατολική Μεσόγειο. Έχουμε λάβει όλα τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία των δικαιωμάτων, των ενδιαφερόντων και των συμφερόντων της χώρας μας», δήλωσε, προειδοποιώντας και πάλι, με τη διαφορά ότι αυτή τη φορά πρόσθεσε και το Αιγαίο, ότι ακόμη και με τίμημα της ζωής τους θα προασπίσουν τα δικαιώματα στις θάλασσες.

«Θα συνεχίσουμε να αντιστεκόμαστε αποφασιστικά στις προσπάθειες φυλάκισης της Τουρκίας στα χωρικά της ύδατα στο Αιγαίο και στον κόλπο της Αττάλειας στην Ανατ. Μεσόγειο. Όπως δεν εποφθαλμιούμε τα δικαιώματα κανενός, έτσι δεν παραχωρούμε και τα δικαιώματά μας σε κανέναν. Μπορεί να πεθάνουμε, μπορεί να λαβωθούμε, αλλά δεν πρόκειται να επιτρέψουμε κανένα τετελεσμένο», δήλωσε χαρακτηριστικά. Ο Χουλουσί Ακάρ, μιλώντας στην επιτροπή της βουλής για τον προϋπολογισμό, αναφέρθηκε και στο θέμα της Λιβύης, επαναλαμβάνοντας τη στήριξη της Τουρκίας «στη δίκαιη υπόθεση του λαού της», ενώ τόνισε ότι στόχος τους είναι να συμβάλουν στη δημιουργία μιας Λιβύης που έχει διασφαλίσει την εδαφική ακεραιότητα και την πολιτική της ενότητα και ζει εν μέσω ειρήνης και σταθερότητας στο πλαίσιο της αντίληψης ότι «η Λιβύη ανήκει στους Λίβυους».

 

Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανησυχίες για τα F-35






Την ίδια ώρα, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας επανήλθε στο θέμα των αμερικανικών μαχητικών ενόψει της ανάληψης νέας κυβέρνησης στις ΗΠΑ, ζητώντας την αναθεώρηση της απόφασης αναστολής παράδοσής τους στην Τουρκία.

«Η Τουρκία δεν είναι μόνο πελάτης του προγράμματος F-35, είναι επίσης εταίρος. Η εξασφάλιση της μη διαρροής της τεχνογνωσίας των F-35 είναι το ίδιο σημαντική για την Τουρκία, όπως και για τις Ηνωμένες Πολιτείες. Είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε τις όποιες ανησυχίες των ΗΠΑ σχετικά με τη συμβατότητα των S-400 και F-35. Υπό αυτό το πλαίσιο, η πρόταση για σύσταση κοινής ομάδας εργασίας βρίσκεται ακόμη στο τραπέζι», σημείωσε. Αναφορικά με το ρωσικό αντι-πυραυλικό σύστημα S-400, o Χουλουσί Ακάρ έφερε πάλι την Ελλάδα ως παράδειγμα για να δικαιολογήσει τη χρήση τους από την Τουρκία.

«Όπως κάποιες χώρες-μέλη του ΝΑΤΟ χρησιμοποιούν τους S-300 μέσα στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, έτσι κι εμείς θα χρησιμοποιήσουμε το σύστημα των S-400. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο να ελέγχουμε το σύστημα που προμηθευτήκαμε και να το δοκιμάζουμε σύμφωνα με το πρόγραμμα», δήλωσε.

ΚόσμοςΠροκαλεί ξανά ο Ακάρ: Μπορεί να πεθάνουμε ή να λαβωθούμε αλλά δεν...

Ειδήσεις
ΣΧΕΤΙΚΕΣ

Πωλήθηκε το «καταραμένο μέγαρο» της Βενετίας «Κα Ντάριο»

Όπως γράφει ο ιταλικός Τύπος, μετά από μακρά προσπάθεια...

Συνεδρίασε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή για τις εκλογές προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ

Στις λεπτομέρειες που αφορούν τις εκλογές προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ...

Εκλογές στις ΗΠΑ, ΕΕ, Μεσανατολικό και μεταναστευτικό στο επίκεντρο συζήτησης Μητσοτάκη- Μπρυκνέρ

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης συζήτησε με τον Γάλλο συγγραφέα...

Μοίρασε τη δημοσίευση:

Κάνε Εγγραφή!

Τελευταία Νέα